Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Μάνα, μητέρα, μαμά.

Μάνα, μητέρα, μαμά: Η πιο γενναιόδωρη ύπαρξη της ζωής μας!

Pen Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή μας είναι η μητέρα μας, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσες φορές μέσα στη ημέρα λέμε τις λέξεις, «μαμά, μάνα». Η μητέρα είναι ένα μαγικό πλάσμα που δίνει ζωή! Με τον τρόπο της μπορεί να μεταλαμπαδεύει τη γνώση και τη χαρά και με ένα της φιλί είναι ικανή να γιατρεύει κάθε πόνο

Η αγκαλιά της μάνας είναι το πιο όμορφο και το πιο αγαπημένο μέρος του κόσμου, γιατί και στην χαρά και στην λύπη, το παιδί την αγκαλιά της μητέρας του θα ψάξει.

Η μάνα ξεπερνάει τον εαυτό της, ξεχνάει το «εγώ» της και μαθαίνει να σκέφτεται πάντα δύο φορές, μία για τον εαυτό της και μία για το παιδί της. Το παιδί της είναι η άγκυρα που την κρατάει στη ζωή.

Η αγάπη της μάνας είναι μοναδική, ανιδιοτελής και άνευ όρων!

Είναι η μοναδική αγάπη που δεν μπορείς να ξεχάσεις! Η αγάπη της είναι πηγή συγχώρεσης, ξέρει πως ό,τι και να της κάνεις, θα γυρίσεις σε εκείνη και εκείνη θα σε συγχωρέσει και θα σου ανοίξει και πάλι την αγκαλιά της. Η μάνα είναι τα πάντα, είναι:

  • η παρηγοριά μας στη θλίψη,
  • η ελπίδα μας στη δυστυχία και
  • η δύναμή μας στην απελπισία.

Είναι μια «Άγια» γυναίκα με υπομονή, με απεριόριστη αντοχή και με όλη τη γλύκα της γης πάνω της. Σε βλέπει να μεγαλώνεις και να πορεύεσαι στη ζωή με τις δικές σου αποφάσεις και νιώθει περήφανη. Κάθε χρόνο στα γενέθλια σου, κοιτάζει τα κεράκια στην τούρτα σου που όλο και αυξάνονται και συγκινείται, γιατί θυμάται το πρώτο σου βλέμμα, τις πρώτες σου λεξούλες και τα πρώτα σου μικρά βηματάκια.

Εσύ μπορεί να μεγαλώνεις, αλλά για εκείνη θα είσαι πάντα το μωρό της.

Θα σε βάζει, πάντα, πάνω από όλους και από όλα. Όταν «πέσεις» θα είναι εκεί για να σου δώσει το χέρι της, να σε βοηθήσει να σηκωθείς. Όταν σε δει να κλαις, η καρδιά «θα ραγίσει».

Ίσως την έκανες να κλάψει πολύ, αλλά ποτέ δεν στο είπε. Η μάνα, πάντα φοβάται για σένα και ας σου λέει το αντίθετο. Μπορεί να σε παρακολουθεί με τις ώρες να κοιμάσαι, να ακούει το γέλιο σου και να λιώνει. Γιατί η μάνα γνωρίζει ότι αυτό αξίζει πιο πολύ απ’όλα!

Η «δουλειά» της μαμάς είναι η καλύτερη «δουλειά» του κόσμου.

Μπορεί να μην παίρνει ποτέ ρεπό, να μην κοιμάται όσο θέλει τα σαββατοκύριακα, να μην δουλεύει 8ωρο αλλά 24ωρο, αλλά είναι η πιο καλοπληρωμένη δουλειά όλου του κόσμου. Γιατί η αμοιβή της είναι η αγνή και αληθινή αγάπη του παιδιού της.

Μια μαμά τα κάνει όλα αυτά και είμαι σίγουρη ότι αν την ρωτήσεις θα σου έλεγε ότι θα τα έκανε ξανά όλα από την αρχή για σένα.

Άλλωστε, όπως είπε και ο Τζοζέφ Ράντγιαρντ:

«Ο Θεός δεν μπορεί να είναι «πανταχού παρών», γι’αυτό έπλασε τις μητέρες».

 

Σύνταξη: Ζηνοβία Φωτεινού

Περί Ζηνοβία Φωτεινού

Είμαι η Ζηνοβία και κάνω ένα από τα πιο όμορφα επαγγέλματα, είμαι Παιδαγωγός! Αγαπάω πολύ το να διαβάζω και να γράφω για διάφορα πράγματα.. Λατρεύω τα ταξίδια, γιατί μπορείς να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και πράγματα και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που είναι ειλικρινής και συμβιβασμένοι με τον εαυτό τους!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …

Verified by ExactMetrics