Δίδυμα παιδάκια

Δίδυμα παιδάκια: Διπλή η ευτυχία από τα πρώτα λεπτά.

PenΗ γέννα ενός μωρού είναι ευτυχία. Η γέννα των διδύμων, χαρίζει διπλή ευτυχία, διπλά χαμόγελα και αμέτρητες στιγμές. Είναι όλα στο διπλό, η μαμά γίνεται μία σούπερ ηρωίδα. Αλλιώς πως θα αντεπεξέλθει σε αυτό το δώρο θεού, που λίγες γυναίκες έχουν εισπράξει;

Σαν δυο σταγόνες βροχής.

Υπάρχουν δίδυμα, που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σαν δυο σταγόνες βροχής. Είναι πρωτόγνωρο και μοναδικό να κοιτάζεις δυο ίδια μικρά πλασματάκια, που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Είτε είναι δυο ίδια κοριτσάκια, είτε είναι αγοράκια. Τα κοιτάζεις και δεν ξέρεις αν είναι αληθινά. Φαντάζουν σαν δυο μικρές ψεύτικες κουκλίτσες όταν είναι κοριτσάκια. Σαν αυτές που παίρνεις για να τις κάνεις δώρο.

Στην περίπτωση που είναι ακόμα μωρά και δεν έχουν βαπτιστεί είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Όταν όμως βαπτιστούν τα λατρεμένα δίδυμα, εκεί είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς. Οι φίλοι των γονιών, πάντα μπερδεύουν τα ονόματά τους. Μόνο η μαμά, ξέρει ποιο είναι το κάθε παιδάκια της, Η μαμά έχει το ένστικτο, γνωρίζει και την παρά μικρή διαφορά, την κάθε λεπτομέρεια.

Διπλή η ευτυχία για την μαμά, αλλά διπλή είναι και η κούραση.

Τα διδυμάκια, έχουν μάθει από την κοιλίτσα της μανούλας να συγχρονίζονται μαζί και ταυτόχρονα. Πεινάνε την ίδια στιγμή, όσο είναι ακόμα μωράκια. Η μαμά και ο μπαμπάς αναλαμβάνουν δράση. Τα μπιμπερό είναι σε ετοιμότητα. Μόνη της η μαμά πως να τα καταφέρει με δύο μωράκια, που έχουν τις ίδιες ανάγκες; Έρχονται στιγμές που η μανούλα, δεν μπορεί να τα καταφέρει. Κουράζεται, παραδίνεται και φοβάται αν τελικά θα τα κάνει ευτυχισμένα και τα δύο το ίδιο. Η ευτυχία της όμως είναι μεγάλη, όταν βλέπει δυο μικρά πλασματάκια να της χαμογελούν ταυτόχρονα. Τι άλλο να ζητήσει από την ζωή της;

Είναι τόσο ίδια, μα τόσο διαφορετικά.

Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές, αφού μέχρι και τα ρούχα είναι ίδια. Έχουν όμως και διαφορές μεταξύ τους. Κάθε παιδί έχει την δική του μοναδική προσωπικότητα και τον δικό του χαρακτήρα. Μπορεί να μοιάζουν τόσο πολύ, αλλά είναι διαφορετικά. Αυτό είναι που τα κάνει ξεχωριστά. Μπορεί να έχουν ίδια ματάκια, αλλά αυτά τα ματάκια κοιτάζουν με διαφορετικό τρόπο. Τα χειλάκια τους είναι ίδια, αλλά χαμογελούν για διαφορετικούς λόγους. 

 

Το «δέσιμο» όμως που έχουν μεταξύ τους, δεν υπάρχει σε άλλη αδελφική σχέση. αφού πλάστηκαν για να είναι μαζί!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics