Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022
Ανασφάλεια και φόβος.

Γιατί στην σημερινή κοινωνία επικρατούν η ανασφάλεια και ο φόβος;

PenΗ ανασφάλεια και ο φόβος είναι κάτι που κυριαρχεί στην κοινωνία μας πλέον. Φοβάσαι να πας για δουλειά, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, φοβάσαι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Η παραβατικότητα έχει φτάσει στα ύψη, οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Και πώς άλλωστε ο κόσμος να μην νιώθει ανασφάλεια και φόβο;

Δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί την επόμενη στιγμή. Πόσα σκηνικά έχουμε ακούσει μέσα σε λίγο καιρό. Μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στα πιο τουριστικά μέρη, δεκάδες περιστατικά απόπειρας ληστειών, με αποτέλεσμα την δολοφονία ενός 25χρονου τον Αύγουστο στου Φιλοπάππου. Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια, είχε γίνει στέκι κακοποιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα αστυνομικοί έπεσαν θύματα βίας από Ρομά.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής ως Έλληνας πολίτης. Αυτοί, που η δουλειά τους είναι η προστασία του πολίτη, δεν είχαν την δυνατότητα να προστατέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Το τραγικό της κατάστασης; Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού. Ήθελαν να καλέσουν ενισχύσεις και δεν υπήρχε άμεση δυνατότητα. Και αυτό είναι που δείχνει πόσο υπολειτουργούν όλα και πόσο αβοήθητοι είμαστε όλοι οι πολίτες.

Αυτά είναι μόνο δύο περιστατικά από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά. Αλλά είναι περιστατικά που σου δείχνουν για ποιον λόγο πρέπει πραγματικά να ανησυχήσεις. Σου δείχνουν ότι είσαι απροστάτευτος σε ό,τι και να σου συμβεί. Και αν διανοηθείς και προστατεύσεις μόνος σου τον εαυτό σου, θα βρεθείς και κατηγορούμενος.

Ακόμα και η εκπαίδευση έχει γίνει επικίνδυνο σπορ. 

Οι φοιτητές τόσο στα πανεπιστήμια της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλα όπως της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, πάνε τρομοκρατημένοι για μάθημα. Έχουν καταντήσει οι σχολές, στέκι για κάθε λογής εγκληματικότητας. Ληστείες μέσα στο Πανεπιστήμιο, βία, χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα. Και όλα αυτά υπό την ασπίδα του Ασύλου. Γιατί κανείς δεν μπορεί εκεί μέσα να τους πειράξει. Πολλοί φοιτητές δεν πάνε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα επειδή φοβούνται και ιδιαίτερα μόλις πέσει το σκοτάδι.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Να παρθούν δραστικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει αστυνομικά τμήματα και να ενισχύσει το προσωπικό της αστυνομίας. Όχι να τα κλείνει και να τα συγχωνεύει. Το αίσθημα της ασφάλειας πρέπει να επανέλθει στους πολίτες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και υποχρέωση του κράτους να μας προστατεύει από όλα τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …