Υλικά για τα σουβλάκια:
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
- Καλαμάκια για σουβλάκια
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1,5 κ.σ. μπαλσάμικο
Για τη σως:
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. μέλι
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Αρχικά, παίρνουμε τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα σουβλάκια και τα βρέχουμε. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη. Μέσα σε αυτή τη μισή ώρα παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να ξεπικρίσουν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας: τα κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε καρέ. Αφού ξεπικρίσουν και οι μελιτζάνες παίρνουμε τα ξυλάκια και καρφώνουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ. Δηλαδή, καρότο, πιπεριά, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, πιπεριά. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. Αφού τελειώσουμε τα σουβλάκια, αλείφουμε με ένα πινέλο που έχουμε βουτήξει στο μείγμα ελαιόλαδου, τα σουβλάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Για τη σως:
Βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό βαζάκι, το κλείνουμε και το κουνάμε δυνατά ή χτυπάμε σε μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με λίγη σως σε ένα πιάτο.
TIPS!
- Βρέχουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια για να μην μας μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά, αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε πατάτα θα πρέπει να είναι βρασμένη, διότι θέλει περισσότερη ώρα ψησίματος από ότι τα άλλα λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like Nancy’s Blog