Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Μητρότητα και νοικοκυριό.. οι 24 ώρες δεν φτάνουν!

Μητρότητα και νοικοκυριό.. οι 24 ώρες δεν φτάνουν!

Pen Κάθε γυναίκα εργαζόμενη και μη από την στιγμή που γίνεται μητέρα κι έπειτα, βρίσκεται σε μια μόνιμη «πάλη» με τον χρόνο, καθώς προσπαθεί να είναι σωστή ως σύζυγος, ως μαμά, ως νοικοκυρά του σπιτιού κ. ά. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι οι 24 ώρες δεν την φτάνουν και είναι λίγες, πολύ λίγες..

Ο συνδυασμός της μητρότητας, εργασίας και νοικοκυριού είναι δύσκολος, απρόβλεπτος, με τρομερά σκαμπανεβάσματα περισσότερα και από αυτά του γάμου. Αλλά ακόμη κι αν δεν εργάζεσαι με πάνω από ένα παιδί στο σπίτι είναι ζόρικα.

Ωραία, πέρασαν οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και ο πρώτος μήνας προσαρμογής στο σπίτι με το νεογνό σου, αλλά τώρα πρέπει να αναλάβεις δράση: τάισμα, άλλαγμα, πλύσιμο, άντληση για το επόμενο γεύμα του μωρού μιας και την επόμενη μέρα πρέπει να πας στην δουλειά σου. Είτε δουλεύεις με μειωμένο ωράριο είτε όχι, η δουλειά σε θέλει αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη και ας έχεις κοιμηθεί μόνο 2-3 ώρες την νύχτα.

Αν δεν εργάζεσαι ετοιμάσου για το δυσκολότερο των επαγγελμάτων, το νοικοκυριό. Αλλά κι εσύ που εργάζεσαι και δεν έχεις βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού ετοιμάσου να τρέχεις σαν τον Βέγγο!

Να γυρίσεις στο σπίτι, αφού έχεις πάει να ψωνίσεις τα απαραίτητα του νοικοκυριού, να ταΐσεις τα παιδιά, να φας, να βάλεις κι ένα πλυντήριο, να σιδερώσεις και κανα ρούχο, να παίξεις λίγο με το μωρό σου, να ετοιμάσεις φαγητό για την επομένη, να κάνεις μπάνιο το πλασματάκι σου και να το βάλεις για ύπνο.

Στην περίπτωση δύο παιδιών τελειώνεις με το ένα παίρνει σειρά το επόμενο…

Να συμμαζέψεις το σαλόνι σου, το νεροχύτη σου, να αντλήσεις γάλα για την επομένη και κάπου εκεί αν όλα έχουν πάει καλά και τότε, εάν τα καταφέρεις και δε ξυπνήσει κανείς, να κάνεις ένα μπάνιο κι εσύ με τεντωμένο το αυτί σου και την πόρτα μισάνοιχτη μήπως κλάψει το μωρό σου και δεν το ακούσεις.

Κάπου εκεί νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν και πέφτεις σαν το κούτσουρο στο κρεβάτι για να χαλαρώσεις μέχρι το επόμενο κλάμα ή ξύπνημα.

Και το ρολόι αμείλικτο δεν θα σε λυπηθεί! Το ξυπνητήρι βάρβαρο θα σε τραβήξει από τα «πόδια» για να γεμίσεις άλλη μία μέρα με πολλές υποχρεώσεις.

Σίγουρα είσαι κουρασμένη, αλλά μην πτοείσαι! Όλα αυτά είναι προσωρινά, σιγά σιγά θα μπουν καλύτεροι ρυθμοί, στο χέρι σου είναι αν μπορείς να δώσεις αρμοδιότητες στον άντρα σου και ακόμα καλύτερα αν έχεις δυνατότητα βοήθειας από τη μαμά ή την πεθερά σου μη ντραπείς. Ό,τι μπορεί ο καθένας να σου προσφέρει εκτίμησέ το, γιατί θα μπορέσεις αν όχι να ξεκουραστείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο περισσότερο στα παιδιά σου, στον άντρα σου κι έπειτα σε σένα.

Μην ξεχνάς ότι όλα συνηθίζονται και αυτό που τώρα σε εξαντλεί και σου φαίνεται «βουνό», αργότερα θα σου φαίνεται «παιχνιδάκι»!

Μανούλες υπομονή και κουράγιο!!!

 

Σύνταξη: Ελεάνα Βέρδη

Περί Ελεάνα Βέρδη

Ελεάνα Βέρδη

Δείτε Επίσης

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

«Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας, είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας …

Θάλασσα: Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στην παραλία, δημιουργικά;

Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε τα μπάνια …

Όταν το παιδί σου μπαίνει στην κουζίνα η μαγειρική αποκτά άλλη διάσταση!

Όταν το παιδί σου μπαίνει στην κουζίνα η μαγειρική περνάει σε άλλη διάσταση!

Όταν αποφασίσεις να μαγειρέψεις με το παιδί σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η μαγειρική …

5+1 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνεις πριν γίνεις μαμά!

5+1 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνεις πριν γίνεις μαμά!

Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή μας, όπως είναι λογικό, αλλάζει όλη την καθημερινότητά μας. …