Η επιθυμία σε σύγκρουση με την λογική και τον ρεαλισμό.

Pen Οι ανθρώπινες ανάγκες, τί χρειάζεται δηλαδή ένας άνθρωπος για να επιζήσει είναι πάνω κάτω ίδιες σε όλους τους ανθρώπους.

Οι επιθυμίες, όμως, είναι ένα διαφορετικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης που από άτομο σε άτομο διαφέρει, ανάλογα από την κοινωνική τάξη του καθενός.

Άλλες επιθυμίες θα έχει ένας εύπορος άνθρωπος, άλλες κάποιος της μεσαίας κοινωνικής τάξης και σίγουρα άλλες κάποιος που ανήκει στα πιο φτωχά στρώματα.

Μερικές φορές, όμως, σε κάποια στρώματα της κοινωνίας, η επιθυμία έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την λογική και  την οικονομική πραγματικότητα, σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τριβές είτε εντός της οικογένειας είτε στο περιβάλλον που ζούνε κάποια άτομα.

Για παράδειγμα  οι οικογενειάρχες άνθρωποι επειδή βάζουν προτεραιότητα τις ανάγκες της οικογένειάς τους στερούμενοι οι ίδιοι κάποια πράγματα. Αναπόφευκτα, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους κάποια απωθημένα που κάποια στιγμή αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια κι έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία υπερβολικών επιθυμιών σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται.

Όταν το άτομο μπερδεύει την έννοια της  επιθυμίας με την έννοια της ανάγκης και ακόμα χειρότερα ονομάζει την επιθυμία ανάγκη, τότε είναι που ο άνθρωπος έρχεται σε σύγκρουση με την λογική, αλλά και με την  ρεαλιστική κατάσταση της καθημερινότητάς του, σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις εντός της οικογένειας και αντιμετωπίζονται πολύ δύσκολα.

Πρέπει  να μάθουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με ότι μας δίνει ο Θεός και να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε στην ζωή μας, θέτοντας στόχους και επιθυμίες σε λογικά πλαίσια και με πραγματικά δεδομένα, καθώς όπως λέει και μια σοφή παροιμία :

Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα!

 

Συντάκτης: Νεοκλής Γιαννούλης

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics