Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί υπάρχει τόσο θυμός στην κοινωνία;
θυμός στην κοινωνία

Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί υπάρχει τόσο θυμός στην κοινωνία;

Pen Κυκλοφορείς έξω και το μόνο που βλέπεις είναι σκυθρωπά πρόσωπα, γεμάτα θυμό και νεύρα. Έτοιμοι να αρπαχτούν με το παραμικρό. Βλέπεις, οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν μεταξύ τους. Είναι όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η καλημέρα δεν ακούγεται πλέον. Επικρατεί θυμός στην κοινωνία.

Τι φταίει άραγε που επικρατεί ο θυμός στην κοινωνία;

Η κακή πολιτική; Τα οικονομικά προβλήματα; Ο εκσυγχρονισμός; Η αποξένωση; Η έλλειψη δικαιοσύνης και ασφάλειας; Και πρόλαβαν όλα αυτά να διαλύσουν μια ήσυχη κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια; Καθώς φαίνεται όλα φταίνε και ναι πρόλαβαν και διέλυσαν την κοινωνία.

Όλα έχουν παίξει το ρόλο τους για την κατρακύλα που ζούμε σήμερα.

Γιατί πραγματικά μιλάμε για κατρακύλα. Στις γειτονιές πλέον, δεν ακούς παιδιά να παίζουν, ακούς μόνο φωνές. Φωνές από τσακωμούς. Τσακωμούς σε διπλανά σπίτια, τσακωμούς από κάτω από το σπίτι σου για μια θέση πάρκινγκ κ.ά. Καμιά φορά ακούς και μουσική στο διαπασών, από κάποια οργισμένα νιάτα. Θα ακούσεις για ληστείες, δολοφονίες, συγκρούσεις μεταξύ ομάδων. Θα δεις καβγάδες στο δρόμο για λόγο χαζό. 

Έχει πάψει πλέον ο άνθρωπος να σέβεται τον άνθρωπο.

Δεν ξέρει πλέον ο άνθρωπος που και πως να ξεσπάσει. Έχει θυμό μέσα του. Τον έχει κυριεύσει ο θυμός και δεν βλέπει ανθρώπους απέναντι του, αλλά ταμπέλες. Όλοι χωρισμένοι σε ομάδες. Κανείς δεν δέχεται την αντίθετη άποψη. Όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι εχθρός. Τα βάζουν με το σύστημα. Τα βάζουν με καθετί αντίθετο. Τα βάζουν με τον απέναντι, με ότι μπορούν μπας και ξεθυμάνουν.

Το σίγουρο είναι πως «έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.». Η κοινωνία νοσεί. Και όσο τα πράγματα δεν καλυτερεύουν, θα νοσεί όλο και πιο βαριά. Όσο τα προβλήματα, η αδικία, η ανομία και ο φόβος κατακλύζει τους ανθρώπους, τόσο ο θυμός θα φουντώνει και θα ψάχνει τρόπους να ξεσπάσει με ολέθρια αποτελέσματα. Η κοινωνία πρέπει να νιώσει ξανά σιγουριά. Να νιώσει ασφαλής για να επιστρέψει η ηρεμία. 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …