Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
πραγματικότητα και όνειρα

Πως μπορεί να επιτευχθεί η πραγματοποίηση των ονείρων μας;

PenΌλοι μας από κάποιο σημείο της ζωής και μετά, προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Όμως το όνειρο από την πραγματικότητα, απέχει αρκετά. Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση όλων των ονείρων που κάνουμε για το μέλλον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές δυσκολίες, εμπόδια αλλά και απρόοπτα, που άλλους τους απογοητεύουν και άλλους τους πεισμώνουν και προσπαθούν.

Υπάρχουν ευτυχισμένα όνειρα στην δυστυχισμένη πραγματικότητα;

Δεν παύουν να υπάρχουν τα ευτυχισμένα όνειρα από τη μια, αλλά και η δυστυχισμένη πραγματικότητα από την άλλη. Κάποιοι ονειροπόλοι πιστεύουν λανθασμένα, ότι το ξύπνημα από το όνειρο ήταν πραγματικότητα, αλλά σύντομα διαπιστώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας είναι, ότι η πραγματικότητα είναι πράξη.

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά και όχι σύμφωνα με το ποιοι είμαστε. Πολλές φορές, η πραγματικότητα καταστρέφει το όνειρο, αλλά το όνειρο δεν μπορεί να καταστρέψει την πραγματικότητα. Όπως και κανένα όνειρο, δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με μαγικό τρόπο, αλλά απαιτείται ιδρώτας, θέληση, σκληρή και επίπονη δουλειά.

 Η φωτεινή πλευρά της ζωής.

Εμείς οφείλουμε να βλέπουμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, παρότι γνωρίζουμε όλοι ότι στην πραγματικότητα είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι φαίνεται και δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την πραγματικότητα, αλλά θέλουμε δε θέλουμε είναι εκεί και περιμένει να την αλλάξουμε. Αρκεί να μη της γυρίζουμε την πλάτη, έχοντας στο νου, ότι το μυστήριο της ζωής δεν είναι ένα πρόβλημα που οφείλουμε να λύσουμε, αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να βιώσουμε όπως είναι και όχι, όπως θα θέλαμε να είναι. Βέβαια μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε τις συνέπειες από την πράξη αυτή.

Είναι γεγονός, ότι η πραγματικότητα υπάρχει στο ανθρώπινο μυαλό και πουθενά αλλού και ο καθένας δίνει τη μάχη, για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Διότι ενδέχεται η πραγματικότητα να του πάρει τα όνειρα.

«Η ζωή είναι ένα τριαντάφυλλο, του οποίου το κάθε ροδοπέταλο είναι μια ψευδαίσθηση και κάθε αγκάθι είναι μια πραγματικότητα.»

-Αλφρέ Ντέ Μυσσέ (Γάλλος συγγραφέας)

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics