Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Αρχική / Συνταγές / Σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας! Σπιτική συνταγή!
σουβλάκια λαχανικών και υλικά

Σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας! Σπιτική συνταγή!

PenΕάν ψάχνετε γκουρμέ γεύσεις, με υγιεινά και θρεπτικά συστατικά, τότε τα σουβλάκια λαχανικών με σως μουστάρδας είναι ό,τι πρέπει! Πολύχρωμα, γευστικά, και υγιεινά σουβλάκια λαχανικών τα οποία μπορούν να σταθούν επάξια σε ένα επίσημο τραπέζι ως ορεκτικό, στην καθημερινότητα ως συνοδευτικό κρέατος, αλλά και να αποτελέσουν μια υγιεινή λύση για σνακ για μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά. Εφοδιαστείτε λοιπόν με ξυλάκια και ό,τι λαχανικό θέλετε και απολαύστε!

Υλικά για τα σουβλάκια:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1,5 κ.σ. μπαλσάμικο

Για τη σως:

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Αρχικά, παίρνουμε τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα σουβλάκια και τα βρέχουμε. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη. Μέσα σε αυτή τη μισή ώρα παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να ξεπικρίσουν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας: τα κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε καρέ. Αφού ξεπικρίσουν και οι μελιτζάνες παίρνουμε τα ξυλάκια και καρφώνουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ. Δηλαδή, καρότο, πιπεριά, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, πιπεριά. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. Αφού τελειώσουμε τα σουβλάκια, αλείφουμε με ένα πινέλο που έχουμε βουτήξει στο μείγμα ελαιόλαδου, τα σουβλάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Για τη σως:

Βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό βαζάκι, το κλείνουμε και το κουνάμε δυνατά ή χτυπάμε σε μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με λίγη σως σε ένα πιάτο.

TIPS!

  • Βρέχουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια για να μην μας μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά, αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε πατάτα θα πρέπει να είναι βρασμένη, διότι θέλει περισσότερη ώρα ψησίματος από ότι τα άλλα λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Λαχταριστό ψαρονέφρι με μέλι και μπαχαρικά για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Λαχταριστό ψαρονέφρι με μέλι και μπαχαρικά για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Ένα λαχταριστό γλυκοπικάντικο ψαρονέφρι με μέλι και μπαχαρικά, ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι. Είμαι …

Κουλούρια για κάθε περίσταση!

Κουλούρια από τα χεράκια σας, για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα!

Αυτά τα κουλούρια θα σας ξετρελάνουν! Είναι μια εύκολη και απλή συνταγή για πασχαλινά κουλούρια, …

χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά σε αρωματική σάλτσα με πιπεριές και fusili

Υπάρχουν πολλές συνταγές με χοιρινή τηγανιά. Η παρακάτω συνταγή  ξεχωρίζει για τα αρώματά της και …

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

 Αυτές τις μέρες όλοι τρώμε λίγο παραπάνω, βέβαια υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να …