Personal Trainer Αντρέας Ζαφείρης

Ο Personal Trainer Ανδρέας Ζαφείρης μας δίνει συμβουλές για Fit Μαμάδες.

PenO Personal Trainer Ανδρέας Ζαφείρης έχει χρόνια εμπειρία στον τομέα του fitness και είναι σίγουρα ο άνθρωπος που κάθε μητέρα και όχι μόνο, θα ήθελε να την προπονεί. Γνωρίζοντας την δουλειά του τολμώ να πω πως απαιτεί πειθαρχία, κάτι που έχουν καταλάβει και όσοι επισκέπτονται το γνωστό γυμναστήριο της Πάτρας στο οποίο εργάζεται. Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα μας δώσει συμβουλές για μια ξεχωριστή κατηγορία γυναικών, τις υπέροχες μαμάδες.

Γιατί μια μητέρα να εντάξει την άσκηση στη ζωή της; Ποια είναι τα οφέλη;

«Tα οφέλη της άσκησης για μια μητέρα είναι πολλά. Η άσκηση πέραν από σωματική  προσφέρει και ψυχική υγεία. Αρχικά, ζούμε σε μια  εποχή με πολύ έντονη καθημερινότητα.  Φανταστείτε μια μητέρα πόσο πιο έντονη και πολυάσχολη καθημερινότητα έχει. Ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο μια μητέρα πρέπει να εντάξει την άσκηση στη ζωή της είναι για να αποφορτιστεί από το άγχος και την κούραση και τη θέση τους να πάρουν η ευεξία και το χαμόγελο. Όλοι άλλωστε θέλουμε χαρούμενες και χαμογελαστές μαμάδες. Εκτός αυτού, όμως, η σωστή άσκηση προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ευεξία και ευλυγισία. Έχοντας  κερδίσει τα παραπάνω γίνεται πιο εύκολη η καθημερινότητα και μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία αποτελεσματικότερα.»

Οι μαμάδες έχουν περιορισμένο χρόνο. Πως μπορούν να χωρέσουν την γυμναστική στο πρόγραμμα τους και πόσες ώρες χρειάζονται για να δουν ικανοποιητικά αποτελέσματα;

«Μια μητέρα έχει περιορισμένο έως και μηδαμινό ελεύθερο χρόνο. Η τρίωρη εβδομαδιαία άσκηση, με ένα σωστά δομημένο ασκησιολόγιο είναι για αρχή αρκετή, ώστε να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε μια μαμά με περιορισμένο χρόνο.»

Προσωπική προπόνηση.

Τι ρόλο παίζει η σωστή διατροφή; Τι θα συμβούλευες μια μητέρα να προσέξει περισσότερο στη διατροφή της;

«Για  ένα αξιόλογο αποτέλεσμα η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού καταλαμβάνει το 70% της προσπάθειας, ενώ η σωματική άσκηση το 30%. Ο συνδυασμός και των δύο θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν χρειάζονται οι υπερβολές και οι εξαντλητικές δίαιτες. Άλλο η διατροφή και άλλο η δίαιτα! Μια ισορροπημένη διατροφή, με βάση τις παρακάτω τροφές, θα της δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται στην καθημερινότητά της και στην άσκηση. Προτείνονται μικρά γεύματα ανά 3 ώρες, όπως: λευκά άπαχα κρέατα, ψάρια, ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά, όσπρια, ανάλατοι ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά συνδυασμένα με μέλι. Επιβάλλονται 3 έως 4 λίτρα νερό καθημερινά. Με τον τρόπο αυτό θα αφυπνιστεί  ο μεταβολισμός. Απαγορεύονται: αλκοόλ, ζάχαρη, τηγανητά, ανθρακικό, κάπνισμα, άγχος, αϋπνία. Μπλοκάρουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν τη σωστή λειτουργία του.»

Τι είδος γυμναστικής θα πρότεινες σε μια γυναίκα- μητέρα που ήδη κουράζεται αρκετά και δεν έχει πολύ χρόνο;

«Λαμβάνοντας υπόψη την κόπωσή της, θα πρότεινα ένα πρόγραμμα αντιστάσεων 3 φορές την εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει τρία μέρη: Προθέρμανση (10-15 λεπτά αερόβια σε χαμηλή ένταση), κυρίως μέρος (35 λεπτά ασκήσεις με αντιστάσεις, μηχανήματα και ελεύθερα βάρη), τέλος προπόνησης (αερόβια άσκηση για  20 λεπτά σε υψηλή ένταση). Αποτελέσματα: απώλεια λίπους, μυϊκή ενδυνάμωση, σύσφιξη, ευεξία.

Εναλλακτικό προπονητικό πλάνο τριών ημερών: Ημέρα 1η : Προπόνηση με ιμάντες (TRX) – προσφέρει βελτίωση της αντοχής και της δύναμης, ενεργοποίηση όλου του σώματος με γρήγορα αποτελέσματα. Ημέρα 2η : Προπόνηση Pilates για: βελτίωση αναπνοής, κυκλοφορίας του αίματος και  στάσης σώματος, υγιείς αρθρώσεις, ευλυγισία, ισορροπία, και  αποφόρτιση  από την κούραση της καθημερινότητας. Ημέρα 3η: Λειτουργική προπόνηση (functional training) – προσφέρει ευελιξία, συντονισμό, βελτίωση ισορροπίας και στάσης  σώματος, αφύπνιση μεταβολισμού. Αποτελεί ιδανική προπόνηση για αποκατάσταση τραυματισμών.»

Ποια είναι η βασική συμβουλή που θα έδινες σε μια Μητέρα που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής της;

«Μια μητέρα κατέχει τον πιο ξεχωριστό και ουσιαστικό ρόλο σε μια οικογένεια, καθώς είναι τα “θεμέλιά” της.  Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται εκεί για όλους, ανά πάσα ώρα και στιγμή, είτε για το σύζυγο, είτε για τα παιδιά της. Από μεριάς μου, θα συμβούλευα την σύγχρονη Ελληνίδα μητέρα να βάλει την γυμναστική στη ζωή της και να της γίνει τρόπος ζωής. Μην ξεχνάμε ότι αποτελεί πρότυπο και για τα παιδιά της. Μπορεί πιο εύκολα από κάθε άλλον, να μυήσει τα παιδιά στον αθλητισμό, κάνοντας  εκείνη την αρχή. Έχοντας καταφέρει να κάνουμε τρόπο ζωής την άσκηση αποφορτίζουμε το σώμα και το μυαλό από όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Κερδίστε την ευεξία και το χαμόγελο, γιατί πραγματικά σας αξίζει!»

Ο Ανδρέας Ζαφείρης μαζί με τον καθηγητή του Αλέξη Μπατρακούλη- διεθνώς αναγνωρισμένος Personal Τrainer.

 

Τo Nancy’s Blog ευχαριστεί θερμά τον Personal Trainer, Ανδρέα Ζαφείρη για τη συνέντευξη και τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που έδωσε στις γυναίκες- μανούλες για μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

 

Follow @andreas_zafiris  & Ανδρεας Ζαφειρης 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics