Το φιλί στους σταθμούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, είναι το πιο παθιασμένο φιλί!

PenΤο φιλί του αποχαιρετισμού ή της επανασύνδεσης το έχουμε δει στην τηλεόραση μέσα σε ταινίες, το έχουμε δει να έχει τη δική του θέση μέσα στην ιστορία μέσα από φωτογραφίες. Τα έχουμε δει με τα μάτια μας ή τα έχουμε δώσει, σε σταθμούς τρένων, λεωφορείων, σε λιμάνια και αεροδρόμια. Είναι τα φιλιά των σταθμών, τα πιο έντονα φιλιά ανάμεσα σ΄ένα ζευγάρι καθώς κατακλύζονται από πληθώρα συναισθημάτων. Μπορεί να είναι φιλιά αποχωρισμού ή επανασύνδεσης.

Τα φιλιά του αποχωρισμού, είναι όταν ο ένας από τους δύο, για διαφορετικούς λόγους, φεύγει από τον κοινό τους τόπο.

Το συναίσθημα της θλίψης κυριαρχεί. Αγκαλιάζονται και δίνουν το τελευταίο τους φιλί, πριν την αναχώρηση. Αυτό το φιλί κρύβει μέσα του πολλά. Πόνο για τον αποχωρισμό, πάθος, την τελευταία επαφή τους μέχρι να ειδωθούν ξανά, φόβο για την δοκιμασία που τους περιμένει και μια υπόσχεση , την υπόσχεσης της προσμονής, μια υπόσχεση που μπορεί να χαθεί, μπορεί αν όμως αντέξει θα κάνει τον έρωτα τους ακόμα πιο δυνατό.

Τα φιλιά της επανασύνδεσης από την άλλη, έχουν μέσα τους χαρά.

Είναι μεταξύ δύο ανθρώπων, που παρόλο την αγάπη τους, είχαν καιρό να βρεθούν. Τους χώριζαν χιλιόμετρα και περίμεναν αυτή τη στιγμή κάθε μέρα καρτερικά, έκαναν υπομονή μέχρι την στιγμή που θα αντικρίσουν ο ένας τον άλλον ξανά. Μόλις αυτό συμβεί, δεν τους ενδιαφέρει να δείξουν εγκράτεια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον, ν΄αναπληρώσουν κάθε χαμένη στιγμή  τους.

Είναι τόσο δυνατά αυτά τα φιλιά, που κάνουν το ζευγάρι να ξεχνάει που βρίσκεται, να ξεχνάει τον κόσμο γύρω του. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να «χορτάσουν» ο ένας τον άλλον, είναι αυτοί και ο έρωτας τους.

Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι μπροστά σ΄αυτό το σκηνικό, κοιτάνε τάχα διακριτικά. Άλλοι τους χαζεύουν και χαίρονται, άλλοι με απάθεια, άλλους τους ενοχλεί αυτή η εικόνα, τους χαλάει την αισθητική και την ηθική και κατηγορούν τέτοιες εκδηλώσεις συναισθημάτων. Ίσως μέσα τους κι αυτοί που είναι αντίθετοι, κάπου μέσα τους να χαζεύουν και να ζηλεύουν κατά μία έννοια. Άλλωστε πως μπορεί να σε ενοχλεί μια τόσο όμορφη εικόνα δύο ερωτευμένων παιδιών;

Όπως έχει πει  ο Οδυσσέας Ελύτης, όπως σε  ξέρει το φιλί κανένας δε σε ξέρει. Γιατί ένα φιλί, κρύβει μέσα την αλήθεια όλων μας.

 

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics