Λόγια και πράξεις
Η μόρφωση φαίνεται από τις πράξεις μας

Η μόρφωση ενός ανθρώπου φαίνεται από τις πράξεις του..

Pen Στα λόγια είμαστε όλοι πολύ καλοί! Έχουμε μάθει να τα λέμε ωραία, να πλάθουμε ωραίες ιστορίες που θέλουν να ακούνε οι άλλοι για να μας συμπαθούν και στο τέλος χαρακτηριζόμαστε ως μορφωμένοι άνθρωποι. Χαιρόμαστε που κερδίσαμε άλλο ένα βραβείο βασισμένο στις υποκριτικές μας ικανότητες και σειρά έχει το επόμενο θύμα μας!

Πολλοί βασίζουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις στο ψέμα, κρύβονται πίσω από προσωπεία και εν τέλει πιστεύουν ότι αξίζουν τα καλά σχόλια των άλλων. Έχουν εντρυφήσει τόσο βαθιά στο ψέμα που δεν αναγνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ποιοί πραγματικά είναι …

Όταν, όμως, έρχεται η στιγμή να εφαρμόσουν τα λεγόμενά τους και να περάσουν σε ανάλογες πράξεις, μοιραία χάνουν το τίτλο του καλού παιδιού και τότε γίνονται «θηρία».

Το μορφωτικό επίπεδο ενός ατόμου δεν φαίνεται μόνο από το πώς τα λέει, αλλά κυρίως από το τί πράττει. Μην επηρεάζεστε από το γεγονός ότι κάποιος έχει μάθει δέκα λέξεις από το λεξικό του Μπαμπινιώτη και τις χρησιμοποιεί για να δείξει ανώτερο επίπεδο και μόρφωση.

Άλλωστε η καλλιέργεια και το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από τα πτυχία και τα μεγάλα σαλόνια που μπορεί να έχει, αλλά από την ανθρωπιά και την προσφορά του στην κοινωνία.

Πόσοι άνθρωποι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις τάξεις του δημοτικού, αλλά ο τρόπος που ζουν, μιλούν και συμπεριφέρονται φανερώνουν ανώτατη καλλιέργεια;

Πόσοι άνθρωποι εντελώς σιωπηλά βοηθούν τους συνανθρώπους τους, πηγαίνουν εθελοντικά σε διάφορες χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Πόσοι εργάζονται σε ιδρύματα και αφιλοκερδώς βοηθούν στο μεγάλωμα και στην ανατροφή εγκαταλελειμμένων παιδιών;

Καλλιεργημένος, λοιπόν, θεωρείται ο άνθρωπος, που κάνει ξεχωριστές πράξεις και η ζωή του ξεχειλίζει από καλοσύνη και ανθρωπιά!

 

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics