Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Απόλυτη εμπιστοσύνη.

Μπορεί να υπάρξει απόλυτη εμπιστοσύνη στον έρωτα;

PenΓια να λειτουργήσει μία σχέση και να είναι υγιής και όμορφη πέρα από την αγάπη και την κατανόηση χρειάζεται και η εμπιστοσύνη. Γιατί χωρίς εμπιστοσύνη η σχέση γίνεται μία φυλακή. Θα είναι μία σχέση με συνεχόμενους καυγάδες, αμέτρητες σκηνές ζηλοτυπίας και καταστάσεις που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φτάσει το ζευγάρι στο χωρισμό.

Το ιδανικό άρα για ένα ζευγάρι θα ήταν να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι εφικτό, όμως, να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη;

Όσο και αν ακούγεται ιδανικό, όσο και να το σκεφτόμαστε στο μυαλό μας και να φανταζόμαστε μια τέτοια σχέση απλά είναι μία ουτοπία. Δυστυχώς δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον απόλυτα. Όσο καλά και αν πιστεύεις πως γνωρίζεις τον σύντροφό σου, πάντα έχεις και τις επιφυλάξεις σου. Στην πραγματικότητα ούτε τον ίδιο τον εαυτό μας δεν γνωρίζουμε.

Όσο υπεράνω και να το παίζεις, αν θες τον άνθρωπο που είσαι μαζί του πάντα θα φοβάσαι.

Έτσι είναι ο έρωτας! Φοβάσαι μην σε εγκαταλείψει, φοβάσαι μην “σβήσει” ό,τι αισθάνεται για εσένα και το ψάξει κάπου αλλού, φοβάσαι μην υποκύψει σε κάτι πιο ωραίο. Γενικά υπάρχει ο φόβος που δεν σε αφήνει σε ησυχία και δεν σε αφήνει να εμπιστευτείς το ταίρι σου 100%. Όχι πως κάνει τίποτα, στην σκέψη και μόνο. Και είναι φυσικό και επόμενο να συμβεί αυτό από την ώρα που θέλεις τον άλλον. Αν κάποιος είναι άνετος και δεν τον νοιάζει ό,τι και να συμβεί, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά αδιαφορία. Φυσικά το να μην έχεις τυφλή εμπιστοσύνη δεν σημαίνει πως πρέπει να “πνίγεις” τον άλλον.

Ναι μέσα σου μπορεί να τρώγεσαι, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή έχεις μια σχέση θα εξαφανιστείτε και οι δύο από προσώπου γης, γιατί δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και φοβάστε. Αν συμβεί αυτό, τότε το παιχνίδι χάθηκε. Γιατί; Γιατί κάποια στιγμή αυτό θα κουράσει, θα χωρίσετε και θα βρεθείς μόνος σου, καθώς θα έχεις χαθεί με όλους.

Πρέπει να δίνεται χώρος και χρόνος στον καθένα για την κοινωνική του ζωή. Ακόμα και αν σε πειράζει και σε τρώει θα το καταπιέσεις και θα το κατανοήσεις, γιατί το ίδιο χρειάζεσαι κι εσύ.  

Επομένως ναι, απόλυτη εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Θα είναι ψέμα αν το ισχυριστεί κάποιος. Αναφέρομαι στην απόλυτη- τυφλή εμπιστοσύνη!

Εμπιστοσύνη, όμως, μπορεί να υπάρξει και αυτό βοηθάει στο να κυλάει η σχέση ομαλά και όμορφα. Κανείς δεν είναι κτήμα του άλλου και εξάλλου αν είναι κάποιος να σε απατήσει, όσο και αν νομίζεις πως θα το εμποδίσεις θα βρει τον τρόπο και θα το κάνει.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics