Τετάρτη , Αύγουστος 21 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Συνεντεύξεις / Ο Τattoo Artist MIKO μας μιλάει για την ιδιαίτερη τέχνη των τατουάζ.
ΜΙΚΟ

Ο Τattoo Artist MIKO μας μιλάει για την ιδιαίτερη τέχνη των τατουάζ.

PenO Γιάννης Μικέλης ή MIKO  είναι ένας νέος 22 χρονών με πάθος για την τέχνη των τατουάζ. Κατάγεται από την Αθήνα, αλλά σπουδάζει  Αρχιτεκτονική στην Πάτρα. Στο άρθρο αυτό θα μας λύσει κάποιες βασικές απορίες για τα τατουάζ και θα προσπαθήσει να μας γνωρίσει λίγο καλύτερα τον δικό του κόσμο.

Τι θα συμβούλευες κάποιον να προσέξει πριν κάνει το πρώτο του τατουάζ;

«Αρχικά πρέπει  να είναι σίγουρος για την απόφασή του, αφού το τατουάζ θα μείνει μόνιμα στο σώμα του. Κάτι που πρέπει πολύ να προσέξει είναι η  επιλογή του κατάλληλου σημείου, κυρίως γιατί σε πολλά επαγγέλματα ακόμη και σήμερα τα τατουάζ δεν είναι αποδεκτά. Επιπλέον, το σημείο που θα κάνει κάποιος ένα τατουάζ θα καθορίσει και τον πόνο. Επίσης, η επιλογή του καλλιτέχνη είναι ένα βασικό στοιχείο, από την υγιεινή  του χώρου μέχρι και την  επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους. Ο πελάτης πρέπει να  συμβουλευτεί τον καλλιτέχνη για το σχέδιο αφού οι ιδέες του και οι πιθανές αλλαγές που θα του προτείνει   μπορεί να φέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Βλέποντας το στυλ που «βαράει» ο καλλιτέχνης, μπορεί πιο εύκολα να κρίνει αν του ταιριάζει.»

Τι είδους τατουάζ σου αρέσει να χτυπάς; Ποιο είναι το προσωπικό σου στυλ;

«Λατρεύω τα  oldschool tattoo  με τα έντονα  μαύρα περιγράμματα και τα συμπαγή  χώματα είναι που αυτά  που με ελκύουν σε αυτό το στιλ .Επίσης Τα geometric  σε συνδυασμό με τα water color. Αυτή η συμμετρία σε συνδυασμό με ένα σπλας χρωμάτων δίνει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα . Ανάλογα με το σχέδιο που θέλει και ο πελάτης, οφείλω να προσαρμόζομαι στα θέλω του.»

Τατουάζ

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας νέος tattoo artist; Τι κάνει έναν tattoo artist καλό στη δουλειά του;

«Θεωρώ μεγάλη  δυσκολία να μπορέσει να καθιερώσει το δικό του στυλ και την προσωπικότητα του στα tattoo. Συνήθως οι πελάτες  θέλουν συγκεκριμένα και πολλές φορές επαναλαμβανόμενα σχέδια που και δεν δίνουν στο καλλιτέχνη την δυνατότητα να παραμείνει πιστός στο στυλ του. Ένας καλός tattoo artist, όπως κάθε καλλιτέχνης, είναι αυτός που βγάζει την προσωπικότητα του στα tattoo του.»

τατουάζ

Τι είναι για εσένα το τατουάζ; Μόδα η Τέχνη;

«Πιστεύω ότι κάθε tattoo artist το θεωρεί Τέχνη. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ το tattoo. Υπάρχουν πλέον σχέδια που είναι τόσο όμορφα και καλοφτιαγμένα που είναι πραγματικά έργα τέχνης. Σίγουρα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν το θεωρεί τέχνη. Για τους περισσότερους είναι μόδα και γι’ αυτό το κάνουν. Δεν ψάχνουν να κάνουν το κάτι διαφορετικό και επιλέγουν σχέδια που είναι επαναλαμβανόμενα και κοινότυπα. Μόδα η Τέχνη; Και τα δύο!»

τατουάζ

Από που αντλείς έμπνευση για τα σχέδια σου;

«Αντλώ έμπνευση από την προσωπικότητα αυτού που έχω στην καρέκλα μου, από μια προσωπική του ιστορία ή έστω από μια δική του ιδέα. Παίρνω την ιδέα του και την αποτυπώνω με το δικό μου στυλ. Γενικά, η καλή σχέση με τον πελάτη με βοηθά πάντα να καταλάβω με τι σκεπτικό και τι ιστορία έχει φτάσει απέναντί μου. Έτσι με κάνει να γουστάρω ακόμα και αν το σχέδιο που θέλει δεν είναι πάνω στο  δικό μου στυλ. Από εκεί και πέρα  η φαντασία δεν έχει προσωπικό στυλ και όρια.»

Τo Nancy’s Blog ευχαριστεί θερμά τον Tattoo Artist, Μικέλη Γιάννη για τη συνέντευξη και τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που έδωσε στους αναγνώστες μας, για την τέχνη των τατουάζ.

 

Follow MIKO : Facebook & Instagram

Συνέντευξη & Σύνταξη: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Επιμέλεια: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Follow & Like Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Σπυριδούλα Τσουκαλά
Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Ρ. Βιτάλη στο One Channel: Γεννήθηκα για να παρατηρώ και να γράφω

Ρ. Βιτάλη στο One Channel: Γεννήθηκα για να παρατηρώ και να γράφω

Καλεσμένη στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/7), η γνωστή δημοσιογράφος και …