Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Η εκκλησία σε εσωτερικό διχασμό λόγω Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ο Ιερώνυμος διχάζει την εκκλησία

Η εκκλησία σε εσωτερικό διχασμό λόγω Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Pen Ξέραμε όλοι ότι η Εκκλησία έχει βοηθήσει το έθνος μας πνευματικά και υλικά, δίνοντας σε όλες τις πραγματικά δύσκολες στιγμές, ακόμη και την περιουσία της, για να ορθοποδήσει και να προοδεύσει ο λαός μας. Από την άλλη το κράτος από ευγνωμοσύνη για την πράξη αυτή ανέλαβε την μισθοδοσία των κληρικών κάνοντάς τους δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι, μπορούν να επιβιώσουν και να επιτελούν το πνευματικό έργο της Εκκλησίας.

Επίσης αναγνώρισε το κράτος ως επίσημη θρησκεία την Ορθόδοξη πίστη βάζοντας αρκετά άρθρα στο Σύνταγμα για την προστασία της. Αυτά, όμως, τα έκαναν άνθρωποι που διακατέχονταν από πατριωτικό φρόνημα. Είχαν φόβο Θεού και πρωτίστως τους ενδιέφερε η παιδεία και η πρόοδος του ταλαιπωρημένου Ελληνικού λαού. Από κάποιο σημείο και μετά, την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνουν άνθρωποι που με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό αφελληνίζουν και αποχριστιανίζουν τα Ελληνόπουλα. Βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή και πρόσφορο έδαφος, ώστε να αφαιρούν και να αμφισβητούν ανενόχλητοι σύμβολα και ήρωες του γένους μας.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα: τι κάνει η εκκλησία μας;

Μην έχετε αμφιβολία ότι και στην Εκκλησία έχουν εισχωρήσει άνθρωποι του συστήματος για να υπάρχει ένα ποίμνιο ακατήχητο και χαλαρό.  Έτσι, μπορεί να περνάει με ευκολία η άποψη, ότι όλοι είμαστε το ίδιο (π.χ. οι Άγιοι Πατέρες είναι ξεπερασμένοι). Και αυτό ακούγεται από χείλη ανθρώπων της Εκκλησίας, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη αντίδραση από έναν λαό που δεν γνωρίζει στην πλειοψηφία του ούτε τα ονόματα των Πατέρων.

Το Ελληνικό κράτος ξεχνώντας την προσφορά της Εκκλησίας στο γένος μας επιχείρησε πολλές φορές στο παρελθόν να διαχωρίσει και να διακόψει το δεσμό της Εκκλησίας και του κράτους. Ευτυχώς, όμως, υπήρξαν στην Σύνοδο «Καντιώτηδες» που το απέτρεψαν.Όμως, όπως φαίνεται σήμερα, έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες για την υλοποίηση του σχεδίου τους.

Με ποιες πλάτες πήγε ο Αρχιεπίσκοπος, στον καθομολογία του άθεο Πρωθυπουργό, να συζητήσει για την Εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό του κλήρου. Και όλα αυτά χωρίς να συγκαλέσει προηγουμένως τη σύνοδο και να ενημερωθούν οι κληρικοί για τις προθέσεις του.

Γιατί σκανδαλίζει τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό και τον γεμίζει με αμαρτίες από τις ύβρεις που ακούω να ξεστομίζονται προς το πρόσωπο του; Ο τίτλος, «πάσης Ελλάδος», του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την τύχη της Εκκλησίας, χωρίς την έγκριση της συνόδου και του κλήρου;

Δεν έχει διδαχθεί από τις θηριωδίες των αθεϊστικών καθεστώτων προς τον κλήρο και τους ευσεβείς λαούς τους; Εκτός αν έχει την κρυφή διαβεβαίωση της πλειοψηφίας των Αρχιερέων ότι θα τα περάσει στη σύνοδο. Χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρει η τύχη των χιλιάδων σεβαστών παπάδων, που θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο.»

Νιώθω αγανάκτηση και λυπάμαι ειλικρινά για την αδιαφορία των πιστών και για τις πράξεις των συνεχιστών των Αποστόλων. Ιδίως όταν μοιράζουν κοράνια και βγάζουν τον Σταυρό τους, για να επισκεφτούν τους μουσουλμάνους μετανάστες.

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …