Υλικά:
Για την βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive
- 6 κ.σ. βούτυρο
Για την κρέμα:
- 1 κρέμα γάλακτος (250 γρ.)
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα (philadelphia)
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
- 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
- 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα μικρό ταψάκι/πυρεξάκι/τσέρκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 2 ώρες.
Για την επικάλυψη θα φτιάξουμε σάλτσα βύσσινο.
Στραγγίζουμε από την κονσέρβα τα βύσσινα. Παίρνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι/τηγάνι. Ρίχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το γλυκό. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Υ.Γ.: Περιμένω τις απορίες σας και τα σχόλιά σας στα social media
Συνταγή: Λίτσα Μπράχου