Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
μους σοκολάτας με αβοκάντο υλικά

Νόστιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο! Σπιτική συνταγή!

PenΥπάρχουν θρεπτικά γλυκά; Κι όμως υπάρχουν! Ένα από αυτά είναι και η μους σοκολάτας με αβοκάντο. Το αβοκάντο πλούσιο σε κάλιο, φολλικό οξύ, ολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε, το κακάο γνωστό για τις  αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το μέλι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία συνθέτουν τη μους σοκολάτας με αβοκάντο. Η μους σοκολάτας με αβοκάντο δεν στερείται τίποτα σε γεύση σε σχέση με την κανονική μους. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα! Ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και δεν θέλουν να στερούνται γλυκές απολαύσεις.

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι μέλι
  • 1 φλυτζάνι κακάο άγλυκο
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1/4 φλυτζανιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού σε περίπτωση που νηστεύουμε

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τα αβοκάντο που όπως αναφέρουμε και παραπάνω πρέπει να είναι ώριμα. Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε το αβοκάντο κατακόρυφα μέχρι να φτάσουμε στο κουκούτσι. Στη συνέχεια το στρίβουμε από τις δυο πλευρές μέχρι να ανοίξει και να βγει το κουκούτσι, αλλιώς το βγάζουμε με ένα μαχαίρι. Έπειτα με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα από το αβοκάντο και την κρατάμε στην άκρη.

Η διαδικασία έπειτα έχει ως εξής. Ανακατεύουμε το κακάο με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ρίχνουμε το μίγμα κακάο-μελιού , το καθαρισμένο αβοκάντο και το χυμό πορτοκάλι ή νερό και  τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία μους. Εάν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτή η μους προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη ή λίγο χυμό πορτοκάλι. Σερβίρουμε σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με υλικά της επιλογής μας! Της πάνε θαυμάσια οι νιφάδες δημητριακών και οι ξηροί καρποί.

Καλή σας απόλαυση!

* Τα αβοκάντο θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμα γιατί μόνο έτσι θα μας δώσουν βελούδινη υφή στη μους

* Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια για έξτρα άρωμα αν και το κακάο από μόνο του έχει δυνατό άρωμα

* Η συγκεκριμένη μους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τούρτες σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …