Αποτυχημένες σχέσεις χωρίς νόημα και σκοπό!

Πόσα «σ’αγαπώ» & «για πάντα μαζί» ξεχάστηκαν σε μια νύχτα;

Pen Όταν ξεκινάς να ονειρεύεσαι τον πρώτο σου έρωτα σίγουρα φαντάζεσαι τον πρίγκιπα των παραμυθιών. Όταν έρχεται το πρώτο καρδιοχτύπι και κάνεις για πρώτη φορά έρωτα, νοιώθεις ότι βρήκες το πριγκιπόπουλο που μια μέρα θα σε πάει με την άμαξά του στην εκκλησία.

Νομίζεις ότι βρήκες τον «πρίγκιπα», μέχρι να έρθει ο πρώτος χωρισμός.

Νομίζεις ότι βρήκες τον άντρα των ονείρων σου και δίνεσαι ψυχή και σώμα μέχρι να έρθει ο πρώτος χωρισμός. Η πρώτη ερωτική απογοήτευση πονάει, σαν να σπάνε 10 πλευρά μαζί. Χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, γκρεμίζεται ο κόσμος όλος. Αρνείσαι να πιστέψεις ότι έχασες τον άντρα αυτόν που σε γοήτευσε από το πρώτο κοίταγμα, που σε ολοκλήρωσε σαν γυναίκα, που είπες το πρώτο σου «σ’ αγαπώ» και άκουσες ένα «για πάντα μαζί».

Ξαφνικά όλα αλλάζουν…

Και αναρωτιέσαι πώς γίνεται το για «πάντα μαζί», να αλλάξει σε μια μέρα… Πως γίνεται αυτός που μέχρι χθες σου έκανε έρωτα, σήμερα να αδιαφορεί για την ύπαρξή σου; Κι αφού συνειδητοποιείς ότι τα λόγια χάνονται και οι άνθρωποι από τη μια μέρα στην άλλη, μπορούν να σβήσουν ό,τι καλό πέρασαν με τον άλλοτε άνθρωπό τους, προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να μάθεις να ζεις με την πρώτη σου ερωτική απογοήτευση.

Παραδίνεσαι και πάλι και ξανά κάνεις τα ίδια λάθη.

Στην πορεία συναντάς έναν ακόμη πρίγκιπα. Τώρα ακόμα και στο φτερούγισμα της καρδιάς, είσαι κάπως πιο διστακτική. Αλλά να που έρχεται η στιγμή που παραδίνεσαι στα χέρια του επόμενου έρωτα. Αρχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη, να αγαπάς σαν να είναι ο τελευταίος σύντροφος της ζωής σου. Τον ονειρεύεσαι δίπλα σου για μια ζωή. Ακούς προσεκτικά κάθε του λέξη και πετάς στα σύννεφα, μέχρι να έρθει η μέρα που θα σε προσγειώσει απότομα και θα βρεθείς ξανά στον πάτο, μόνη και κομματιασμένη.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή για εσένα.

Είναι το σημείο που αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι όσο εύκολα λένε σ’ αγαπώ, με την ίδια ευκολία λένε και το τέλος. Ένα τέλος που ποτέ δεν θες πραγματικά να έρθει, αλλά να που η πραγματικότητα ξεπερνά τα θέλω σου και σε τοποθετεί στο σκαμνί.

Είναι ένα μικρό σκαμνί που κάθεσαι κουβαριασμένη και κλαις και δεν θες να ακούσεις ποτέ ξανά για έρωτες και αγάπες. Είναι η στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπη με τον εαυτό σου και τις ευθύνες σου. Είναι η στιγμή που λες πολλά, που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν θα τα τηρήσεις.

Τελικά, ο πραγματικός άντρας θα έρθει;

Και κάπως έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται επί πολλές φορές, μέχρι να έρθει ο πραγματικός άντρας. Αυτός που θα εννοεί κάθε του λέξη και θα τιμήσει την επιλογή του, με όλο του το είναι και τον ανδρισμό.

Ή που δεν θα βρεθεί ποτέ αυτός, ο ένας που θα σου δώσει ό,τι σου αξίζει. Απλά θα ζεις αγκαλιά με τους εφήμερους έρωτες που θα σου πουν πολλά, θα κάνουν ελάχιστα, αλλά ευτυχώς πια εσύ θα γνωρίζεις ότι, όλα όσα ακούς είναι παραμύθια σαν κι αυτά που σου είπε ο πρώτος σου έρωτας. Αλλά πια δεν είσαι εκείνο το ανέμελο κοριτσάκι που πίστευε ό,τι του έλεγαν. Μεγάλωσες και μπούχτισες από χρήσιμες ή και άχρηστες ερωτικές εμπειρίες και ξέρεις τι θες και τι μπορούν να σου δώσουν.

Είσαι κυρίαρχος του παιχνιδιού, ανεξαρτήτως αν πέτυχες τον πρίγκιπα του παραμυθιού σου ή συμβιβάστηκες με το ότι τελικά δεν υπάρχουν πρίγκιπες!

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics