Κυριακή , 12 Ιουλίου 2020
Αρχική / Κοινωνικά / Γιατί είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος και να μην διαλυθεί;
Είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος

Γιατί είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος και να μην διαλυθεί;

PenΟ γάμος είναι ένα ταξίδι για δυο άτομα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα. Ταξίδι δύσκολο που κάποιες φορές τελειώνει αφήνοντας πίσω απογοήτευση και θλίψη. Πραγματικά είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος ειδικά όταν οι συνθήκες της ζωής δυσκολεύουν. Ένας γάμος απαιτεί αφοσίωση,υπομονή και αμοιβαίες υποχωρήσεις.Είναι ένας διαρκής αγώνας.

Τα καθημερινά προβλήματα.

Τα καθημερινά άγχη, οι γρήγοροι ρυθμοί, η ανεργία, οι οικονομικές δυσκολίες δημιουργούν εντάσεις στα ζευγάρια. Και αυτές οι εντάσεις με τη σειρά τους προκαλούν ψυχολογική και κάποιες φορές σωματική βία. Φυσικά υπήρχαν και παλιότερα οικονομικές δυσκολίες αλλά ήταν άλλες εποχές. Δεν υπήρχαν τόσα κόκκινα δάνεια σε τράπεζες, δεν απαιτούνταν τόσα φροντιστήρια. Δεν είχαν τα παιδιά αλλά και το ζευγάρι τόσες απαιτήσεις ως αποτέλεσμα του υπερκαταναλωτισμού, δεν υπήρχε τόση ανεργία. Όλες αυτές οι δυσκολίες θα πρέπει να κρατάνε ενωμένο το ζευγάρι για να τις αντιμετωπίσει από κοινού αλλά αυτό απαιτεί μεγάλη υπομονή .

Επίσης ο σεβασμός  που αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους σε ένα γάμο τείνει τις περισσότερες φορές  να χάνεται σιγά σιγά.

Χάνεται το αίσθημα  του σεβασμού στον ίδιο μας τον εαυτό με την παραμέληση των προσωπικών αναγκών μας και της εμφάνισης μας και του σεβασμού στις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου μας. Παραμελώντας τον εαυτό μας και το σύντροφο μας απομακρυνόμαστε και γινόμαστε ευάλωτοι σε πειρασμούς θέτοντας το γάμο σε κίνδυνο.

Οι εξωγενείς παράγοντες “οι τρίτοι” είναι αυτοί που διαλύουν κάποιες φορές ένα γάμο.

Μπορεί να είναι μια επεμβατική πεθερά, ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο ή “φιλικό”. Όποιο πρόσωπο και να είναι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε έξω από το γάμο και τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Θα πρέπει να έχει το ζευγάρι εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να είναι απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ τους έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από κανένα και τίποτα.

Είναι στο χέρι μας να κρατήσει ένας γάμος. Να θυμόμαστε ότι όπως όλες οι σχέσεις απαιτούν και χρόνο και προσπάθεια.Η αγάπη στα δύσκολα φαίνεται.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Προτού ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου, δες αν έχεις κλείσει το προηγούμενο

 Ανοίγουμε πολλά κεφάλαια στη ζωή μας ταυτόχρονα και δεν ξέρουμε προς τα πού να δώσουμε …