Η επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Pen Ο τρόπος με τον οποίο μας έχουν «πλασάρει» την τεχνολογία του σήμερα δεν αλληλεπιδρά μόνο στις σχέσεις των ζευγαριών και των ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά είναι πλέον μια  συνεχόμενη ρουτίνα  των ανθρώπων από την στιγμή που ξυπνάνε μέχρι και το βράδυ που ξαπλώνουν να κοιμηθούν. Το διαδίκτυο, πλέον, κινεί τα νήματα στον τρόπο με τον οποίο το ζευγάρι και οι άνθρωποι κανονίζουν το καθημερινό τους πρόγραμμα και τις δραστηριότητες τους .

Όσοι λατρεύουν την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα όσα πλέον δίνει απλόχερα στον άνθρωπο σίγουρα έχουν να λένε πως έχει διευρύνει κατά πολύ τους ορίζοντες τους καθώς προσφέρει συνεχόμενη και διαρκή επικοινωνία είτε με τον σύντροφό τους είτε με την παρέα τους.

Μα πέρα από τα θετικά που μας δίνει η τεχνολογία το μόνο σίγουρο είναι πως «εγκυμονούν» και κίνδυνοι που δεν είναι άμεσα ορατοί και τους αντιλαμβανόμαστε με το πέρασμα του χρόνου και ενώ έχει γίνει η «ζημιά».

Η  ανεξάντλητη χρήση της τεχνολογίας και το πόσο απλόχερα μας δίνεται μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε ταυτόχρονα με πολλούς ανθρώπους αλλά και με τον σύντροφο μας που μπορεί να βρίσκεται στο απέναντι σπίτι ή στο επόμενο τετράγωνο ή στην άλλη γειτονιά  σαν αποτέλεσμα, αντί να μας διευκολύνει να δημιουργεί ένα αφανές πρόβλημα στις ανθρώπινες σχέσεις που σίγουρα δεν «χτίζονται» διαδικτυακά, αλλά μέσω της «face to face» επικοινωνίας,  χωρίς έτσι να καταλαβαίνουμε πως το διαδίκτυο ουσιαστικά μας αποξενώνει και μας απομακρύνει από τον σύντροφό μας, τους φίλους μας, την παρέα μας  και γενικά από την ουσιαστική, τετ-α-τετ επικοινωνία που πρέπει να έχουμε με τους ανθρώπους που γνωρίζουμε.

Έχουμε φτάσει να λέμε πως στην εποχή μας πλέον,

 «οι άνθρωποι δεν κοιτούν ο ένας τον άλλο»

 και είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να αλλάξει αυτό το σκηνικό ή να επιδεινωθεί.

Συντάκτης: Νεοκλής Γιαννούλης

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics