Στις γιορτές κάνε μια καλή πράξη.

Κάνε μια καλή πράξη αυτές τις γιορτές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

PenΟι γιορτές των Χριστουγέννων συνδυάζονται με την χαρά, τα δώρα, τα οικογενειακά τραπέζια, τις εξόδους, τα λαμπάκια. Αυτά για τους περισσότερους από εμάς είναι σχεδόν δεδομένα. Θα φάμε, θα πιούμε, θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε, θα διασκεδάσουμε και στο τέλος θα πέσουμε στο ζεστό κρεβάτι μας να ξεκουραστούμε.

Τα Χριστούγεννα όμως, δεν είναι ιδανικά για όλους. Αρκετοί συνάνθρωποί μας θα τα περάσουν στους δρόμους. Αρκετές οικογένειες είναι πιθανόν να μην έχουν χρήματα για να κάνουν ένα γιορτινό τραπέζι, να μην έχουν καν ρεύμα για να στολίσουν ένα δέντρο. Παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα. Σε ιδρύματα που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και στηρίζονται στην δική μας βοήθεια.

Φέτος τα Χριστούγεννα προτείνω να κάνουμε μια καλή πράξη.

Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε μπουκάλια σε μαγαζιά. Δεν χρειάζεται να πάρουμε δώρα. Αρκετά με αυτή τη παράδοση που φέρνει σε δύσκολη θέση πολλούς. Δεν χρειάζεται να ξαφρίσουμε την αγορά. Τα μαγαζιά θα είναι εκεί και μετά τις γιορτές. Μπορούμε τα χρήματα αυτά να τα αξιοποιήσουμε για να κάνουμε συνανθρώπους μας να γελάσουν και να περάσουν και αυτοί αυτές τις γιορτές όμορφα.

Μπορείς να δώσεις ένα ποσό, όσα μπορείς φυσικά, σε οργανισμούς που ξέρεις ότι παράγουν έργο και τα χρήματα θα πιάσουν τόπο. Μπορείς να φτιάξεις ένα κουτί βοήθειας το οποίο θα το δώσεις σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Χάρισε τα παλιά σου ρούχα. Εσύ πλέον δεν τα φοράς, γιατί πάλιωσαν και δεν είναι καν μέσα στη μόδα. Για κάποιους όμως, δεν παίζει ρόλο πόσο παλιά είναι ή πως θα φαίνεται στο μάτι του καθενός. Σημασία γι’ αυτούς έχει να ζεσταθούν. Ακόμα και αυτοί που δεν τους περισσεύουν τα χρήματα για να δώσουν και σε άλλους, μπορούν να προσφέρουν μέσω της εθελοντικής εργασίας.

Ας δώσουμε αυτά τα Χριστούγεννα το χαμόγελο και σε άλλες οικογένειες.

Το ξέρω οι καιροί είναι δύσκολοι. Επικρατεί ακόμα και η καχυποψία. Θα μου πείτε και που ξέρω εγώ πως δεν θα προσφέρω κάπου ένα ποσό από το υστέρημά μου και αυτοί δεν είναι απατεώνες. Ας μην αφήνουμε όμως, αυτό να μας μαυρίζει την ψυχή.

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος, όπου πέρα από την χαρά, υπάρχει και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Βλέπετε τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα ονειρευόμαστε όλοι. Κανείς δεν ήθελε να μείνει άστεγος. Κανείς δεν ήθελε να μην έχει ένα ζεστό φαγητό. Κανένα παιδί δεν ήθελε να είναι σε ίδρυμα. Αυτά είναι τα άσχημα «παιχνίδια» της ζωής.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι, αυτά τα άσχημα παιχνίδια, να τα ανατρέψουμε με την βοήθειά μας. Μπορεί να συμβεί και σε εμάς και στον οποιοδήποτε και θα αναζητούσαμε και εμείς ένα χέρι να μας σηκώσει στην επιφάνεια. Γιατί αυτό είναι η ανθρωπιά.

Παραμέρισε μια φορά τα καθημερινά προβλήματα και κάνε μια καλή πράξη. Θα δεις, θα νιώσεις γεμάτος και πιο χαρούμενος που θα είσαι η αιτία κάποιος να κάνει πιο χαρούμενες γιορτές!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics