φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα

Φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα. Ο άντρας μπορεί να δει φιλικά μια γυναίκα;

PenΣυζητήσεις και ώρες ατελείωτες έχουν περάσει αναλύοντας το ερώτημα, αν υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι απόψεις διαφέρουν σχεδόν πάντα. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν γίνεται να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα. Άλλοι υποστηρίζουν πως γίνεται. Άλλοι πως πάει ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο. Οι κύριοι υποστηρικτές της άποψης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκα είναι οι άντρες.

Γιατί οι άντρες υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλία;

Γιατί οι άντρες βλέπουμε στην πλειονότητα των γυναικών το σεξ και πολλοί αρνούνται να δουν κάτι παραπέρα από αυτό. Έχουν κλείσει σε ένα κουτάκι την ιδέα πως ο μόνος λόγος που μπορεί ένας άντρας και μία γυναίκα να είναι μαζί είναι το ερωτικό κομμάτι και αρνούνται να πετάξουν αυτή την ιδέα μην παρεξηγηθούν.

Ναι, φυσικά ένας άντρας τις περισσότερες γυναίκες που θα γνωρίσει θα της πλάσει ερωτικά στο μυαλό του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι γουστάρει όλες τις γυναίκες που θα συναντήσει και ότι με όλες θα ήθελε να βρεθεί στο κρεβάτι. Υπάρχουν γυναίκες που δεν τις βλέπει ερωτικά όπως π.χ. κάποια που δεν του αρέσει εμφανισιακά, την κοπέλα του φίλου του (είναι κανόνας), μια γυναίκα που κάνουν παρέα από μικρά παιδιά. Είναι χαζό να ισχυρίζεται κάποιος πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα και να προδικάζει καταστάσεις. Κι αυτό το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει μάθει πως το αντίθετο φύλο υπάρχει μόνο για το ερωτικό κομμάτι και τίποτα άλλο.

Υπάρχει φιλία και υπάρχουν και οφέλη από μια τέτοια φιλία.

Μπορεί με την γυναίκα που σε τιμάει με την φιλία της, να μην  κάνεις ότι με τους κολλητούς.  Υπάρχουν άλλοι κώδικες. Και δεν εννοώ μια φιλία τύπου friends with benefits, που δεν ισχύει καν και πάντα ο ένας από τους δύο αναπτύσσει αισθήματα και πληγώνεται. Μιλάμε για μια ουσιαστική, αληθινή φιλία όπου ο ένας στηρίζει τον άλλον χωρίς να υπάρχει ανάμεσα τους τίποτα το ερωτικό.

Μέσα από μια τέτοια φιλία κιόλας μπορεί κάποιος να επωφεληθεί στη σχέση του με το αντίθετο φύλο. Πως; Πολύ απλά. Και η φίλη είναι γυναίκα. Μέσα από τις συζητήσεις σας και τις συμβουλές σας θα μάθεις πραγματικά πως μπορεί να σκέφτεται μία γυναίκα. Μπορεί να σε συμβουλέψει πως να προσεγγίσεις κάποια που σου αρέσει και να την κερδίσεις. Επίσης μέσα από τη φιλία με μία γυναίκα μαθαίνεις να σέβεσαι το γυναικείο φύλο περισσότερο. Τέλος, επειδή είμαστε και ολίγον τι πονηροί, μία φίλη έχει και φίλες. Οπότε αποκτάει ένα μεγάλο συν αυτή η φιλία.

Ας πετάξουμε τις προκαταλήψεις που θέλουν τα δύο φύλα να μην είναι φίλοι.

Υπάρχουν άτομα που ενώ μπορεί και να το νιώθουν σαν ανάγκη να κάνουν παρέα με μια κοπέλα, όχι ερωτικά αλλά φιλικά, κάνουν πίσω λόγω προκαταλήψεων. Λες κι αν κάνουν φιλική παρέα με μια κοπέλα θα χάσουν τον ανδρισμό τους και το γόητρο τους. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και δεν θα χάσετε.

Προσωπικά, έχω την τύχη να απολαμβάνω τη φιλία γυναικών και πραγματικά πολλές έχουν φερθεί πιο αντρίκια και από τους άντρες σε στιγμές που είχα ανάγκη από ένα φίλο.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics