Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Σάββατο 8 Δεκεμβρίου: Το ΜΕΤ αφιερώνει την ημέρα στους εθελοντές.
εθελοντισμος

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου: Το ΜΕΤ αφιερώνει την ημέρα στους εθελοντές.

Pen

Στις 5 Δεκεμβρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συχνά ακούμε, από διάφορα μέσα για τα οφέλη του εθελοντισμού προς την κοινωνία. Αυτό είναι αναμφίβολα μια μεγάλη αλήθεια. Ο εθελοντισμός είναι εκεί, όταν το κράτος απουσιάζει. Τα τελευταία χρόνια, μια άλλη όψη του εθελοντισμού ήρθε στο φως μέσα από έρευνες. Τελικά, ο εθελοντισμός δεν προσφέρει μόνο στην κοινωνία και στα άτομα που τον λαμβάνουν, αλλά και σε αυτούς που τον προσφέρουν, στους ίδιους τους εθελοντές.

Την όψη αυτή του εθελοντισμού θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε όλοι καλύτερα, μέσα από την εκδήλωση του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το ΜΕΤ πλαισιώνουν κάθε χρόνο δεκάδες εθελοντές και αυτή η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς, αλλά και στην αξία του εθελοντισμού. Η εκδήλωση έχει τίτλο  «Εθελοντισμός: «Το ΜΕΤ τιμά τους Εθελοντές και τους χορηγούς του» μια αμφίδρομη σχέση.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο- 8 Δεκεμβρίου, στις 18:30 μ.μ.

H είσοδος είναι δωρεάν και το πρόγραμμα πολλά υποσχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, δύο Χορωδίες θα χαρίσουν τις φωνές τους για την ημέρα αυτή. Η Χορωδία του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, καθώς και η Χορωδία του Γυμνασίου Οβρυάς θα παρασύρουν το κοινό με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, των Beatles, τα Παραδοσιακά Αφρικανικά τραγούδια κ.α .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Χριστίνα Μπίκου, θα βρίσκεται εκεί για μια ιδιαίτερη ομιλία με τίτλο «Εθελοντισμός ή Φιλανθρωπία.»

Φυσικά, την ημέρα αυτή θα γίνει και η Απονομή Διπλωμάτων στους εθελοντές και τους χορηγούς του ΜΕΤ ΠΠ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και την πρωτότυπη εκδήλωση του ΜΕΤ, ας πάρουμε όλοι λίγο χρόνο να σκεφτούμε. Μια φορά την εβδομάδα, το μήνα ή τον χρόνο, η παρουσία μας για κάποιους είναι πολύτιμη. Όπως το ΜΕΤ μας μαθαίνει, όποιος προσφέρει δεν βγαίνει χαμένος, αλλά το αντίθετο, κερδίζει ψυχικά αποθέματα και μαθήματα ζωής.

 

Σύνταξη και Επιμέλεια: Tσουκαλά Σπυριδούλα

Follow & Like  Nancy’s Blog & nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Σπυριδούλα Τσουκαλά
Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Παρέμβαση έκανε η εισαγγελία της Αθήνας μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής παρενόχλησης, την …

Συγκλόνισε και σε διαδικτυακή ημερίδα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου – «Βίωσα σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα»

Σύσσωμο τόσο τον αθλητικό κόσμο όσο και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είχε συγκλονίσει πριν από …

Παναθηναϊκός: Ο Εμμανουηλίδης αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του και ξέσπασε σε κλάματα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (10/01) της ΑΕΛ με 2-0, χάρη στα γκολ …

Εκοιμήθη ο Άρχων Πρωτοψάλτης Χαρίλαος Ταλιαδώρος

Εκοιμήθη ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κυρός Χαρίλαος Ταλιαδώρος. Ξαναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που είχε …