Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
τρουφάκια και υλικά

Τρουφάκια με ταχίνι, μπανάνα και βρώμη. Σπιτική συνταγή!

PenΤα τρουφάκια με ταχίνι, μπανάνα και βρώμη είναι μια θρεπτική και υγιεινή συνταγή για γλυκό. Ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας, διότι είναι χορταστικά και συνάμα θρεπτικά. Επίσης είναι νηστίσιμα! Ιδανικό γλυκό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Τα τρουφάκια με ταχίνι, μπανάνα και βρώμη μπορούν να προσφερθούν ως κέρασμα, αλλά και ως υγιεινό σνακ σε μικρούς και μεγάλους. Είναι επίσης οικονομικά, καθώς γίνονται με 4 υλικά και παρασκευάζονται γρήγορα.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες ή 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες
  • 2,5 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. ταχίνι με μέλι
  • Λίγη κανέλα

Για την επικάλυψη!

  • τριμμένο ξηρό καρπό (αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι)/ σουσάμι/ τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

Αρχικά αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα multi. Στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε μαζί με το ταχίνι. Αφού έχουμε πολτοποιήσει τις μπανάνες με το ταχίνι, ενσωματώνουμε στο μείγμα αυτό τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης, οι οποίες θα πρέπει να έχουν γίνει σκόνη. Τέλος προσθέτουμε λίγη κανέλα, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει το μείγμα μας και να είναι εύπλαστο.

Αφού έχουμε αφήσει το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, παίρνουμε από αυτό και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υλικό για την επικάλυψη (τριμμένο ξηρό καρπό/ σουσάμι/ τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης). Στη συνέχεια παίρνουμε τα μπαλάκια που έχουμε πλάσει και τα ρολάρουμε στο ταψί με το υλικό επικάλυψης της αρεσκείας μας. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα! Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε αεροστεγές δοχείο.

Tips!

  • Γι αυτούς που έχουν πρόβλημα με διαβήτη αλλά και γι αυτούς που βρίσκονται σε περίοδο δίαιτας μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκέτο ταχίνι, αντί για ταχίνι με μέλι.
  • Τα τρουφάκια, μπορούν να επικαλυφθούν και με μαύρη σοκολάτα, αντί ξηρού καρπού/ σουσαμιού/ μπισκότου, για μεγαλύτερη απόλαυση.

Καλή σας απόλαυση!

 

Συνταγή & Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …