καρδιά

Η καρδιά δεν ακούει, της μιλάς και εκείνη κάνει τα δικά της!

PenΑχ αυτή η καρδιά σου πάντα σε πρόδιδε. Σου έδειχνε τον λάθος δρόμο της λογικής και εσύ υπέκυπτες οικειοθελώς. Δεν σου φέρθηκε ποτέ σωστά, σε κούραζε με παιχνίδια που δεν είχαν νικητή εσένα. Αλλά πάντα σας έδενε κάτι, σαν ένα μυστικό. Αυτό το μυστικό το ξέρετε μόνο εσείς…

Εσύ πονούσες και η καρδιά σου μάτωνε!

Συνοδοιπόρο την είχες. Εκείνη σου έδινε εντολές, όταν το μυαλό σου σε έβαζε σε μια σειρά ερχόταν η καρδιά σου να σε πλανέψει. Σου άλλαζε τον δρόμο. Τον δρόμο που είχε χαράξει η ίδια…

Σε πήγαινε κάθε μέρα πιο κοντά στο πιο σωστό σου λάθος.

Σε τραβούσε πιο κοντά σε εκείνο που ποθούσες, στο πιο αυτοκαταστροφικό σημάδι της ζωής σου. Εσύ προσπαθούσες να της μιλήσεις με λογική, αλλά εκείνη ποτέ δεν σε άκουγε. Στα μισά της διαδρομής έκανε το δικό της. Πάλι εσύ στα πατώματα, πάλι να αναρωτιέσαι. Πάλι να προσπαθείς να συνέλθεις. Πόσες φορές έκλεισες τον ήχο της φωνής της καρδιάς σου;

Γιατί η καρδιά σου ξέρει…

Ξέρει όλα αυτά που εσύ κρύβεις ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τα γνωρίζει και σε βάζει στο τρυπάκι να τα ζήσεις. Όλα όσα φοβάσαι να ζήσεις, είναι εκείνα που νοσταλγεί η καρδιά σου. Είναι εκείνα που την πονάνε και το χρώμα της ολοένα γίνεται και πιο κόκκινο. Σκούρο και έντονο κόκκινο, του πάθους και της προσμονής.

Πώς να κρυφτείς από την καρδιά σου; Πως να αντισταθείς στους ατελείωτους χτύπους της… Κάθε χτύπος και μια αγάπη, κάθε αγάπη και μια φωνή. Μην ξεχνάς, οι φωνές έχουν πρόσωπο. 

Σε όλους μπορείς να πεις ψέματα. Σε όλους εκτός από την καρδιά σου. Εκεί δεν μπορείς να κρυφτείς. Αυτή σου δίνει ζωή και θέλει με κάθε τρόπο να ζήσεις έντονα και να της εκπληρώσεις όλα όσα επιθυμεί. Υπάρχουν φορές που χτυπάει πολύ δυνατά, τότε σου δίνει σήμα. Προσπαθεί να σε ξεσηκώσει, προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις, να αισθανθείς και να πράξεις. 

Μακάρι κάποτε να συμφωνήσει με το μυαλό!

Ναι να συμφωνήσουν και να βαδίσουν σε κοινή τροχιά. Να σταματήσουν να διαφωνούν. Σε κούρασαν οι δύο αντίθετες φωνές. Το μυαλό σου δίνει την δύναμη της λογικής και με αυτήν πράττει κανείς χωρίς σφάλματα. Αλλά η καρδιά τι σου δίνει; Μικρέ μου άνθρωπε, η καρδιά σου θυμίζει ποιος είναι ο λόγος που αναπνέεις και γιατί ξυπνάς κάθε πρωί.

Σου θυμίζει ότι εκείνη σε κρατά ζωντανό, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή!

Άκουσε την καρδιά σου, πριν σταματήσει να χτυπά…

 

Σύνταξη & επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like:  Nancy’s Blog & @nancysblogspot

 

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics