Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
εθελοντισμος

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου: Το ΜΕΤ αφιερώνει την ημέρα στους εθελοντές.

Pen

Στις 5 Δεκεμβρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συχνά ακούμε, από διάφορα μέσα για τα οφέλη του εθελοντισμού προς την κοινωνία. Αυτό είναι αναμφίβολα μια μεγάλη αλήθεια. Ο εθελοντισμός είναι εκεί, όταν το κράτος απουσιάζει. Τα τελευταία χρόνια, μια άλλη όψη του εθελοντισμού ήρθε στο φως μέσα από έρευνες. Τελικά, ο εθελοντισμός δεν προσφέρει μόνο στην κοινωνία και στα άτομα που τον λαμβάνουν, αλλά και σε αυτούς που τον προσφέρουν, στους ίδιους τους εθελοντές.

Την όψη αυτή του εθελοντισμού θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε όλοι καλύτερα, μέσα από την εκδήλωση του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το ΜΕΤ πλαισιώνουν κάθε χρόνο δεκάδες εθελοντές και αυτή η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς, αλλά και στην αξία του εθελοντισμού. Η εκδήλωση έχει τίτλο  «Εθελοντισμός: «Το ΜΕΤ τιμά τους Εθελοντές και τους χορηγούς του» μια αμφίδρομη σχέση.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο- 8 Δεκεμβρίου, στις 18:30 μ.μ.

H είσοδος είναι δωρεάν και το πρόγραμμα πολλά υποσχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, δύο Χορωδίες θα χαρίσουν τις φωνές τους για την ημέρα αυτή. Η Χορωδία του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, καθώς και η Χορωδία του Γυμνασίου Οβρυάς θα παρασύρουν το κοινό με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, των Beatles, τα Παραδοσιακά Αφρικανικά τραγούδια κ.α .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Χριστίνα Μπίκου, θα βρίσκεται εκεί για μια ιδιαίτερη ομιλία με τίτλο «Εθελοντισμός ή Φιλανθρωπία.»

Φυσικά, την ημέρα αυτή θα γίνει και η Απονομή Διπλωμάτων στους εθελοντές και τους χορηγούς του ΜΕΤ ΠΠ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και την πρωτότυπη εκδήλωση του ΜΕΤ, ας πάρουμε όλοι λίγο χρόνο να σκεφτούμε. Μια φορά την εβδομάδα, το μήνα ή τον χρόνο, η παρουσία μας για κάποιους είναι πολύτιμη. Όπως το ΜΕΤ μας μαθαίνει, όποιος προσφέρει δεν βγαίνει χαμένος, αλλά το αντίθετο, κερδίζει ψυχικά αποθέματα και μαθήματα ζωής.

 

Σύνταξη και Επιμέλεια: Tσουκαλά Σπυριδούλα

Follow & Like  Nancy’s Blog & nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …