Παίρνω το πτυχίο μου και μετά τί κάνω;

Pen Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η σταδιοδρομία μετά το πέρας των όποιων σπουδών ακολουθήσει ο καθένας.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, απλώς η οικονομική κρίση το επιδείνωσε. Θυμάμαι, σε καλές εποχές, ανθρώπους που είχαν τελειώσει φυσικομαθηματικό και τους βλέπαμε να εργάζονται στις οικοδομές και μας έκανε τεράστια εντύπωση.

Όμως, όπως διαπιστώσαμε αργότερα, αυτό ήταν ο «προάγγελος» των όσων ζούμε σήμερα, που πλεονάζουν τα μορφωμένα γκαρσόνια και τόσα άλλα περίεργα και αλλόκοτα που συναντάμε καθημερινά στους χώρους εργασίας που κατακλύζονται από βουνά βιογραφικών ανώτατης εκπαίδευσης όλων των κλάδων.

Κάθε τόσο αναγγέλλουν προσλήψεις αναπτερώνοντας το ηθικό των νέων που διψούν για εργασία, αλλά ως συνήθως τους τραβάνε το αυτί τα έξωθεν αφεντικά και στο τέλος οι νέοι μας μένουν με την ελπίδα. Αν πάλι προκύψει κάποιος διαγωνισμός, οι ουρές για να καταθέσουν τα χαρτιά είναι ατελείωτες για θέσεις που θα καλυφθούν από τους έχοντες κάποιο μέσον.

Αναρωτιέμαι εάν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το περιβάλλον για τους νέους (που για να σπουδάσουν στερήθηκαν αυτοί και οι οι γονείς τους, ακόμη και τα αναγκαία) νοιώθουν τύψεις; Ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών τους; Τίποτα απ’όλα αυτά δεν τους απασχολεί, γιατί τα παιδιά τους όπως έλεγαν παλιά «έχουν μπάρμπα στην Κορώνη». Δηλαδή χοντρό μέσον για εύρεση μιας καλής θέσης εργασίας στο άσυλο του δημόσιου τομέα.

Νέοι της χώρας μην ποντάρετε μόνο στο πτυχίο που αργά ή γρήγορα θα αποκτήσετε.  Αξιοποιείστε τον ελεύθερό σας χρόνο και επενδύστε στο να μάθετε παράλληλα και κάτι άλλο (π.χ. μια τέχνη), το οποίο ίσως να σας δώσει εργασία στο μέλλον, γιατί αυτή τη χώρα την κυβερνούσαν και την κυβερνούν άνθρωποι που με ψέματα και υποσχέσεις παίρνουν την ψήφο μας και την χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει. Μην δίνετε σημασία στους ψεύτικους τσακωμούς στο κοινοβούλιο και στις τηλεοράσεις, γιατί σε ότι αφορά την τσέπη τους και τα συμφέροντά τους πάντα συμφωνούν.

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο πάνω από τα σύννεφα, φυσικά δεν βλέπετε τι συμβαίνει από κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς… ζουν σε άλλο επίπεδο από το λαό και το πέπλο της αδιαφορίας τους δεν τους επιτρέπει να βλέπουν προς τη χειμαζόμενη κοινωνία.

Στηρίξου στις δικές σου δυνάμεις και γνώσεις, διεκδίκησε αυτό που σου ανήκει και σίγουρα θα βγεις νικητής.

Και μην ξεχάσεις ότι πηγαίνοντας για μπάνιο στις εκλογές, δίνεις την ευκαιρία στις μειοψηφίες να «κάθονται στο σβέρκο σου».

Αν έχω άδικο, ζητώ συγνώμη!

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics