Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022

Η επιθυμία σε σύγκρουση με την λογική και τον ρεαλισμό.

Pen Οι ανθρώπινες ανάγκες, τί χρειάζεται δηλαδή ένας άνθρωπος για να επιζήσει είναι πάνω κάτω ίδιες σε όλους τους ανθρώπους.

Οι επιθυμίες, όμως, είναι ένα διαφορετικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης που από άτομο σε άτομο διαφέρει, ανάλογα από την κοινωνική τάξη του καθενός.

Άλλες επιθυμίες θα έχει ένας εύπορος άνθρωπος, άλλες κάποιος της μεσαίας κοινωνικής τάξης και σίγουρα άλλες κάποιος που ανήκει στα πιο φτωχά στρώματα.

Μερικές φορές, όμως, σε κάποια στρώματα της κοινωνίας, η επιθυμία έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την λογική και  την οικονομική πραγματικότητα, σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τριβές είτε εντός της οικογένειας είτε στο περιβάλλον που ζούνε κάποια άτομα.

Για παράδειγμα  οι οικογενειάρχες άνθρωποι επειδή βάζουν προτεραιότητα τις ανάγκες της οικογένειάς τους στερούμενοι οι ίδιοι κάποια πράγματα. Αναπόφευκτα, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους κάποια απωθημένα που κάποια στιγμή αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια κι έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία υπερβολικών επιθυμιών σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται.

Όταν το άτομο μπερδεύει την έννοια της  επιθυμίας με την έννοια της ανάγκης και ακόμα χειρότερα ονομάζει την επιθυμία ανάγκη, τότε είναι που ο άνθρωπος έρχεται σε σύγκρουση με την λογική, αλλά και με την  ρεαλιστική κατάσταση της καθημερινότητάς του, σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις εντός της οικογένειας και αντιμετωπίζονται πολύ δύσκολα.

Πρέπει  να μάθουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με ότι μας δίνει ο Θεός και να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε στην ζωή μας, θέτοντας στόχους και επιθυμίες σε λογικά πλαίσια και με πραγματικά δεδομένα, καθώς όπως λέει και μια σοφή παροιμία :

Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα!

 

Συντάκτης: Νεοκλής Γιαννούλης

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …