Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Tips για έναν ευτυχισμένο και ισορροπημένο γάμο!

Pen Η πλειοψηφία των ανθρώπων αργά ή γρήγορα όπως είναι φυσικό θα παντρευτεί, δίνοντας όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Προτού, όμως, προχωρήσει κανείς στον γάμο θα πρέπει να σκεφτεί καλά, αν είναι καλός ακροβάτης για να κρατήσει τις ισορροπίες που απαρέγκλιτα και καθημερινά χρειάζεται ο γάμος.

Ας δούμε μερικές ισορροπίες που καθορίζουν την ανηφόρα του γάμου.

Όσοι παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο ακούνε τον Απόστολο Παύλο να λέει, «αντί τούτο καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και πρσκολληθήσεται προς τη γυναίκα αυτού και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν».Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εφαρμόσουμε, λοιπόν, μετά το τέλος του Ιερού Μυστήριου του γάμου είναι τα λόγια του Απόστολου Παύλου.

Προσοχή!

Ο Απόστολος Παύλος δεν λέει να εγκαταλείψεις τους γονείς σου, αλλά να ξεφύγεις από τον επιρροή τους. Και να αφοσιωθείς στον άνθρωπο που πλέον θα ζεις καθημερινά και στα εύκολα και στα δύσκολα μαζί του. Άρα, σε ότι αφορά στο εξής την οικογένειά σας είναι δική σας υπόθεση. Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε κανέναν να επεμβαίνει και από τις δυο μεριές.

Το ζευγάρι πρέπει να διατηρεί εξίσου καλές σχέσεις με τις δύο οικογένειές τους.

Γιατί υπάρχει μία τάση οι σύζυγοι να γέρνουν περισσότερο προς τη μία πλευρά. Προκαλώντας δυσαρέσκεια και προβλήματα στην άλλη οικογένεια, η οποία σταδιακά χάνει επαφή με την οικογένεια του παιδιού της. Κατά την επίσκεψη σας στα συγγενικά κυρίως σπίτια πρέπει να σέβεστε τους κανόνες λειτουργίας τους και τις συνήθειες των νοικοκυραίων, γιατί αυτό πιστεύω θέλετε και στο δικό σας νυκοκυριό.

Όταν συζητάει ένας από εσάς κάποια πράγματα με τους γονείς του που δεν σε αφορούν, δεν πρέπει να επεμβαίνεις και αν θέλει το έτερον ήμισυ στο γνωστοποιεί αργότερα.Όταν καυγαδίζει ο ένας ή ο άλλος με τους δικούς του, εσύ μην επεμβαίνεις. Γιατί είναι σίγουρο ότι σε ύστερο χρόνο θα σε παρεξηγήσουν, έστω και αν είχες αγαθές προθέσεις.

Προσέχουμε ποιόν αφήνουμε να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού μας.

Γιατί έχουν συμβεί σημεία και τέρατα από προβατόσχημους φίλους, κουμπάρους και συγγενείς με αποκορύφωμα ένα οδυνηρό διαζύγιο.Μην επιτρέψετε ποτέ σε κανέναν να ασχοληθεί με τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας. Διότι ανοίγει η όρεξη κάποιων κακόβουλων να σου διαταράξουν την οικογενειακή γαλήνη από ζηλοφθονία.

Αν είναι εφικτό, μεγαλώστε τα παιδιά σας μόνοι σας, με τις δικές σας αρχές, διότι θα μάθουν τους κανόνες της οικογένειας και θα γίνουν και αυτοί καλοί και ωφέλιμοι οικογενειάρχες στο μέλλον.

Για την οικογενειακή γαλήνη πρέπει να εφαρμόσετε το,

«από μακριά και αγαπημένοι»,

αλλά όχι καλουπωμένοι και αδιάφοροι προς ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

 

Συντάξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …