Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Συνταγές / Σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας! Σπιτική συνταγή!
σουβλάκια λαχανικών και υλικά

Σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας! Σπιτική συνταγή!

PenΕάν ψάχνετε γκουρμέ γεύσεις, με υγιεινά και θρεπτικά συστατικά, τότε τα σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας είναι ό,τι πρέπει! Πολύχρωμα, γευστικά, και υγιεινά σουβλάκια λαχανικών τα οποία μπορούν να σταθούν επάξια σε ένα επίσημο τραπέζι ως ορεκτικό, στην καθημερινότητα ως συνοδευτικό κρέατος, αλλά και να αποτελέσουν μια υγιεινή λύση για σνακ για μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά. Εφοδιαστείτε λοιπόν με ξυλάκια και ό,τι λαχανικό θέλετε και απολαύστε!

Υλικά για τα σουβλάκια:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1,5 κ.σ. μπαλσάμικο

Για τη σως:

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Αρχικά, παίρνουμε τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα σουβλάκια και τα βρέχουμε. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη. Μέσα σε αυτή τη μισή ώρα παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να ξεπικρίσουν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας: τα κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε καρέ. Αφού ξεπικρίσουν και οι μελιτζάνες παίρνουμε τα ξυλάκια και καρφώνουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ. Δηλαδή, καρότο, πιπεριά, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, πιπεριά. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. Αφού τελειώσουμε τα σουβλάκια, αλείφουμε με ένα πινέλο που έχουμε βουτήξει στο μείγμα ελαιόλαδου, τα σουβλάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Για τη σως:

Βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό βαζάκι, το κλείνουμε και το κουνάμε δυνατά ή χτυπάμε σε μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με λίγη σως σε ένα πιάτο.

TIPS!

  • Βρέχουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια για να μην μας μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά, αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε πατάτα θα πρέπει να είναι βρασμένη, διότι θέλει περισσότερη ώρα ψησίματος από ότι τα άλλα λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Μπάρες δημητριακών: Ιδανικό σνακ για όσους γυμνάζονται

Μπάρες δημητριακών: Ιδανική συνταγή για όσους γυμνάζονται

Οι μπάρες δημητριακών ήρθαν στην καθημερινότητα μας για να μείνουν. Αποτελεί το ιδανικό σνακ για …

Κουραμπιέδες-Το τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό! Πανέυκολη Συνταγή.

Κουραμπιέδες: Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γλυκό – πανεύκολη συνταγή!

Οι κουραμπιέδες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας, για αυτό και κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα …

Μελομακάρονα- Αγαπημένα, εύκολα και Πεντανόστιμα!

Μελομακάρονα: Αγαπημένα, εύκολα και πεντανόστιμα!

Για πολλούς Χριστούγεννα σημαίνουν… μια πιατέλα υπέροχα, γλυκά και μελωμένα μελομακάρονα! Αν και η ιστορία …

koulourakia

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού που όλοι θα λατρέψετε

Με λίγα και οικονομικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε πεντανόστιμα κουλουράκια. Συνοδεύουν τέλεια …