Παρασκευή , Δεκέμβριος 14 2018
Αρχική / Συνταγές / Μυρωδάτα Κουλουράκια κανέλας (λαδοκούλουρα κανέλας).
κουλουράκια κανέλας νόστιμα

Μυρωδάτα Κουλουράκια κανέλας (λαδοκούλουρα κανέλας).

PenΟ καιρός σιγά-σιγά κρυώνει και αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ ή το τσάι μας ζεστό. Τα κουλουράκια κανέλας (λαδοκούλουρα) είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε ζεστό ρόφημα, αλλά και για τσιμπολόγημα στη δουλειά ή στο σχολείο. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, θρεπτικά, υγιεινά και νηστίσιμα, αφού δεν περιέχουν βούτυρο και αυγά. Φτιάξτε τα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας κανέλα!

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού χυμό φυσικό πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: το ελαιόλαδο και το φυσικό χυμό πορτοκάλι στο οποίο ρίχνουμε μέσα τη σόδα. Ύστερα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (την κανέλα και το γαρίφαλο) και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο και όσο μας πάρει, μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχέδιο που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω-κάτω αντιστάσεις σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή αυτή έχει και παραλλαγές.

  • Για κουλουράκια βανίλιας αντικαθιστούμε την κανέλα και το γαρίφαλο με 2 βανίλιες.
  • Για κουλουράκια πορτοκαλιού αντικαθιστούμε το γαρίφαλο με ξύσμα πορτοκαλιού και βάζουμε μισό κ.γ. κανέλα.
  • Ομοίως και για κουλουράκια λεμονιού, αντικαθιστούμε το γαρίφαλο με ξύσμα λεμονιού και μισό κ.γ. κανέλα.

Δοκιμάστε τη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Καλή σας επιτυχία!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Γλυκό

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες;

Οι δίπλες είναι από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας προσφέρονται …