Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Έργα θαυμασμού και απαράμιλλης ομορφιάς

Έργα απερίγραπτης αξίας, που σου προκαλούν ειλικρινή θαυμασμό.

PenΕίναι αδύνατον στο φυσικό περιβάλλον και στον κόσμο που ζούμε, να μην υπάρχει κάτι άξιο θαυμασμού και να μην αναφωνήσεις: «Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποιήσας.»

Απέραντος θαυμασμός, για τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Πώς γίνεται, να μην το αναφωνήσεις όταν αντικρίζεις τον έναστρο ουρανό,το λαμπερό φεγγάρι και τον ήλιο που με τις ακτίνες του διατηρεί και αναζωογονεί τη θαυμαστή φύση που μας περιβάλλει.

Μπορεί κανείς να μη θαυμάζει τα μνημεία των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαίτερα του Ελληνικού πολιτισμού; Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο μένουν έκθαμβοι, όταν τα επισκέπτονται και κατανοούν ότι ο πολιτισμός μας είναι παγκόσμιος και διαχρονικός.

Δεν είναι τυχαίο ότι βλέποντας τα ερειπωμένα κτίρια στον κόσμο, σου προκαλούν θλίψη και τρόμο και βλέποντας τα αρχαία Ελληνικά σου προκαλούν κατάπληξη και θαυμασμό.

 Η απέραντη ισορροπία της φύσης και του ζωικού βασιλείου.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν θαυμάζει την ισορροπία που υπάρχει στη φύση και στο ζωικό βασίλειο; Έχουμε αναλογισθεί ποια δύναμη ρυθμίζει και εξουσιάζει όλη αυτήν την αρμονική συμβίωση στη γη και στον Ουρανό που προκαλεί τον θαυμασμό μας; Ο καθένας ας δώσει την απάντηση μόνος του.

Επισκεπτόμενοι διάφορα μνημεία, μουσεία, ναούς, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής, μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Ο θαυμασμός είναι άπλετος από τα έργα των διαφόρων καλλιτεχνών και γλυπτών του παρελθόντος και του παρόντος, τα οποία έχτισαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των λαών.

Τον θαυμασμό μας επίσης, προκαλούν τα επιτεύγματα και οι εφευρέσεις ευφυών και ταλαντούχων ανθρώπων που μας έχουν καλυτερέψει και διευκολύνει τη ζωή.

 Ο ειλικρινής θαυμασμός έχει μέγιστη αξία!

Δεν μπορούμε να μην υποκλινόμαστε και να μη θαυμάζουμε τους ανθρώπους που είναι γεμάτοι καλοσύνη και θυσιάζονται για τον συνάνθρωπο.

Ποτέ να μη σε απασχολεί πόσοι σε θαυμάζουν, αλλά ποιοι είναι αυτοί που σου εκφράζουν ειλικρινά το θαυμασμό τους.

Βεβαία, υπάρχουν και άνθρωποι μικρόψυχοι που δεν τους αρέσει η προσωπικότητά σου, για τους δικούς τους λόγους. Αυτό, αξίζει να θεωρείται σαν τίτλο τιμής. Είναι ένδειξη ότι κάτι καλό προσφέρεις. Υπάρχουν τόσα θαυμαστά γύρω μας, που αν το καλοσκεφτείς κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας αποτελεί ένα διαρκές θαύμα. Αν δεν τα αντιλαμβάνεσαι, σίγουρα έχεις αδιαφορία μέσα σου. Εκτός αν σου προκαλεί θαυμασμό μόνο το άγνωστο.

«Ο κόσμος χειροκροτεί τα πυροτεχνήματα, αλλά πότε την Ανατολή του ήλιου»

-Θυμόσοφη ρύση

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …