Υλικά:
- 1 φλυτζάνι μέλι
- 1 φλυτζάνι κακάο άγλυκο
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1/4 φλυτζανιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού σε περίπτωση που νηστεύουμε
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα αβοκάντο που όπως αναφέρουμε και παραπάνω πρέπει να είναι ώριμα. Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε το αβοκάντο κατακόρυφα μέχρι να φτάσουμε στο κουκούτσι. Στη συνέχεια το στρίβουμε από τις δυο πλευρές μέχρι να ανοίξει και να βγει το κουκούτσι, αλλιώς το βγάζουμε με ένα μαχαίρι. Έπειτα με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα από το αβοκάντο και την κρατάμε στην άκρη.
Η διαδικασία έπειτα έχει ως εξής. Ανακατεύουμε το κακάο με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ρίχνουμε το μίγμα κακάο-μελιού , το καθαρισμένο αβοκάντο και το χυμό πορτοκάλι ή νερό και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία μους. Εάν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτή η μους προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη ή λίγο χυμό πορτοκάλι. Σερβίρουμε σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με υλικά της επιλογής μας! Της πάνε θαυμάσια οι νιφάδες δημητριακών και οι ξηροί καρποί.
Καλή σας απόλαυση!
* Τα αβοκάντο θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμα γιατί μόνο έτσι θα μας δώσουν βελούδινη υφή στη μους
* Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια για έξτρα άρωμα αν και το κακάο από μόνο του έχει δυνατό άρωμα
* Η συγκεκριμένη μους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τούρτες σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like Nancy’s Blog