Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Να ευχαριστιέσαι με το τίποτα, αλλά όχι με το καθόλου.

Pen Να χαίρεσαι με τα απλά πράγματα, να εκτιμάς όσα έχεις τούτη τη στιγμή και να μην τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία.

Είσαι άνθρωπος, αυτό μην το ξεχνάς!

Ο άνθρωπος είναι τρωτός, δεν έχει υπερδυνάμεις, γι’ αυτό και δεν βρίσκεται διαρκώς σε μια ευφορία, αλλά λυγίζει μπροστά σε αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει με τις δυνάμεις του. Λυγίζει γιατί πρώτον τσακίζεται ο εγωισμός του μιας και συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τα ελέγχει όλα μόνος του και δεύτερον γιατί νιώθει ξαφνικά αδύναμος.

Να ευχαριστιέσαι με το τίποτα, από μια μπάλα παγωτό, από ένα χαμόγελο ενός περαστικού, από μια βαθιά εισπνοή, αλλά να μην συμβιβάζεσαι με το καθόλου. 

Το τίποτα από το καθόλου είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Δεν απέχει, δηλαδή, πολύ να πέσεις από τους 0 βαθμούς Κελσίου στους -1. Και η διαφορά αυτού του ενός βαθμού είναι μεγάλη για τους αισθητήρες του ανθρώπινου σώματος.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η καθημερινή πάλη με τις σκέψεις, με την ευχαρίστηση και την αχαριστία. Σήμερα, δύσκολα ευχαριστιέται κανείς με τις απλές στιγμές της καθημερινότητας κι αυτό γιατί λίγοι είναι εκείνοι που πρωταγωνιστούν στη ζωή τους και δεν είναι κομπάρσοι.

Κυνηγώντας το πολύ χάνεις το λίγο, δηλαδή την ουσία και η επόμενη στάση βρίσκεται στο καθόλου. Κι όταν πιάνεις πάτο σκέφτεσαι πού ήσουν και που έφτασες και εκτιμάς λίγο παραπάνω τη ζωή. Αν όμως γλιστρήσεις από τον πάτο και πας παρακάτω τότε θολώνεις, γιατί δεν βλέπεις πλέον το φως..σε εμποδίζει το έδαφος να δεις την επιφάνεια.

Και μιας που βρέθηκες στο καθόλου σκέφτηκες να εκτιμήσεις όσα είχες πριν στο τίποτα. Οξύμωρο, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Δεν αντέχεται εύκολα το χάος που βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Συμβιβάζεσαι, όμως, γιατί η ανηφόρα είναι μεγάλη και η κλίση της μοιάζει με τσουλήθρα.

Όσοι τόλμησαν να την ανέβουν καρτερικά και με πίστη ότι θα τα καταφέρουν μπόρεσαν να αγγίξουν το τίποτα και να νιώσουν ευτυχισμένοι. Όσοι, όμως, τόλμησαν να την ανέβουν με έπαρση και νεύρα, φτάνοντας κοντά στο σημείο 0, τους τσούλησε η ίδια η ζωή προς τα κατώτερα στρώματα της γης, τα πιο δύσβατα και πιο σκοτεινά.

Εδώ είναι ο παράδεισος, εδώ και η κόλαση.

Εσύ πού προτιμάς να ζεις;

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

 

 

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …