Κυριακή , 5 Ιουλίου 2020
Αρχική / Κοινωνικά / Αρετουσάριστες Αλήθειες / Μάνα: το ιερότερο επίγειο πρόσωπο για τον άνθρωπο!

Μάνα: το ιερότερο επίγειο πρόσωπο για τον άνθρωπο!

Pen Το ιερότερο επίγειο πρόσωπο για όλους τους ανθρώπους είναι η μάνα και αυτό φαίνεται από την αντίδραση του καθενός μας όταν τολμήσει κάποιος να την θίξει ή να την βρίσει.
Στην πλειοψηφία του ο κόσμος, πλην κάποιων εξαιρέσεων, τρέφει απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο της μάνας. Διότι γνωρίζει καλά ότι η αγάπη της μάνας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη, καθώς κρύβει μέσα της την ανιδιοτέλεια, ένα δυσεύρετο χαρακτηριστικό στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η μάνα από την στιγμή της σύλληψης του εμβρύου και επί εννέα μήνες μεγαλώνει μια ψυχή μέσα στα σπλάχνα της.

Το οποίο τρέφεται από την ίδια, αφουγκράζεται τα συναισθήματά της και όταν είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος σε απόλυτη συνεργασία μαζί της. Της δίνει το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να το κρατήσει επιτέλους στην αγκαλιά της. Η σχέση παιδιού- μάνας είναι αναμφισβήτητα η πιο δυνατή και αληθινή σχέση αγάπης που υπάρχει στη ζωή του ανθρώπου.

Η μάνα είναι όπως η κλώσα, καθώς μπορεί να θυσιάσει ακόμη και τη ζωή της προκειμένου να προστατεύσει το σπλάχνο της (σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται) από τους πάμπολλους κινδύνους της ζωής.

Πόσες μανάδες:

  • έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα πέφτοντας στη φωτιά για να σώσουν το παιδί τους,

  • έχουν δώσει το νεφρό τους ή άλλο όργανο ώστε να σωθεί το σπλάγχνο τους,

  • έχουν βουτήξει στο νερό με κίνδυνο να πνιγούν αρκεί να σώσουν το παιδί τους,

  • μπήκαν μπροστά σαν κυματοθραύστης για να αναχαιτίσουν τα «κύματα» της ζωής για να μην πνίξουν το παιδί της;

Αυτή η μάνα που πολλές φορές την πικραίνουμε με τα λόγια μας, τις πράξεις μας και τη συμπεριφορά μας, τα υπομένει και τα αντιμετωπίζει όλα με ένα γλυκό χαμόγελο. Αδιαμαρτύρητα, γιατί ούτε στιγμή δεν ξεχνάει ότι είσαι το παιδί της.

Το μεγαλείο ψυχής της μάνας το βιώνουμε όλοι μας καθημερινά. Έως ότου φθάσει η ώρα να την αποχωριστούμε μη ξεχνώντας να μας δώσει την ευχή της και να πάρει την εικόνα μας μαζί της.

Σε όποια ηλικία και κατάσταση να βρίσκεσαι μην ξεχνάς ότι έχεις πάντα έναν άνθρωπο πού σε αγαπάει πραγματικά και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για σένα αν χρειαστεί.

Αυτός ο άνθρωπος είναι η μάνα σου.

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Η ευτυχία είναι επιλογή

Tips που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία, γιατί η ευτυχία είναι επιλογή σου!

Η ευτυχία είναι ένα ζεστό όπλο που κάθε άνθρωπος θέλει να έχει στη ζωή του. …