κρίση των 30 για τους άντρες

Κρίση των 30 στους άντρες.Τι σκέφτεται ένας άντρας πριν κλείσει τα 30;

PenΗ κρίση των 30 δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Αποτελεί θέμα και για εμάς τους άντρες. Τέρμα τα ψέματα. Τα χρονάκια πέρασαν και οδεύεις προς ολοταχώς από τα 29 στα πρώτα άντα και δεν κατάλαβες και το πότε. Η ψευδαίσθηση της αθανασίας που σου πρόσφερε η δεκαετία των 20 τελείωσε.

Και κάπου εκεί, γίνεται ο απολογισμός.

Για το τι κατάφερες εώς τώρα και πως πρέπει να πορευτείς από εδώ και πέρα. Ήδη στην ζωή σου και στο περίγυρο σου έχουν αλλάξει πολλά, αλλά μέχρι τότε αρνείσαι να τα δεις. Δεν αντέχεις πλέον τα πολλά ξενύχτια, το μεσημέρι θέλεις οπωσδήποτε ένα μισαωράκι να ξαπλώσεις, τα προσκλητήρια από φίλους και γνωστούς που έχουν κάνει ένα βήμα παραπάνω, κάνουν την εμφάνιση τους

Αρχίζουν οι μεγάλες ευθύνες και τα άγχη κι εσύ πρέπει να ωριμάσεις.

Η εποχή όπου τα άγχη και οι στεναχώριες σου ήταν μόνο, επειδή σου χάλασε το κινητό, ή ο υπολογιστής, το ότι έπρεπε να διαβάζεις κλπ τελείωσε. Πλέον αρχίζει το δύσκολο κομμάτι. Άγχος για το μετά, άγχος για την επιβίωση, άγχος στην δουλειά, ευθύνες πολλές και εσύ θα πρέπει να ξεχάσεις την ανεμελιά σου και να ωριμάσεις.

Σκέφτεσαι το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τι κι αν μπορεί να εργάζεσαι από πιτσιρικάς, δεν έχει καμία σημασία. Συνήθως πήγαινες για να βγάλεις το χαρτζιλίκι σου, για να είσαι άνετος και να σκορπάς τα χρήματα για ατελείωτη διασκέδαση σαν να μην υπάρχει αύριο. Φτάνοντας προς τα 30, αρχίζεις και σκέφτεσαι διαφορετικά. Πρέπει να βρεις μία πιο σταθερή δουλειά, με πιο πολλά χρήματα, ώστε να εξασφαλίσεις το μέλλον για να μπορέσεις κάποια στιγμή να νοικοκυρευτείς.

Αρχίζεις και σκέφτεσαι την δημιουργία οικογένειας.

Ωπ, μέχρι πριν λίγο καιρό το άκουγες και έφτυνες μέσα από την μπλούζα, ξορκίζοντας την φράση να μην σε βρει. Να που ήρθε ο καιρός να το σκεφτείς λίγο καλύτερα. Κάθεσαι και κάνεις ανασκόπηση των σχέσεων που είχες. Μέσα στην τρέλα τότε, ούτε μονιμότητες ούτε τίποτα. Να περνάμε καλά κι όταν όλο αυτό τελειώσει πάμε γι άλλα. Τώρα όμως αρχίζεις και σκέφτεσαι λίγο αλλιώς. Πώς θες να βρεις κάποια, με την οποία να περάσετε το υπόλοιπο βίο μαζί, να κάνετε οικογένεια, καθώς τα χρόνια περνάνε και οι αντοχές πέφτουν. Και το θέμα είναι πως αρχίζει και σου αρέσει η ιδέα αυτή. Σου αρέσει η ιδέα της ηρεμίας, να τελειώνεις την δουλειά να πηγαίνεις σπίτι και να βρίσκεις την οικογένεια σου. Να αρχίσεις να δημιουργείς την δική σου ζωή, όπως συνήθως είναι και ο κύκλος της ζωής. Γεννιόμαστε μέσα σε μία οικογένεια, μεγαλώνουμε σε ένα σπίτι που το ονομάζουμε πατρικό και μετά δημιουργούμε την δική μας οικογένεια στο σπίτι που θα γίνει το πατρικό των παιδιών μας.

Τα  γενέθλια των 30 ετών μοιάζουν περισσότερο με κηδεία, η κηδεία της παρατεταμένης εφηβείας, παρά με χαρά όπως συνήθιζες να τα γιορτάζεις. Δεν πρέπει όμως να μας τρομάζει. Κι αυτό γιατί η δεκαετία των 30, είναι μία δεκαετία ορόσημο στην ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η δεκαετία των μεγάλων αλλαγών. Είναι αλλαγές που σε  τρομάζουν αλλά είναι οι πιο δημιουργικές αλλαγές. Η δεκαετία των 30, θεωρείται η πιο καλή δεκαετία στη ζωή ενός ανθρώπου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics