Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό φυσικό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: το ελαιόλαδο και το φυσικό χυμό πορτοκάλι στο οποίο ρίχνουμε μέσα τη σόδα. Ύστερα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (την κανέλα και το γαρίφαλο) και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο και όσο μας πάρει, μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχέδιο που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω-κάτω αντιστάσεις σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή αυτή έχει και παραλλαγές.
- Για κουλουράκια βανίλιας αντικαθιστούμε την κανέλα και το γαρίφαλο με 2 βανίλιες.
- Για κουλουράκια πορτοκαλιού αντικαθιστούμε το γαρίφαλο με ξύσμα πορτοκαλιού και βάζουμε μισό κ.γ. κανέλα.
- Ομοίως και για κουλουράκια λεμονιού, αντικαθιστούμε το γαρίφαλο με ξύσμα λεμονιού και μισό κ.γ. κανέλα.
Δοκιμάστε τη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Καλή σας επιτυχία!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog