Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022

Η μαγκιά των ΑμεΑ είναι ότι έκαναν την αναπηρία τους προτέρημα!

Pen Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχει κάποια μορφή αναπηρίας, δεν σημαίνει ότι είναι ανίκανος να παράγει έργο. Αντίθετα, ανακαλύπτει ότι με τη δύναμη της θέλησης μπορεί να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν και να μεγαλουργήσει.

Αρκεί να αναλογιστούμε πόσα ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) είναι πρωταθλητές διαφόρων αγωνισμάτων και πόσοι άλλοι συνάνθρωποι μας έκαναν την αναπηρία τους προτέρημα τους.

Έκαναν την «αδυναμία» τους δύναμη!

Αντιστάθηκαν στην απραγία και συμβιβάστηκαν με την υφιστάμενη κατάστασή τους. Έτσι βλέπουμε ένα παιδί να μην έχει τα άνω άκρα του και να ζωγραφίζει με το στόμα. Άλλοι ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών τους. Συνάνθρωποι μας που δεν έχουν το για εμάς αυτονόητο, που είναι η όραση, τους βλέπουμε να είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και να περπατούν μόνοι στον δρόμο με οδηγό το μπαστουνάκι τους.

αμεα
Φωτογραφία από: i.pinimg.com

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται το μεγαλείο της ανθρωπιάς. Η ανθρωπιά δεν έχει ηλικία, έχει μόνο μια καρδιά γεμάτη αγάπη, αλλά και δύναμη ψυχής. Το παιδάκι μπορεί να μην έχει χέρια, έχει το μεγαλείο της θέλησης και της πυγμής. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τους συμμαθητές του. Δεν απέχει από το μάθημα, ούτε από τις δραστηριότητες. 

Οι συμμαθητές του, όμως, δείχνουν εμπράκτως την αγάπη τους απέναντί του. Του συμπαραστέκονται σε ένδειξη ισότητας. Δεν μαθαίνουν τη λέξη «αναπηρία», αλλά την λέξη «ιδιαιτερότητα!»

Όλα τα παιδάκια έχουν ίσες ευκαιρίες στην ροή της καθημερινότητας και ενωμένα μπορούν να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο. Πιο όμορφο κόσμο και ισότιμο! 

Αυτοί οι άνθρωποι μας διδάσκουν πως είναι η ζωή.

Ότι τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά κι αν κάτι πάει στραβά δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αντίθετα, οφείλουμε να ζούμε δημιουργικά.

Πόσοι, μη έχοντες κάποια μορφή αναπηρίας, ζουν δημιουργικά;

Η απληστία είναι κάτι που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος και δυστυχώς καλύπτουμε την τεμπελιά μας πίσω από το γεγονός αυτό. Αλλά η αχαριστία δεν είναι προσόν. Είναι σοβαρό ελάττωμα και οφείλουμε να το αποβάλουμε αν θέλουμε να ζήσουμε αυτή τη μία ζωή που μας δόθηκε εξ’ άνωθεν, με ζωντάνια, χαμόγελο και παραγωγικότητα.

Ας γίνουν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας παράδειγμα προς μίμηση και ας γίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας το αντίστοιχο παράδειγμα προς αυτούς.

Η απάθεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν!

Μας χρειάζονται δίπλα τους και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. Ο ένας, λοιπόν, ας είναι μια θετική επιρροή στον άλλον και ας μην περιοριζόμαστε στην ψυχική δύναμη μόνο της μιας πλευράς. Δεν χρειάζεται μόνο να τους θαυμάζουμε, αλλά κυρίως να παραδειγματιζόμαστε. Να επαναξιολογούμε τη δική μας στάση ζωής και να περνάμε στη δράση.

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …