Τετάρτη , Μάιος 22 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί υπάρχει τόσο θυμός στην κοινωνία;
θυμός στην κοινωνία

Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί υπάρχει τόσο θυμός στην κοινωνία;

Pen Κυκλοφορείς έξω και το μόνο που βλέπεις είναι σκυθρωπά πρόσωπα, γεμάτα θυμό και νεύρα. Έτοιμοι να αρπαχτούν με το παραμικρό. Βλέπεις, οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν μεταξύ τους. Είναι όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η καλημέρα δεν ακούγεται πλέον. Επικρατεί θυμός στην κοινωνία.

Τι φταίει άραγε που επικρατεί ο θυμός στην κοινωνία;

Η κακή πολιτική; Τα οικονομικά προβλήματα; Ο εκσυγχρονισμός; Η αποξένωση; Η έλλειψη δικαιοσύνης και ασφάλειας; Και πρόλαβαν όλα αυτά να διαλύσουν μια ήσυχη κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια; Καθώς φαίνεται όλα φταίνε και ναι πρόλαβαν και διέλυσαν την κοινωνία.

Όλα έχουν παίξει το ρόλο τους για την κατρακύλα που ζούμε σήμερα.

Γιατί πραγματικά μιλάμε για κατρακύλα. Στις γειτονιές πλέον, δεν ακούς παιδιά να παίζουν, ακούς μόνο φωνές. Φωνές από τσακωμούς. Τσακωμούς σε διπλανά σπίτια, τσακωμούς από κάτω από το σπίτι σου για μια θέση πάρκινγκ κ.ά. Καμιά φορά ακούς και μουσική στο διαπασών, από κάποια οργισμένα νιάτα. Θα ακούσεις για ληστείες, δολοφονίες, συγκρούσεις μεταξύ ομάδων. Θα δεις καβγάδες στο δρόμο για λόγο χαζό. 

Έχει πάψει πλέον ο άνθρωπος να σέβεται τον άνθρωπο.

Δεν ξέρει πλέον ο άνθρωπος που και πως να ξεσπάσει. Έχει θυμό μέσα του. Τον έχει κυριεύσει ο θυμός και δεν βλέπει ανθρώπους απέναντι του, αλλά ταμπέλες. Όλοι χωρισμένοι σε ομάδες. Κανείς δεν δέχεται την αντίθετη άποψη. Όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι εχθρός. Τα βάζουν με το σύστημα. Τα βάζουν με καθετί αντίθετο. Τα βάζουν με τον απέναντι, με ότι μπορούν μπας και ξεθυμάνουν.

Το σίγουρο είναι πως «έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.». Η κοινωνία νοσεί. Και όσο τα πράγματα δεν καλυτερεύουν, θα νοσεί όλο και πιο βαριά. Όσο τα προβλήματα, η αδικία, η ανομία και ο φόβος κατακλύζει τους ανθρώπους, τόσο ο θυμός θα φουντώνει και θα ψάχνει τρόπους να ξεσπάσει με ολέθρια αποτελέσματα. Η κοινωνία πρέπει να νιώσει ξανά σιγουριά. Να νιώσει ασφαλής για να επιστρέψει η ηρεμία. 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Θλίψη για το θάνατο του Νίκι Λάουντα – Το σοκαριστικό ατύχημα και η επιστροφή στους αγώνες

Θλίψη για το θάνατο του Νίκι Λάουντα – Το σοκαριστικό ατύχημα και η επιστροφή στους αγώνες

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι κατέληξε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου …