Δολοφονία και μίσος.

Η δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, αποκάλυψε τη σαπίλα της κοινωνίας.

PenΤις τελευταίες μέρες στην Ρόδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ. Μία νεαρή φοιτήτρια, η Ελένη Τοπαλούδη βρέθηκε δολοφονημένη. Το άψυχο κορμί της εντοπίστηκε στην Λίνδο, στην παραλία Φώκια. Από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά δράστες είναι δύο άντρες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Ο λόγος που δολοφόνησαν την άτυχη Ελένη είναι επειδή δεν υπέκυψε σε ερωτική τους πρόταση.

Η δολοφονία της κοπέλας έγινε και η αιτία να διαπιστώσει κανείς την σαπίλα και τον φανατισμό που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία.

Εκφράσεις μίσους στο προφίλ της στο facebook.

Tι πιο στενάχωρο από το να ακούς πως μια νέα κοπέλα δολοφονήθηκε αναίτια. Κάποιοι αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής της, με το έτσι θέλω. 

Την ώρα λοιπόν που έχει γίνει γνωστή μια τόσο τραγική είδηση και μια οικογένεια έχει βυθιστεί στο πένθος, κάποιοι αποφάσισαν να σπιλώσουν την μνήμη του κοριτσιού στο Facebook. Αφορμή; Μία εικόνα που είχε ανεβάσει λίγες μέρες πριν εντοπιστεί νεκρή. Η εικόνα έγραφε ” If you are racist, sexist, homophobic or an as@@@le don’t come in”.

Εκεί στηρίχτηκαν τα ακραία στοιχεία με τα ψεύτικα προφίλ για να βγάλουν το μίσος τους και να «ρίξουν χολή» σε ένα νεαρό κορίτσι. Σε ένα κορίτσι που είχε μέλλον και κάποιοι της το στέρησαν γιατί δεν υπέκυψε στις ορέξεις τους. Μίσος, γιατί απλά δεν ήταν της ιδεολογίας τους. Μίσος, γιατί παντού βλέπουν πολιτική, χρώματα και εχθρούς. Γιατί κάποιοι επιμένουν να είναι άνθρωποι και να μην φορούν ταμπέλες. Αυτό ήταν το αμάρτημά της. 

Το μίσος και ο φανατισμός έχουν αρχίσει να με τρομάζουν.

Όχι δεν τρομάζω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά γενικά για το μέλλον που μας περιμένει. Τρομάζω που ο σεβασμός έχει χαθεί. Μιλάμε για ένα νεκρό κορίτσι, που θα μπορούσε να ήταν η κόρη, η αδερφή, η φίλη μας. Ένα μικρό κορίτσι. Δηλαδή δεν αρκεί που της αφαιρέθηκε η ζωή με φρικτό τρόπο, δεν αρκεί στους γονείς της που κάποιος τους στέρησε την κόρη τους με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε να συνεχιστεί η κακοποίησή της και μετά θάνατον;

Το να χαίρεσαι με την δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού και να βρίζεις έναν νεκρό, προσωπικά με τρομάζει. Με τρομάζει η απανθρωπιά. Με τρομάζει που η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει πλέον για μερικούς, παρά μόνο αν έχεις τα ίδια πιστεύω με αυτούς.

Τα υβριστικά σχόλια είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας σήμερα.

Και πραγματικά εξοργίζομαι και θλίβομαι ταυτόχρονα. Δεν γίνεται να έχουμε γίνει τόσο κενοί άνθρωποι, τόσο απάνθρωποι. Μπορεί τα υβριστικά σχόλια να ήταν από 2-3 άτομα, ήταν αρκετοί, όμως, αυτοί που πάτησαν like πάνω σε αυτά, κάτι που δηλώνει πως συμφωνούν.

Το μόνο που εύχομαι είναι, αυτά τα άτομα να βρεθούν σύντομα και να τιμωρηθούν σκληρά και παραδειγματικά. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να είναι αποδεκτές, ούτε καν γράφοντας πίσω από ένα πληκτρολόγιο με ψεύτικα στοιχεία. Δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από κανένα μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε τέτοιο μίσος. Δεν θέλω να πιστέψω πως η κοινωνία μας θα γνωρίσει μεγαλύτερη κατρακύλα.

Με αυτές τις συμπεριφορές η Ελένη δολοφονήθηκε δύο φορές. 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: in.gr

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics