
Υλικά:
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες ή 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες
- 2,5 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 4 κ.σ. ταχίνι με μέλι
- Λίγη κανέλα
Για την επικάλυψη!
- τριμμένο ξηρό καρπό (αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι)/ σουσάμι/ τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
Αρχικά αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα multi. Στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε μαζί με το ταχίνι. Αφού έχουμε πολτοποιήσει τις μπανάνες με το ταχίνι, ενσωματώνουμε στο μείγμα αυτό τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης, οι οποίες θα πρέπει να έχουν γίνει σκόνη. Τέλος προσθέτουμε λίγη κανέλα, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει το μείγμα μας και να είναι εύπλαστο.
Αφού έχουμε αφήσει το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, παίρνουμε από αυτό και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υλικό για την επικάλυψη (τριμμένο ξηρό καρπό/ σουσάμι/ τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης). Στη συνέχεια παίρνουμε τα μπαλάκια που έχουμε πλάσει και τα ρολάρουμε στο ταψί με το υλικό επικάλυψης της αρεσκείας μας. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα! Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε αεροστεγές δοχείο.
Tips!
- Γι αυτούς που έχουν πρόβλημα με διαβήτη αλλά και γι αυτούς που βρίσκονται σε περίοδο δίαιτας μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκέτο ταχίνι, αντί για ταχίνι με μέλι.
- Τα τρουφάκια, μπορούν να επικαλυφθούν και με μαύρη σοκολάτα, αντί ξηρού καρπού/ σουσαμιού/ μπισκότου, για μεγαλύτερη απόλαυση.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή & Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like Nancy’s Blog