Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
αντρική φιλία σταθερή και αγνή

Αντρική φιλία, μία από τις δυνατότερες ανθρώπινες σχέσεις.

PenΗ αντρική φιλία στην ζωή ενός άντρα παίζει μεγάλο ρόλο. Η αντρική φιλία, είναι αληθινή, σταθερή, αγνή που δεν βασίζεται σε συμφέροντα. Είναι ίσως που οι άντρες κατά κάποιο τρόπο μένουμε μέσα μας πάντα παιδιά. Για τους άντρες οι φίλοι είναι τα αδέρφια και η οικογένεια που επιλέγουν οι ίδιοι να έχουν. Και κακά τα ψέμματα είναι πιο δυνατή από την γυναικεία φιλία. Ακόμα και οι γυναίκες το παραδέχονται με βαριά καρδιά.

Ας δούμε όμως τι κάνει την αντρική φιλία τόσο δυνατή.

Με τους φίλους ο άντρας είναι ο εαυτός του.

Συνήθως στην καθημερινότητα μας καλούμαστε να είμαστε ευγενείς, τυπικοί, να προσέχουμε τι λέμε  και τι κάνουμε. Ακόμα και μέσα στην σχέση ένας άντρας είναι μαγκωμένος και πρέπει να προσέχει τι κάνει και τι λέει. Με τους κολλητούς όμως ένας άντρας είναι πραγματικά ο εαυτός του. Χύμα, εκφράζεται όπως θέλει, κάνει ότι του έρθει στο μυαλό.

Τους συνδέουν σημαντικές στιγμές στην ζωή τους.

Οι φίλοι που θα κρατήσει ένας άντρας, προέρχονται από σημαντικούς σταθμούς της ζωής του και έχουν περάσει μαζί πολλές στιγμές. Μπορεί να γνωρίστηκαν στο σχολείο ή στην σχολή, στο στρατό ή στην δουλειά.

Και να τσακωθούν θα τα βρουν γρήγορα.

Θα υπάρξουν και αυτές οι στιγμές που θα τσακωθούν. Να τσακωθούν άγρια, να πέσουν βαριές κουβέντες στο τραπέζι, ακόμα και ξύλο μπορεί να παίξουν. Την επόμενη μέρα όμως τα πράγματα θα είναι όπως πριν, θα τα πίνουν παρέα.

Οι κολλητοί δεν θα τσακωθούν ποτέ για μία γυναίκα.

Είναι άγραφος νόμος, πως την κοπέλα του φίλου δεν την κοιτάμε. Βασικά την διαγράφουμε από το μυαλό μας σαν γυναίκα. Όχι μόνο όταν είναι μαζί με τον φίλο μας αλλά ακόμα κι αν χωρίσουν. Είναι ένας από τους άγραφους νόμους και όποιος δεν τον τηρεί δεν αξίζει να αποκαλείται άντρας. Έτσι αποφεύγονται κάθε είδους συγκρούσεις με τον κολλητό μας για μία γυναίκα.

Στην φιλία των αντρών δεν έχει θέση ο ανταγωνισμός και η ζήλια.

Δεν ανταγωνίζεται ένας άντρας τον κολλητό του, για να φανεί περισσότερο, ότι είναι πιο ικανός και πιο καλός σε διάφορα πράγματα. Οι φίλοι δεν ζηλεύουν έναν φίλο, γιατί μπορεί να έχει περισσότερα πράγματα από αυτούς, όπως λεφτά, καλύτερο σπίτι, περισσότερες κατακτήσεις. Ναι θα ήθελαν να τα έχουν και αυτοί αλλά δεν θα πουν “Γιατί αυτός και όχι εγώ”. Ίσα ίσα χαίρονται με τα όσα έχει καταφέρει ο φίλος τους.

Γιατί οι κολλητοί δεν χαϊδεύουν τα αυτιά σου.

Όπου έχεις άδικο ή έχεις φερθεί σκάρτα θα στα χώσουν κανονικά. Δεν θα σου χαριστούν και θα σου πουν αυτά που θέλεις εσύ, μόνο και μόνο για μην σε στεναχωρήσουν. Θα σου πουν ευθέως ότι έχουν να σου πουν ακόμα και αν σε πονέσει ή τσατιστείς. Γιατί σκοπός των φίλων δεν είναι να ακούς μόνο καλά για να σου γίνουν πιο αγαπητοί αλλά να σου επισημάνουν τα λάθη σου, να σου λένε πάντα την αλήθεια έτσι ώστε να σου δώσουν τροφή για σκέψη και να μην τα επαναλάβεις.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που κάνουν την αντρική φιλία ισχυρή. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου δεν είναι έτσι τα πράγματα και αντρικές φιλίες έχουν χαλάσει για το τίποτα. Είναι λίγες όμως για να χαλάσουν την πραγματική φιλία.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

 

 

 

 

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …