η αξία μιας γυναίκας

Την αξία της γυναίκας την καταλαβαίνεις όταν την χάσεις!

Pen Η γυναίκα είναι το στολίδι του σπιτιού.

Πόσοι άντρες, όμως, εκτιμούν την αξία της; Μια γυναίκα θα ετοιμάσει το φαγητό της οικογένειας, θα καθαρίσει το σπίτι, θα διαβάσει τα παιδιά, θα διευθετήσει κάθε εκκρεμότητα εντός κι εκτός σπιτιού και επειδή όλα τα παραπάνω ο σύζυγος τα έχει δεδομένα, δεν την εκτιμάει, δεν την βοηθάει και στο τέλος της λέει και το κορυφαίο όλων, «κουράστηκες; Γιατί τι έκανες;».

Αλήθεια, γιατί τέτοια υποτίμηση στην γυναίκα σου;

Που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ εγκλωβισμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας για να έχεις το ωραίο σου φαγητό έτοιμο στην ώρα του; Το πουκάμισό σου πλυμένο και σιδερωμένο, τα παιδιά σας καθαρά και έτοιμα για το σχολείο τους , το σπίτι καθαρό κ.ο.κ.; Γιατί δεν ικανοποιείσαι με τίποτα από όσα κάνει για εσένα και μειώνεις τον κόπο της;

Κι έρχεται η μέρα, που η γυναίκα σου «σαλτάρει».

Πρώτον γιατί δεν την εκτίμησες ποτέ όσα σου πρόσφερε με την καρδιά της. Δεύτερον διότι δεν αντέχει άλλο να την έχεις κλεισμένη τους 4 τοίχους και φεύγει να σωθεί από την σκλαβιά που άθελά της ζει. Τώρα που έμεινες μόνος και πρέπει να κάνεις όσα έκανε εκείνη αντί για εσένα τόσο καιρό τα βρίσκεις «σκούρα». Κι όσο οι μέρες περνούν, τόσο περισσότερο αναγνωρίζεις την αξία της. Αλλά τώρα τι νόημα έχει πια; Αφού την πλήγωσες, την υποτίμησες μέχρι εκεί που δεν πάει. Την έκανες να νιώσει άχρηστη, αν και όπως θα κατάλαβες ήταν τόσο χρήσιμη και σπουδαία σε όλα της!

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο κομμάτι της υγείας.

Όταν είμαστε υγιείς, κάνουμε καταχρήσεις, στεναχωριόμαστε, νιώθουμε άτρωτοι κι έρχεται η στιγμή που «χτυπάει το καμπανάκι», κάνουμε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο, κοιτάμε γύρω μας πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μαζί με εμάς κλινήρεις και αντιλαμβανόμαστε ότι η υγεία δεν είναι δεδομένη σε κανέναν άνθρωπο. Κι αν η κατάσταση της υγείας μας είναι αναστρέψιμη, έχε καλώς, γιατί τότε έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία να την εκτιμήσουμε περισσότερο αυτή τη φορά. Αν, όμως, είναι κάτι μόνιμο, μαθαίνουμε  να ζούμε με αυτό, αλλά δεν παύουμε να σκεφτόμαστε ότι όταν την είχαμε δεν την εκτιμήσαμε.  

Η υγεία, λοιπόν, είναι σαν την γυναίκα. Καταλαβαίνεις την αξία της όταν την χάσεις.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics