Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Παιδί και καλοσύνη

Να διδάξετε στα παιδιά την πραγματική ευτυχία και την καλοσύνη!

PenΠως να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο, αν δεν του δείξει την αληθινή ευτυχία; Πως να μάθει να αγαπά, αν δεν γνωρίσει την πραγματική αγάπη; Τα παιδιά, είναι το μέλλον του κόσμου, είναι το αύριο, είναι η ελπίδα!

  Η έννοια της λέξης: «Αγαπώ», οδηγεί στην ευτυχία.

Μάθετε στα παιδιά την λέξη «αγαπώ», αρχίζει από άλφα και τελειώνει σε ωμέγα. Η αρχή και το τέλος, είναι η αγάπη. Η αληθινή αγάπη, αυτή που συνοδεύεται με πράξεις, όχι με λόγια. Να τους λέτε ότι τα αγαπάτε, πρέπει να το ακούνε από έμβρυα κιόλας. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, πρέπει να μάθουν να αγαπούν, να μάθουν να το δείχνουν.

Ένα παιδί που παίρνει αγάπη, είναι ένα παιδί που θα δώσει αγάπη. Αυτό το παιδί, θα γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας. Η ευτυχία πηγάζει από τα συναισθήματα, τα αληθινά, τα ανιδιοτελή και τα αγνά. Μια αγκαλιά και ένα φιλί, πριν πάει στο σχολείο, είναι ένα μεγάλο δείγμα αγάπης, κάτι που θα θυμάται όσο περνούν τα χρόνια.

Με καλοσύνη, πρέπει να πλάθονται οι αθώες ψυχούλες.

Να διδάξετε στα παιδιά τι είναι η καλοσύνη. Ασφαλώς, η καλοσύνη οδηγεί στην ευτυχία. Ευτυχισμένο θα είναι ένα παιδάκι που από μικρό ζει σε ένα όμορφο και καλοκάγαθο περιβάλλον, χωρίς εντάσεις και κακίες. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσει ευτυχισμένο και χαρούμενο. Στο σχολείο, πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά πράξεις καλοσύνης. Για παράδειγμα, να μοιράζονται το κολατσιό τους, με τα παιδάκια που δεν έχουν. Αν έχουν δυο μολύβια, να δίνουν το ένα, σε κάποιο παιδάκι που δεν έχει καθόλου. Από αυτές τις μικρές πράξεις μεγάλης αξίας, δημιουργούνται καλοσυνάτοι άνθρωποι, χωρίς πονηρία, μοχθηρία και κακία. Αυτοί είναι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Αυτά τα παιδιά που μαθαίνουν λιθαράκι-λιθαράκι, την αγάπη, την καλοσύνη και τις καλές πράξεις, γίνονται οι ευτυχισμένοι ενήλικες. Οι ενήλικες που θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, πιο όμορφο και πιο αληθινό.

Τα παιδιά, είναι το μέλλον!

Τα παιδιά, θα αλλάξουν τον κόσμο, εκείνα θα δημιουργήσουν ένα όμορφο μέλλον και διαφορετικό. Για να γίνει αυτό, οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να «ποτίζουν», αυτά τα λουλουδάκια όσο ακόμα είναι μπουμπούκια, με αγάπη, καλοσύνη, αγαθές σκέψεις και ανιδιοτέλεια. Η συνέχεια του κόσμου, είναι τα παιδιά. Με το χαμόγελό τους, χτίζεται το αύριο και την καρδιά και την αθώα ψυχή τους, χτίζεται η πλάση όλη.

 

«Όσο θα υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια… Μη φοβάστε! Όλα θα πάνε καλά…» Νίκος Καζαντζάκης

 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …

Verified by ExactMetrics