Υλικά:
- 1 φλυτζάνι τριμμένη κολοκύθα κίτρινη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε ξανά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε πάλι. Έπειτα παίρνουμε το τριμμένο κολοκύθι, το στύβουμε καλά, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το κομματιάζουμε με τα χέρια μας και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με αυγογδάρτη ή σπάτουλα το μείγμα με το σπασμένο φύλλο για να βραχεί καλά το φύλλο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσει καλά το γλυκό.
Πως παρασκευάζεται το σιρόπι;
Μέχρι να ψηθεί το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5′ περίπου τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι κανέλας.
Μόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι με μια κουτάλα και αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Tips!
-
Εάν θέλουμε για έξτρα άρωμα προσθέτουμε και βανίλια, αν και περιττό αφού ο συνδυασμός κανέλας-κολοκύθας είναι μοναδικός και αρκετός.
-
Το φύλλο το αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά, τόσο που να έχει ξεραθεί και λίγο. Θα ρουφήξει καλύτερα τα υγρά του μείγματος μας.
Καλή επιτυχία, περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nansysblogspot