Σπιτική βασιλόπιτα 2019

Μυρωδάτη βασιλόπιτα για μια νέα γλυκιά χρονιά! Καλή χρονιά!

PenΠρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται. Εκτός από το φλουρί που επιθυμούμε για να έχουμε τύχη την νέα χρονιά, επιθυμούμε και ένα κομμάτι γευστική βασιλόπιτα μετά από το γεύμα του ρεβεγιόν, που θα μας ικανοποιήσει. Οι βασιλόπιτες συνήθως είναι κέικ ή τσουρέκι. Η συγκεκριμένη βασιλόπιτα περιέχει αποξηραμένα φρούτα, λικέρ και ξηρούς καρπούς  που της δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά και άρωμα. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν!

Φωτογραφία: Ρωξάνη Πολυμέρου

Υλικά:

125 γρ. αμύγδαλα λευκά

125 γρ. φουντούκια

250 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας

250 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγο ακόμη για την διακόσμηση

300 γρ. αποξηραμένα φρούτα επιλογής μας πχ. βερίκοκα, δαμάσκηνα

Μισό φλυτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας

200 γρ. λικέρ

6 αυγά

250 γρ. αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το λικέρ σε ένα μπολ να μουλιάσουν.Έπειτα αλέθουμε στο μούλτι, ή στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη αυτή μαζί με το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια άσπρη κρέμα.

Πολτοποιούμε τα αποξηραμένα φρούτα με το λικέρ και τον πολτό που θα προκύψει τον προσθέτουμε στην κρέμα καθώς και τα αυγά ένα-ένα. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Προσθέτουμε και τις σταγόνες λευκής κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάλι με την σπάτουλα απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή επικάλυψη από λιωμένη κουβερτούρα.

 

 Ευτυχισμένο το 2019 γεμάτο υγεία και άπλετη ευτυχία…

Καλή χρονιά!

 

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Φωτογραφία εξωφύλλου: Teacher’s Blog

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Verified by ExactMetrics