Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Η μουσική είναι η διεθνής γλώσσα
Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους

Η μουσική είναι η μόνη γλώσσα που είναι κατανοητή από όλους. [Quote]

PenΗ μουσική επιδρά θετικά και «στον άνθρωπο. Είναι το μόνο μέσο, που γίνεται αντιληπτό από κάθε άτομο. Είναι ένας άλλος κόσμος φτιαγμένος από νότες και ήχους.

Είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να«μιλήσει» στις ψυχές των ανθρώπων, να προκαλέσει δυνατά συναισθήματα, να ακουστεί από την μία άκρη της γης ως την άλλη και να εμπνεύσει. 

Η μουσική είναι η μόνη «γλώσσα» που μπορεί να ακούσει κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως, φύλου, χρώματος, καταγωγής, κουλτούρας και να την καταλάβει.

Η μουσική είναι το μοναδικό μέσο επικοινωνίας που δεν έχει σύνορα!

Η μουσική φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τους ενώνει, τους διασκεδάζει, τους κρατάει συντροφιά. Πολλές φορές τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, σιγοτραγουδώντας στο σκοτάδι! Δίνει ρυθμό στην δύσκολη καθημερινότητά μας και μας ταξιδεύει σε μέρη και εποχές που έχουμε ζήσει. Αυτή είναι η μαγεία της κι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν ούτε μια μέρα, χωρίς να ακούσουν έστω και λίγα λεπτά μουσικής στη διάρκεια της μέρας τους.

Πολλά παιδιά έχουν μουσικό αυτί και ευτυχώς οι γονείς εκμεταλλεύονται το ταλέντο τους. Έτσι μαθαίνουν να παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, να κάνουν ορθοφωνία, να διαβάζουν τις μουσικές νότες και να τραγουδούν.

Όλοι μαζί βάζουν το λιθαράκι τους στο να ανανεώνεται η μουσική βιομηχανία και να δημιουργούνται όμορφες μουσικές συνθέσεις πολλές εκ των οποίων μένουν διαχρονικά στην ιστορία.

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Folow & Like Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Η μόδα αλλάζει, οι προτιμήσεις μας το ίδιο, οπότε μένουν οι παρακάτω διαχρονικές ιδέες για …

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εργατική Πρωτομαγιά: Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας που κατέληξε σε αιματοχυσία

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η …

Christ is risen.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα- ημέρα Λαμπρής είναι ημέρα χαράς για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, γιατί …

Αποκαθήλωση και επιτάφιος.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όλη η πλάση πενθεί

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθιμη, ημέρα μελαγχολίας, γιατί πάσχει όλη η φύση, ημέρα άκρας …