Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική / Συνταγές / Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι: Εύκολη σπιτική συνταγή. Εγγυημένη επιτυχία!

Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι: Εύκολη σπιτική συνταγή. Εγγυημένη επιτυχία!

PenΤα αμυγδαλωτά ή διαφορετικά οι εργολάβοι, είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό γλυκό για κέρασμα και φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Φτιάξτε την σπιτική συνταγή που σας δίνω, θα ξετρελαθείτε από τη γεύση και την υφή αυτών των αμυγδαλωτών!

Συνταγή για 15 αμυγδαλωτά!

Υλικά

3 ασπράδια αυγών

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

200 γρ. άσπρο αμύγδαλο ψίχα

2 βανίλιες

15 αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα (άψητα)

Εκτελεση:

Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί. Σε ένα μπολ βάζουμε αυτά που ήδη χτυπήσαμε στο μούλτι και ρίχνουμε την ψίχα από το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα μας και στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και χτυπάμε ξανά καλά.

*Βάζουμε και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσουν και να μην απλώσουν στο ψήσιμο!

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα.  Έπειτα παίρνουμε λίγο μείγμα από το μπολ και με τα χέρια μας φτιάχνουμε τους εργολάβους σε σχήμα μπάλας.  Όταν τα τελειώσουμε βάζουμε στην μέση ολόκληρο το αμύγδαλο.

Tip!

* Προτού πάρουμε το μείγμα στα χέρια μας για να δώσουμε σχήμα στα αμυγδαλωτά, βρέχουμε τα χέρια μας.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για δέκα λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.

Καλή σας επιτυχία!

 

Ευχαριστώ θερμά την αγαπημένη μου ομάδα ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την διαχειρίστρια της ομάδας, Βάσω Γιάγκαρη που επέτρεψε να δημοσιευτεί η υπέροχη συνταγή τους με τα αμυγδαλωτά!

 

Συνταγή: Τοπαλίδου Δέσποινα

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κουλούρια για κάθε περίσταση!

Κουλούρια από τα χεράκια σας, για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα!

Αυτά τα κουλούρια θα σας ξετρελάνουν! Είναι μια εύκολη και απλή συνταγή για πασχαλινά κουλούρια, …

χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά σε αρωματική σάλτσα με πιπεριές και fusili

Υπάρχουν πολλές συνταγές με χοιρινή τηγανιά. Η παρακάτω συνταγή  ξεχωρίζει για τα αρώματά της και …

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

 Αυτές τις μέρες όλοι τρώμε λίγο παραπάνω, βέβαια υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να …

Μελομακάρονα- Αγαπημένα, εύκολα και Πεντανόστιμα!

Μελομακάρονα: Αγαπημένα, εύκολα και πεντανόστιμα!

Για πολλούς Χριστούγεννα σημαίνουν… μια πιατέλα υπέροχα, γλυκά και μελωμένα μελομακάρονα! Αν και η ιστορία …