

Υλικά:
125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας
250 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγο ακόμη για την διακόσμηση
300 γρ. αποξηραμένα φρούτα επιλογής μας πχ. βερίκοκα, δαμάσκηνα
Μισό φλυτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
200 γρ. λικέρ
6 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Αρχικά, βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το λικέρ σε ένα μπολ να μουλιάσουν.Έπειτα αλέθουμε στο μούλτι, ή στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη αυτή μαζί με το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια άσπρη κρέμα.
Πολτοποιούμε τα αποξηραμένα φρούτα με το λικέρ και τον πολτό που θα προκύψει τον προσθέτουμε στην κρέμα καθώς και τα αυγά ένα-ένα. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Προσθέτουμε και τις σταγόνες λευκής κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάλι με την σπάτουλα απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή επικάλυψη από λιωμένη κουβερτούρα.
Ευτυχισμένο το 2019 γεμάτο υγεία και άπλετη ευτυχία…
Καλή χρονιά!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Φωτογραφία εξωφύλλου: Teacher’s Blog
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot