Αφράτη, σπιτική μηλόπιτα, με καραμελωμένα μήλα!
Υλικά
5 μήλα
1 πακέτο βιτάμ
2 φλιτζάνια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ.μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αλείφουμε ένα τσέρκι ή ένα μικρό στρογγυλό ταψακι με 2 κ.σ. βιτάμ (και τα πλαϊνα) και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Στρώνουμε τις φέτες μήλου στο ταψί, κυκλικά, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Το υπόλοιπο μήλο το κόβουμε σε καρέ και το ραντίζουμε με κονιάκ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το υπόλοιπο βιτάμ. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, εναλλάξ με το αλεύρι και στο τέλος τα μήλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα για περίπου μια ώρα. Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να την αφαιρέσουμε από το ταψί ή το τσέρκι, χαράζουμε γύρω-γύρω προσεκτικά (το ταψί ή το τσέρκι) και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Δοκιμάστε αυτή τη μηλοπιτένια συνταγή και θα με θυμηθείτε! Είναι αφράτη και πεντανόστιμη!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Συνταγή και σύνταξη: Λίτσα Μπράχου