Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ισότητα των δύο φύλων, υπάρχει τελικά;

Pen Υπάρχει άραγε πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών; Τις δεκαετίες ΄60 και΄70 οι γυναίκες πάλεψαν για την ισότητα των δύο φύλων και με τον πέρασμα των χρόνων κατόρθωσαν να αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα, που στερούνταν μέχρι τότε και μείωναν το γυναικείο φύλο. Ως εδώ καλά.

Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που αντί να υπάρξει ουσιαστική ισότητα, «το καράβι γέρνει» ολοένα και περισσότερο υπέρ των γυναικών με συνέπεια να μειώνεται το αντρικό φύλο; Σκοπός δηλαδή των αγώνων ήταν τα γεγονότα να γυρίσουν τούμπα ή να τα ισορροπήσουν για μια καλύτερη κοινωνία;

Σε μια δικαστική διαμάχη ενός πρώην αντρόγυνου, η δικαιοσύνη, ως επί το πλείστον, τάσσεται υπέρ των γυναικών σε ό,τι αφορά την επιμέλεια των παιδιών.

Αλήθεια εν έτη 2018 κι εφόσον μιλάμε για την περιβόητη ισότητα των δύο φύλων, γιατί όταν ένας άντρας κερδίζει την επιμέλεια των παιδιών, η δικαιοσύνη δεν υποχρεώνει την γυναίκα να πληρώνει διατροφή; Μια μάνα, δηλαδή δεν υποχρεούται να συμβάλλει οικονομικά στο μεγάλωμα των παιδιών της;

Για ποια ισότητα μιλάμε που όταν ένας άντρας λόγω των οικονομικών συγκυριών της χώρας βρίσκεται άνεργος δέχεται έμμεσα την κοινωνική κατακραυγή και χαρακτηρίζεται ως τεμπέλης, άχρηστος και στερείται του δικαιώματος να ερωτευτεί, καθώς οι γυναίκες το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν για να είναι με έναν άντρα είναι αν έχει σταθερή δουλειά με όσο το δυνατόν ικανοποιητικά χρήματα γίνεται (κακά τα ψέμματα έτσι είναι).

Στις γυναίκες, όμως ,δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί είτε δουλεύουν, είτε όχι δεν θα ακούσουν ποτέ αρνητικό λόγο και δεν θα στερηθούν τίποτα.

Για ποια ισότητα μιλάμε στον εργασιακό χώρο, όταν πολλοί άντρες στα πλαίσια του σημερινού ανταγωνισμού έχουν απολυθεί από ψευδείς καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κάπως έτσι βγαίνουν εκτός παιχνιδιού (ναι κι όμως συμβαίνει) και άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι «ελέφαντας»; Ακόμα και να φλερτάρει φοβάται ένας άντρας πια. Τα πάντα πλέον είναι επικίνδυνα να του γυρίσουν μπούμερανγκ και να βρεθεί κατηγορούμενος, στοχοποιημένος και μειωμένος.

Προσοχή!

Δεν κάνουμε λόγο για περιπτώσεις που πραγματικά ένας άντρας έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά μια γυναίκα. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι άντρες δεν σέβονται τις γυναίκες και περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα αυτών.

Σκοπός του άρθρου είναι να ακουστεί και η άλλη όψη του νομίσματος, από την αντρική πλευρά και σε καμία περίπτωση να υπάρξει κατηγορία προς το γυναικείο φύλο, το οποίο αγαπάμε και χωρίς αυτό ας το παραδεχτούμε..δεν κάνουμε!

Κάθε διαφορετική και αντίθετη άποψη είναι σεβαστή και αποδεχτή.

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Συχνά πυκνά γίνομαι μάρτυρας συζητήσεων που αφορούν τα κιλά της εγκυμοσύνης και τη στάση του …