Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Μητρότητα και νοικοκυριό.. οι 24 ώρες δεν φτάνουν!

Μητρότητα και νοικοκυριό.. οι 24 ώρες δεν φτάνουν!

Pen Κάθε γυναίκα εργαζόμενη και μη από την στιγμή που γίνεται μητέρα κι έπειτα, βρίσκεται σε μια μόνιμη «πάλη» με τον χρόνο, καθώς προσπαθεί να είναι σωστή ως σύζυγος, ως μαμά, ως νοικοκυρά του σπιτιού κ. ά. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι οι 24 ώρες δεν την φτάνουν και είναι λίγες, πολύ λίγες..

Ο συνδυασμός της μητρότητας, εργασίας και νοικοκυριού είναι δύσκολος, απρόβλεπτος, με τρομερά σκαμπανεβάσματα περισσότερα και από αυτά του γάμου. Αλλά ακόμη κι αν δεν εργάζεσαι με πάνω από ένα παιδί στο σπίτι είναι ζόρικα.

Ωραία, πέρασαν οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και ο πρώτος μήνας προσαρμογής στο σπίτι με το νεογνό σου, αλλά τώρα πρέπει να αναλάβεις δράση: τάισμα, άλλαγμα, πλύσιμο, άντληση για το επόμενο γεύμα του μωρού μιας και την επόμενη μέρα πρέπει να πας στην δουλειά σου. Είτε δουλεύεις με μειωμένο ωράριο είτε όχι, η δουλειά σε θέλει αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη και ας έχεις κοιμηθεί μόνο 2-3 ώρες την νύχτα.

Αν δεν εργάζεσαι ετοιμάσου για το δυσκολότερο των επαγγελμάτων, το νοικοκυριό. Αλλά κι εσύ που εργάζεσαι και δεν έχεις βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού ετοιμάσου να τρέχεις σαν τον Βέγγο!

Να γυρίσεις στο σπίτι, αφού έχεις πάει να ψωνίσεις τα απαραίτητα του νοικοκυριού, να ταΐσεις τα παιδιά, να φας, να βάλεις κι ένα πλυντήριο, να σιδερώσεις και κανα ρούχο, να παίξεις λίγο με το μωρό σου, να ετοιμάσεις φαγητό για την επομένη, να κάνεις μπάνιο το πλασματάκι σου και να το βάλεις για ύπνο.

Στην περίπτωση δύο παιδιών τελειώνεις με το ένα παίρνει σειρά το επόμενο…

Να συμμαζέψεις το σαλόνι σου, το νεροχύτη σου, να αντλήσεις γάλα για την επομένη και κάπου εκεί αν όλα έχουν πάει καλά και τότε, εάν τα καταφέρεις και δε ξυπνήσει κανείς, να κάνεις ένα μπάνιο κι εσύ με τεντωμένο το αυτί σου και την πόρτα μισάνοιχτη μήπως κλάψει το μωρό σου και δεν το ακούσεις.

Κάπου εκεί νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν και πέφτεις σαν το κούτσουρο στο κρεβάτι για να χαλαρώσεις μέχρι το επόμενο κλάμα ή ξύπνημα.

Και το ρολόι αμείλικτο δεν θα σε λυπηθεί! Το ξυπνητήρι βάρβαρο θα σε τραβήξει από τα «πόδια» για να γεμίσεις άλλη μία μέρα με πολλές υποχρεώσεις.

Σίγουρα είσαι κουρασμένη, αλλά μην πτοείσαι! Όλα αυτά είναι προσωρινά, σιγά σιγά θα μπουν καλύτεροι ρυθμοί, στο χέρι σου είναι αν μπορείς να δώσεις αρμοδιότητες στον άντρα σου και ακόμα καλύτερα αν έχεις δυνατότητα βοήθειας από τη μαμά ή την πεθερά σου μη ντραπείς. Ό,τι μπορεί ο καθένας να σου προσφέρει εκτίμησέ το, γιατί θα μπορέσεις αν όχι να ξεκουραστείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο περισσότερο στα παιδιά σου, στον άντρα σου κι έπειτα σε σένα.

Μην ξεχνάς ότι όλα συνηθίζονται και αυτό που τώρα σε εξαντλεί και σου φαίνεται «βουνό», αργότερα θα σου φαίνεται «παιχνιδάκι»!

Μανούλες υπομονή και κουράγιο!!!

 

Σύνταξη: Ελεάνα Βέρδη

Περί Ελεάνα Βέρδη

Δείτε Επίσης

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να σας ακούσει, χωρίς εντάσεις και φωνές Έχετε πει …

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα, για εμένα, είναι σαν να έμαθα πως …

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

«Ένα παιδί ίσο με κανένα», μία από τις πιο γελοίες φράσεις που έχω ακούσει. Πέντε …

Φύση και παιδί: Λερωμένα ρουχαλάκια και χεράκια γρατζουνισμένα!

Φύση και παιδί: Λερωμένα ρουχαλάκια και χεράκια γρατζουνισμένα!

Φύση και παιδί σημαίνει λερωμένα ρουχαλάκια, χεράκια γρατζουνισμένα και ένα προσωπάκι γεμάτο ευτυχία! Αυτή ήταν η …