home alone

Όπως κάθε Χριστούγεννα με HOME ALONE! Τι μας έμαθε ο μικρός Kevin;

Pen Πολλοί λένε, ότι το Home Alone ανήκει στην κατηγορία των καλυτέρων Χριστουγεννιάτικων ταινιών, καθώς ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ. Το Home Alone είναι μια Αμερικανική Χριστουγεννιάτικη κωμική ταινία, με Πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μακ Κάλιστερ. Ο οποίος καλείται να βιώσει μια αξέχαστη περιπέτεια ολομόναχος στο σπίτι (Home Alone). Να προσθέσουμε όμως, ότι σε αυτόν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ο ηθοποιός  Μακόλεϊ Κάλκιν προτάθηκε επίσης  για Χρυσή Σφαίρα Α’ Αντρικού Ρόλου.

Σενάριο:

Ο Κevin είναι ένα αγόρι σε πολύ μικρή ηλικία που η οικογένειά του τον ξεχνάει κατά λάθος στο σπίτι, καθώς φεύγουν για τις προγραμματισμένες διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι. Ο Κέβιν αρχικά, φαίνεται να το απολαμβάνει που βρίσκεται εντελώς μόνος στο σπίτι. Στην πορεία όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, οι οποίοι προσπαθούν να εισβάλουν στο σπίτι του.

Για να θυμηθούμε την ζωή του Kevin με ένα story time…

 Kevin.

Δεν ήταν και το πιο ήσυχο παιδί, έτσι δεν είναι; Ήταν ένα παιδί ανήσυχο που ήθελε να κερδίζει πάντα την προσοχή της οικογένειάς του με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε. Διότι πίστευε ότι τον παραμελούσαν

 Μαμά Kevin.

 Ας έρθουμε λίγο στην θέση της, έζησε αυτό το ταξίδι του εφιάλτη 2 φορές για το τίποτα από ένα μικρό μοιραίο λάθος απροσεξίας. Μια μαμά, η οποία είχε να φροντίσει όλη αυτή την οικογένεια και μέσα σε αυτήν να υπάρχει ένας μικρός Kevin ο οποίος κάνει για μια ολόκληρη οικογένεια από μόνος του!

 Ταξίδι: Ένα σενάριο που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Kevin.

Με όλο αυτόν τον προγραμματισμό που έπρεπε να γίνει και την κακή του συμπεριφορά, τον ξέχασαν!

Ευχή του Kevin!

Όσο κι αν κάποιοι παίρνετε ιδέες, ώστε να γλιτώσετε τις διακοπές με τους γονείς σας, να ξέρετε ότι ο Kevin ακόμα και αν ευχήθηκε να μην τους ξαναδεί ποτέ, απλά έτυχε να μείνει πίσω.

Εμείς, όμως, έχουμε την εντύπωση ότι δεν πτοήθηκε καθόλου που έμεινε ολομόναχος στο σπίτι επειδή τον ξέχασαν οι γονείς του. Αντιθέτως, ο Kevin άρχιζε να αποκτά υποχρεώσεις και να προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό του, όσο έλειπαν οι γονείς του. Θαρραλέος ε;

 Nα που δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα…

 Ο κίνδυνος που αντιμετώπισε ο Kevin.

Που να φανταστεί ένα τόσο μικρό παιδί ότι από ευχάριστες συνηθισμένες εκπλήξεις υπάρχουν και δυσάρεστες; Δεν πρόλαβε να το καταλάβει νωρίς, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκε να την αντιμετωπίσει. Ο Kevin, λοιπόν, βγήκε από το τριγυρισμένο χαρούμενο συννεφάκι του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Το θάρρος και η τόλμη του.

home alone

 Αντιλήφθηκε το κακό που σχεδιαζόταν να γίνει εις βάρος του σπιτιού του, αλλά και στον ίδιο. Αμέσως άρχισε να παίρνει τα μέτρα του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, σαν μέλος του σπιτιού. Ξεκινάει να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας με το σχέδιό του, ώστε να εξαφανίσει και να απομακρύνει τους 2 ληστές που απειλούσαν το σπίτι του, αλλά και να κάνουν κακό στον ίδιο. Στο τέλος, όμως, δεν τα καταφέρνει και έτσι τον πιάνουν οι ληστές.

Το μάθημα του Kevin και η λάθος αντίληψη για τους ανθρώπους!

Παρότι ο φίλος μας θέλαμε να νικήσει τους κακούς, φτάσαμε στο σημείο που δεν τα κατάφερε. Άλλωστε και στην ζωή μας δεν γίνεται να κάνουμε πάντα σωστές προβλέψεις.

Ο Κevin εκτός ότι παραμέλησε πολλά πράγματα, ξέχασε το σημαντικότερο! Ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν αυτοί που φέρονται καλά και αυτοί που φέρονται άσχημα. Αυτό μπορούμε να το κρίνουμε αφιερώνοντας χρόνο στο να τους γνωρίσουμε. Τότε μπορούμε πιο εύκολα να τους ξεχωρίσουμε.

 Όμως…

Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι, σωστά;

Όπως ήταν για παράδειγμα ο «σωτήρας» του Kevin, αν θυμάστε με τον ηλικιωμένο με το φτυάρι. Ναι, ναι ο κυριούλης που «έθαβε τα πτώματα», όπως έλεγαν κάτι «εξυπνάκηδες» στον Kevin. Ο Κevin δεν είχε και την καλύτερη εντύπωση για εκείνον, κάτι που τον έκανε να τον φοβάται.  Απ’ ότι φάνηκε, όμως, ο Kevin στο τέλος κατάλαβε το λάθος του και έτσι επικράτησε μια συμφιλίωση μεταξύ τους. Να πούμε κιόλας ότι και ο κυριούλης αντιμετώπιζε πρόβλημα με την οικογένεια του, μιας και δεν την έβλεπε καθόλου. Αλλά τελικά έσμιξαν ξανά και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα.

Τι θα γινόταν, όμως, αν δεν εμφανιζόταν αυτός ο συμπαθητικός κύριος την κατάλληλη στιγμή;

 Ο θεσμός της οικογένειας.

Εκεί που ο Kevin μετά από όλη την περιπέτεια που έζησε φαινόταν απογοητευμένος, ξαφνικά ανοίγει η πόρτα. Βέβαια μετά όλοι θυμόμαστε την τρυφερή σκηνή με τον Kevin και την μητέρα του.

Τι μάθαμε λοιπόν;

Αρκεί ένα λεπτό για να σε ξεχάσει κάποιος, αλλά δεν σημαίνει ότι θα σε ξεχάσει για πάντα. Η κάθε μας σκέψη για τους ανθρώπους που αγαπάμε μας δίνει την δύναμη της επιβίωσης, την οποία αξιοποιούμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

 

Σύνταξη: Μαριάννα Οικονόμου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή φωτογραφιών: www.wallpaperup.com

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαριάννα Οικονόμου

Οι ονειροπόλοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η παιδικότητα είναι τόσο σπάνια που δεν προδίδεται, αλλά ούτε σε εγκαταλείπει. Μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για να θυμίζει σε όλους την μικρή αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Αν είχα μια ευχή σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, θα επέλεγα όλοι να ξαναγινόντουσαν μια μέρα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics