Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Γονείς & Παιδιά / 6 βήματα που οδηγούν το παιδί σε … όνειρα γλυκά!
παιδί και βραδινός ύπνος

6 βήματα που οδηγούν το παιδί σε … όνειρα γλυκά!

Pen Πολλές μανούλες δυσκολεύονται να βάλουν το παιδί τους για ύπνο και όταν είναι περισσότερα από ένα, ο βραδινός ύπνος μοιάζει με εφιάλτη. Όχι άλλο πια! Αν εφαρμόσεις τα βήματα που ακολουθούν παρακάτω, τότε το αγγελούδι σου όχι μόνο θα πηγαίνει στο κρεβατάκι του νωρίς, αλλά θα έχει και όνειρα γλυκά!

6 tips για να έχει το παιδί σου όνειρα ονειρεμένα γλυκά!

Αποφυγή έντονων παιχνιδιών – τηλεόρασης

Τουλάχιστον μία ώρα πριν τον βραδινό ύπνο επιβάλλεται να αποφεύγονται έντονα παιχνίδια πολεμικής φύσεως και προγράμματα στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή που σχετίζονται με τη βία, τους πολέμους και τις μάχες.

Ελαφρύ γεύμα

Το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ και όχι βαρύ, πικάντικο με έντονες γεύσεις. Φουσκώματα στην περιοχή της κοιλίτσας και η έντονη δίψα θα οδηγήσουν σε άστατο ύπνο.

Χαλαρωτικό μπανάκι – Τρυφερό μασάζ

Το χαλαρωτικό μπανάκι πριν τον βραδινό ύπνο είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Ιδιαίτερα τα παιδάκια χαλαρώνουν και απολαμβάνουν το τρεχούμενο χλιαρό νερό. Σε συνδυασμό με ένα τρυφερό μασάζ σε όλο τους το σώμα επιτυγχάνεται η απόλυτη χαλάρωση και η καλύτερη προετοιμασία του σώματος για τον ύπνο.

Αγκαλιά

Μετά την προετοιμασία του σώματος, σειρά έχει η προετοιμασία της ψυχής. Ένα τρυφερό χάδι, μια ζεστή αγκαλιά και δυο λόγια γεμάτα αγάπη και ζεστασιά είναι η απαραίτητη συνταγή για να νιώσει το μικρό σας ασφαλές στο κρεβάτι του. Με αυτόν τον τρόπο θα διώξει τυχόν φόβους, ανησυχίες και προβληματισμούς.

Ανάγνωση παραμυθιού

Η παρουσία σας στο δωμάτιό του για λίγη ώρα ακόμα με αφορμή την ανάγνωση κάποιου παραμυθιού θα το κάνει να νιώσει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Και θα βοηθήσει την ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου με το παιδί σας.

Κλασσική μουσική

Σε περίπτωση που το παιδί δεν έχει αποκοιμηθεί με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του παραμυθιού (κι αυτό θα ήταν το ιδανικό ώστε να μη σας συνδέει με τη διαδικασία του ύπνου, αλλά με τη διαδικασία της ανάγνωσης) βάζουμε απαλή χαλαρωτική παιδική κλασσική μουσική να παίζει, καληνυχτίζουμε το παιδί με ένα φιλί και με την ευχή να ονειρευτεί γλυκά!

Καλό είναι η παραπάνω διαδικασία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του παιδιού ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα της ασφάλειας.

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Τι να κάνουμε για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Τι να κάνουμε για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Τα τελευταία 15 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τη ψυχολογία των παιδιών. Στατιστικές …

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται, αν μπορούν να γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πόσο …

25 τρόποι να ρωτήσετε τα παιδιά σας «Πώς ήταν σήμερα στο σχολείο»

25 τρόποι να ρωτήσετε τα παιδιά σας «πώς ήταν σήμερα στο σχολείο»

Δείτε 25 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά όταν έχουν γυρίσει από το σχολείο, …

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία …