Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε σένα μπαμπά μου!

Pen Κόρη- Μπαμπάς, λυπάμαι όποιον πάει να μπει στη μέση αυτής της ιερής σχέσης. Αν είσαι Μπαμπάς να ξέρεις πως το ποιος είσαι, το τι λες και πράττεις θα ακολουθεί τη κόρη σου μια ζωή. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, κανείς δεν είναι, στο τέλος όμως θα κριθείς για το ποιος ήσουν. Αυτό το άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο σε κάθε μπαμπά και λίγο παραπάνω στον μπαμπά μου και όσα αυτός έμαθε σε εμένα.

Να μην φοβάμαι.

Ποτέ δεν μου μίλησες για τέρατα κρυμμένα στο σκοτάδι, μάγισσες και φαντάσματα. Δεν γέμισες την ψυχή μου με ψεύτικο φόβο. Έπεφτα; Δεν έγινε και τίποτα. Ούτε πανικός, ούτε υστερία λίγο αίμα ήταν, παιδικές γρατσουνιές. Αηδιαστικά φύκια, καλοκαιρινές απρόσκλητες κατσαρίδες, κεραυνοί, είναι τόσα πολλά ρε μπαμπά! Να γυρίσω τον κόσμο μόνη, να χτυπήσω, να πονέσω, να αποτύχω. Ήξερες πως ήθελες μια κόρη ατρόμητη και υπόσχομαι να γίνω.

Να σέβομαι κάθε ζωντανό πλάσμα.

Νόμιζες ότι ξέχασα εκείνο το μυρμήγκι που πάτησα μικρή; Ακόμα θυμάμαι που μου είπες «έχει κι αυτό ψυχή» και ντρέπομαι ρε Μπαμπά. Έμαθα όμως, και ποτέ δεν θα υποτιμήσω καμία ζωή.

Nα προσφέρω.

«Δεν το χρειάζεσαι, έχεις τόσα. Καλύτερα να το δώσεις σε κανένα άλλο παιδί». Κάπως έτσι με έριξες στα βάσανα γλυκέ μου Μπαμπά. 22 χρόνια μετά δίνω περισσότερα από όσα έχω και δεν μου καίγεται καρφί. Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι είμαστε κορόιδα, εγώ και εσύ όμως ξέρουμε.

Nα είμαι πιστή.

Σε ένα κόσμο που ξεπουλάει ιδέες και αξίες εσύ μου έμαθες μην πηγαίνω με το ρεύμα. Οικογένεια, Πατρίδα και Θεός…ναι ναι και Ομάδα Μπαμπά! Ξέρεις πως θα είμαι αιώνια πιστή. Όταν αμφισβητούσα τα πάντα και δεν πίστευα σε τίποτα εσύ μου έδειξες τον δρόμο. Εγώ κι εσύ δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Πίστη Μπαμπά, θυμάσαι;

Nα είμαι άνθρωπος.

Δεν είδα ποτέ μίσος και κακία σε εσένα. «Ξέχασε το, πέρασε» μου έλεγες κάθε φορά που κάτι προκαλούσε τον θυμό μου. Ούτε εκδίκηση, ούτε τίποτα, μόνο να πηγαίνω παρακάτω, να είναι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Έτσι έβαλα το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής μου. Όταν θα έχω μεγαλώσει πολύ και όλα θα φαίνονται ξεκάθαρα να γυρίσω πίσω και να σκάσω ένα χαμόγελο στον κόσμο, πριν παραδώσω την ψυχή μου.

Όσα είμαι Μπαμπά τα χρωστάω σε εσένα. Ελπίζω να σε κάνω υπερήφανο κάποτε.

Πατέρα Σ’ ευχαριστώ και Σ’ αγαπάω.

 

Σύνταξη: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics