Συνταγή για 15 αμυγδαλωτά!
Υλικά
3 ασπράδια αυγών
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. άσπρο αμύγδαλο ψίχα
2 βανίλιες
15 αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα (άψητα)
Εκτελεση:
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί. Σε ένα μπολ βάζουμε αυτά που ήδη χτυπήσαμε στο μούλτι και ρίχνουμε την ψίχα από το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα μας και στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και χτυπάμε ξανά καλά.
*Βάζουμε και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσουν και να μην απλώσουν στο ψήσιμο!
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Έπειτα παίρνουμε λίγο μείγμα από το μπολ και με τα χέρια μας φτιάχνουμε τους εργολάβους σε σχήμα μπάλας. Όταν τα τελειώσουμε βάζουμε στην μέση ολόκληρο το αμύγδαλο.
Tip!
* Προτού πάρουμε το μείγμα στα χέρια μας για να δώσουμε σχήμα στα αμυγδαλωτά, βρέχουμε τα χέρια μας.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για δέκα λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!
Ευχαριστώ θερμά την αγαπημένη μου ομάδα ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την διαχειρίστρια της ομάδας, Βάσω Γιάγκαρη που επέτρεψε να δημοσιευτεί η υπέροχη συνταγή τους με τα αμυγδαλωτά!
Συνταγή: Τοπαλίδου Δέσποινα
Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου
Follow & Like Nancy’s Blog