Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Αχαριστία και απογοήτευση

Αχαριστία και απογοήτευση: Όταν η μία κατάσταση διαδέχεται την άλλη..

PenΗ αχαριστία αποτελεί ανθρώπινο «προσόν» και δεν αφήνει ανέγγιχτο τον αποδέκτη της. Πόσες φορές έχει τύχει να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σου πουν, «έχω πρόβλημα θα με βοηθήσεις; Κι εσύ ως σωστός φίλος ή ως καλός συγγενής, είσαι πάντοτε πρόθυμος και έχεις την διάθεση να τον ακούσεις, να «σκύψεις» στο πρόβλημά του και να τον συμβουλέψεις..!

Όταν, όμως, μια μέρα βρεθείς εσύ αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα και θελήσεις να σηκώσεις το ακουστικό του τηλεφώνου σου και να ζητήσεις την βοήθειά τους, είναι αυτοί εκεί για σένα;

Θα θελήσουν να ακούσουν το δικό σου πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να σου δώσουν μια συμβουλή;

 Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι!

Βλέπετε, δεν είναι όλοι πάντα εκεί για σένα όταν τους χρειαστείς. Ακόμα και αν εσύ έτρεχες να τους βοηθήσεις για το παραμικρό, μπορούν εύκολα να σε αγνοήσουν και να μην σε στηρίξουν στα δύσκολα.

Αυτός είναι ο ορισμός της αχαριστίας, την οποία όλοι μας την έχουμε βιώσει και ίσως την έχουμε πράξει κιόλας. Φυσικά, όταν συμβαίνει σε εμάς, θυμώνουμε και ξεσπάμε με τρόπους που εκείνη την ώρα δεν σκεφτόμαστε. Όταν, όμως, φερόμαστε εμείς αχάριστα δεν θέλουμε να μας κρατούν οι άλλοι κακία.

Έχει άραγε να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου; 

Δυστυχώς, η αχαριστία είναι συχνό φαινόμενο στην σημερινή εποχή! Όλοι κοιτάνε να κερδίσουν κάτι από εσένα, χωρίς να είναι διατεθειμένοι να σου το ανταποδώσουν κάποια στιγμή.

Στα εύκολα σε ξέρουν όλοι, στα δύσκολα όμως τους μαθαίνεις εσύ.

Άρα, λοιπόν, αν ρωτάτε εμένα, «ναι υπάρχει αχαριστία και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό». Γι’αυτό, όπως λέει ο σοφός λαός, «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό». Κοινώς, αν θες βοήθησε, αλλά μην περιμένεις ανταπόδοση!

 

Σύνταξη: Ζηνοβία Φωτεινού

Περί Ζηνοβία Φωτεινού

Είμαι η Ζηνοβία και κάνω ένα από τα πιο όμορφα επαγγέλματα, είμαι Παιδαγωγός! Αγαπάω πολύ το να διαβάζω και να γράφω για διάφορα πράγματα.. Λατρεύω τα ταξίδια, γιατί μπορείς να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και πράγματα και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που είναι ειλικρινής και συμβιβασμένοι με τον εαυτό τους!

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …