Πέμπτη , Απρίλιος 18 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Γιατί στην σημερινή κοινωνία επικρατούν η ανασφάλεια και ο φόβος;
Ανασφάλεια και φόβος.

Γιατί στην σημερινή κοινωνία επικρατούν η ανασφάλεια και ο φόβος;

PenΗ ανασφάλεια και ο φόβος είναι κάτι που κυριαρχεί στην κοινωνία μας πλέον. Φοβάσαι να πας για δουλειά, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, φοβάσαι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Η παραβατικότητα έχει φτάσει στα ύψη, οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Και πώς άλλωστε ο κόσμος να μην νιώθει ανασφάλεια και φόβο;

Δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί την επόμενη στιγμή. Πόσα σκηνικά έχουμε ακούσει μέσα σε λίγο καιρό. Μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στα πιο τουριστικά μέρη, δεκάδες περιστατικά απόπειρας ληστειών, με αποτέλεσμα την δολοφονία ενός 25χρονου τον Αύγουστο στου Φιλοπάππου. Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια, είχε γίνει στέκι κακοποιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα αστυνομικοί έπεσαν θύματα βίας από Ρομά.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής ως Έλληνας πολίτης. Αυτοί, που η δουλειά τους είναι η προστασία του πολίτη, δεν είχαν την δυνατότητα να προστατέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Το τραγικό της κατάστασης; Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού. Ήθελαν να καλέσουν ενισχύσεις και δεν υπήρχε άμεση δυνατότητα. Και αυτό είναι που δείχνει πόσο υπολειτουργούν όλα και πόσο αβοήθητοι είμαστε όλοι οι πολίτες.

Αυτά είναι μόνο δύο περιστατικά από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά. Αλλά είναι περιστατικά που σου δείχνουν για ποιον λόγο πρέπει πραγματικά να ανησυχήσεις. Σου δείχνουν ότι είσαι απροστάτευτος σε ό,τι και να σου συμβεί. Και αν διανοηθείς και προστατεύσεις μόνος σου τον εαυτό σου, θα βρεθείς και κατηγορούμενος.

Ακόμα και η εκπαίδευση έχει γίνει επικίνδυνο σπορ. 

Οι φοιτητές τόσο στα πανεπιστήμια της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλα όπως της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, πάνε τρομοκρατημένοι για μάθημα. Έχουν καταντήσει οι σχολές, στέκι για κάθε λογής εγκληματικότητας. Ληστείες μέσα στο Πανεπιστήμιο, βία, χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα. Και όλα αυτά υπό την ασπίδα του Ασύλου. Γιατί κανείς δεν μπορεί εκεί μέσα να τους πειράξει. Πολλοί φοιτητές δεν πάνε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα επειδή φοβούνται και ιδιαίτερα μόλις πέσει το σκοτάδι.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Να παρθούν δραστικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει αστυνομικά τμήματα και να ενισχύσει το προσωπικό της αστυνομίας. Όχι να τα κλείνει και να τα συγχωνεύει. Το αίσθημα της ασφάλειας πρέπει να επανέλθει στους πολίτες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και υποχρέωση του κράτους να μας προστατεύει από όλα τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Μωρό βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια.

Σοκ στο Αίγιο: Βρέθηκε νεκρό μωρό πεταμένο στα σκουπίδια

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 30χρονη γυναίκα φέρεται να πέταξε το νεογέννητο μωρό της …