Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ», δίνει ελπίδα!

PenΤο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά «ΕΛΠΙΔΑ», δίνει χαμόγελα ελπίδας. Ήταν ένα σπουδαίο όραμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Ένα όραμα που υλοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό. Αυτό το νοσοκομείο της ελπίδας, ήρθε για να περιθάλψει καρκινοπαθή παιδάκια, από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετία του ’90.

Μια ομάδα γυναικών ήταν αρχή ενός μεγάλου έργου. Ένα έργο που πήρε σάρκα και οστά από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. Με πρόεδρο του συλλόγου την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Για το πλήθος την κοινωνίας το ξεκίνημα αυτό ήταν ένα όμορφο και ιδιαίτερο ξάφνιασμα.

Ο πρώτος βασικός στόχος του νοσοκομείου δεν ήταν άλλος, από την πρότυπη ιατρική μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΜΟ). Εκεί θα υλοποιούνται με «ελπίδα», αλλά και επιτυχία  μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία, συμπαγείς όγκοι, νευροβλαστώματα, μεσογειακή αναιμία, και άλλα. Ο στόχος έγινε πραγματικότητα. Το 2003 εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΜΜΜΟ.

Ένας «ζεστός» ξενώνας για παιδιά και γονείς.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται, έχουν ανάγκη την οικογένειά τους. Το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ, μεριμνά και για τους γονείς.  Οι οικογένειες των παιδιών που είναι από μακριά και έχουν ανάγκη, φιλοξενούνται εκεί όσο χρόνο χρειαστεί. Οι ξενώνες εκτός από θαλπωρή, δίνουν χαμόγελο στα παιδάκια, γιατί κατά την διάρκεια της νοσηλείας, έχουν δίπλα την μαμά και τον μπαμπά τους. Τα εγκαίνια του ξενώνα έγιναν το 1999.

Ο παιδικός καρκίνος έχει την ΕΛΠΙΔΑ του.

Είναι πλέον πραγματικότητα. Το Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΔΑ», μπορεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή καρκίνου. Να χαρίσει χαμόγελα στις μικρές ψυχούλες, αλλά και ένα χαρούμενο μέλλον. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια,  ύστερα από πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο ελληνικός λαός στήριξε και στηρίζει αυτό το μέγιστο έργο με κάθε τρόπο. Πλέον ο καρκίνος μπορεί να καταπολεμηθεί, δεν είναι απλά μια αρρώστια, είναι μία μάχη που κερδίζεται. Στο «ΕΛΠΙΔΑ», υπάρχει ένα «ζεστό» και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό με πολλή αγάπη στα παιδιά και μεγάλη καρδιά. Παλεύουν με κάθε του δύναμη και νικούν.

Ο Τηλεμαραθώνιος «νικά» τον πόλεμο!

Η ΕΛΠΙΔΑ, μεριμνά και για τα παιδιά θύματα-πολέμου των Βαλκανίων. Αυτά τα παιδιά που θεωρητικά δεν έχουν ελπίδες, δεν έχουν όνειρα για το μέλλον. Με άμεση ανταπόκριση στάλθηκαν 120 τόνοι ειδών πρώτοι ανάγκης, φαρμάκων, αλλά και ρουχισμού με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Πραγματοποιήθηκε μία πολύ ξεχωριστή συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και με το «Ίδρυμα για το παιδί και την Οικογένεια». Από αυτήν την συνεργασία δημιουργήθηκε με επιτυχία η πρότυπη χειρουργική μονάδα για τα παιδιά-θύματα του πολέμου. Η συγκέντρωση του χρηματικού ποσού ανήλθε από έναν τηλεμαραθώνιο στο Mega Channel στις 25 Απριλίου 1999, με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά.

Η «ΕΛΠΙΔΑ» παίρνει δικαίως Ευρωπαϊκά βραβεία.

Τον Μάρτιο του 1994 στην Αθήνα γεννήθηκε η ιδέα θέσπισης των Eυρωπαϊκών βραβείων «EΛΠIΔA». Η συγκεκριμένη ιδέα, συντελέστηκε από την διοργάνωση της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το Eυρωπαϊκό συνέδριο «Eυρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο – Bοήθεια στο άρρωστο παιδί». Η συμβολή της ΕΛΠΙΔΑΣ, γίνεται πανευρωπαικά και σε διεθνές επίπεδο. Στόχος είναι όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για τον καρκίνο να ενωθούν, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία «ΕΛΠΙΔΑ» απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”. 

Λίγα λόγια για την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, είναι σύζυγος του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη. Μαζί έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά. Η Μαριάννα μιλάει τρεις γλώσσες και έχει κάνει αξιόλογες σπουδές. Είναι Υποψήφια διδάκτωρ Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο του Sheffield UK), έχει πτυχίο Ανωτάτων Σπουδών στην Iστορία της Τέχνης, αλλά και πτυχίο Ανωτάτων Σπουδών στα Οικονομικά.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, είναι Iδρύτρια  και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια». Οι δράσεις της είναι μεγίστης αξίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν την Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, υπάρχει Ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα! Ευχόμαστε να μιμηθούν το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη και άλλοι άνθρωποι του οικονομικού βεληνεκούς της.

Ως ένα αμιγώς Κοινωνικό Site, το Nancy’s Blog οφείλει να προβάλει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, δύο στοιχεία που ευτυχώς κάποιοι συνάνθρωποί μας τα έχουν στον μέγιστο βαθμό και το αποδεικνύουν εμπράκτως.  

Σας ευχαριστούμε κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη που στέκεστε δίπλα στα μικρά αγγελούδια και στους γονείς τους, υπενθυμίζοντάς τους ότι υπάρχει Ελπίδα! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή: www.elpida.org

Φωτογραφία: www.enikonomia.gr

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics