Σάββατο , Μάιος 25 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο…
καθημερινότητα

Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο…

PenΖούμε ή απλά υπάρχουμε βυθισμένοι στην καθημερινότητά μας; Διεκδικούμε την ίδια τη ζωή καθημερινά ή μας διεκδικεί η ρουτίνα της καθημερινότητας; Πολλές φορές αναρωτιόμαστε, αλλά είναι λίγες οι φορές που αντιστεκόμαστε.

Όλα τα θεωρούμε δεδομένα.

Η ρουτίνα της καθημερινότητας μας διεκδικεί ασταμάτητα και μας κερδίζει με μεγάλη ευκολία. Αυτό συμβαίνει γιατί εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα από τη ζωή μας και τα θεωρούμε όλα δεδομένα. Θεωρούμε δεδομένα τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν, μας συμπαραστέκονται και μας αγαπούν. Θεωρούμε δεδομένα την υγεία μας, την εργασία μας, την ίδια μας τη ζωή.

Η ρουτίνα της καθημερινότητας.

Βυθιζόμαστε στην καθημερινή ρουτίνα μας και περνούν τόσο, μα τόσο γρήγορα οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια. Τόσο γρήγορα που δεν έχουμε προλάβει ούτε να καταλάβουμε πότε πέρασε τόσος καιρός και έχουμε αρχίσει να χάνουμε ένα-ένα όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Σ’αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο…Όλα είναι ζητούμενα, όλα πρέπει να τα διεκδικούμε καθημερινά και για όλα όσα έχουμε να ευγνωμονούμε το Θεό.

Δώσε αγάπη σε όλους, αλλά πρώτα στον εαυτό σου!

  • Να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να τον αγαπάς.
  • Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί.
  • Να ευχαριστείς και τους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου.
  • Να τους αγαπάς (να το λες και να το δείχνεις).
  • Να τους φροντίζεις και να τους νοιάζεσαι.
  • Να δίνεις απλόχερα το χαμόγελό σου και την αγάπη σου.

Μη σταματήσεις να προσπαθείς, γιατί αυτή η προσπάθεια είναι η αληθινή ζωή. Μακάρι να είσαι από τους τυχερούς που κατάφεραν να αντισταθούν στη ρουτίνα και να ρουφάς καθημερινά τη ζωή!

 

Γιατί σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο…

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Το άτυχο κορίτσι που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Μοσχάτο: Θύμα ασέλγειας φέρεται να έπεσε η 14χρονη που αυτοκτόνησε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Το άτυχο κορίτσι έχασε ακαριαία την ζωή του πέφτοντας μπροστά στον συρμό την στιγμή που …