Νοσοκομεία και θλίψη

Ο πραγματικός πόνος και η δυστυχία, βρίσκονται στα νοσοκομεία.

PenΌταν νιώσεις δυστυχισμένος από την ζωή σου, πήγαινε μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο. Κάνε μια βόλτα στους θαλάμους, στους διαδρόμους και τότε θα δεις την ζωή διαφορετικά. Θα καταλάβεις, μέσα σε λίγα λεπτά πόσο τυχερός είσαι. Πόσο σημαντική είναι η υγεία σου και εκείνη την στιγμή ευχαρίστησε τον Θεό.

Στα νοσοκομεία θα αντικρίσεις τα αληθινά δάκρυα.

Εκεί θα δεις ανθρώπους να κλαίνε για ζωές που τελειώνουν. Εκεί θα αντικρίσεις μανάδες να κλαίνε για τα παιδιά τους, παιδιά να κλαίνε για τους γονείς τους. Αυτά είναι τα αληθινά δάκρυα. Τα δάκρυα που βγαίνουν από τα μάτια ποτάμι, καθώς η υγεία κλονίζεται και κάποιος αγαπημένος άνθρωπος πεθαίνει.

Κάνε μια βόλτα στους διαδρόμους και κοίταξε τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων. Την ίδια στιγμή θα καταλάβεις ότι η ζωή έχει την μεγαλύτερη αξία. Παρατήρησε τα μάτια των οικογενειών, που τριγυρνούν στους θαλάμους χωρίς καμία ελπίδα. Εκείνη την στιγμή, που κοιτάζουν από το παράθυρο του δωματίου, τον δικό τους ασθενή. Το βλέμμα τους κρύβει αστείρευτο πόνο, αλλά και δύναμη.

Εκεί γίνονται οι πιο εγκάρδιες προσευχές.

Όταν φτάνεις στο χείλος του γκρεμού, όταν νιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα, η μόνη σου ελπίδα και δύναμη είναι ο Θεός. Στα νοσοκομεία, θα δεις ανθρώπους να προσεύχονται με όλη την δύναμη της καρδιάς και της ψυχής τους. Αυτές οι προσευχές είναι οι πιο ταπεινές, οι πιο σπουδαίες. Δεν προσεύχονται για υλικά αγαθά, αλλά για ένα θαύμα, να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Μια εικόνα είναι η δύναμή τους. Εκεί θα πουν τον βουβό πόνο τους, εκεί θα ζητήσουν βοήθεια.

Στα νοσοκομεία κάθε δευτερόλεπτο χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Αυτή είναι η πραγματική δυστυχία, όταν ο γιατρός  ανακοινώνει με τυπικό ύφος και σκληρό, ότι έφυγε από την ζωή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Εκείνη η στιγμή, δεν ξεχνιέται ποτέ. Τα πιο σκληρά και απαρηγόρητα δάκρυα είναι εκείνα. Το τρέμουλο της φωνής και το ξέσπασμα στο πάτωμα του διαδρόμου, θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις όλα σου τα «πιστεύω» μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Όταν, λοιπόν, νιώσεις ότι κάτι λείπει από την ζωή σου, πήγαινε μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο. Μίλησε με μερικούς ασθενείς. Δες τα πρόσωπά τους στο κρεβάτι όντας διασωληνωμένοι και πονεμένοι να σε κοιτούν και να ζητούν με τα ματιά τους να τους δώσεις βοήθεια. Κάποιοι, αφήνουν την τελευταία τους πνοή, την ώρα που εσύ συλλογίζεσαι τα απραγματοποίητα όνειρά σου.

«Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος, που έχει την υγεία του και την οικογένεια του!»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics