Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
face

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου, ενάντια στην Ατμοσφαιρική ρύπανση.

PenΘα σας παρουσιάσω το βασικό κομμάτι στην περιποίηση του προσώπου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αλλά και πως μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα προϊόν, το Electrogel Cleanser.

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσος καιρός χρειάζεται για να αποτυπωθούν τα συμπτώματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην όψη της επιδερμίδας μας, οι επιστήμονες μας λένε ότι όλο αυτό λειτουργεί συσσωρευτικά μαζί με την ακτινοβολία του ήλιου.

Η πρόωρη γήρανση, είναι μόνο ένα από τα ανεπιθύμητα φαινόμενα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ίσως κάποιες από εμάς να έχουμε διαπιστώσει το δέρμα μας, ότι δεν είναι όπως παλιά. Έχει γίνει πιο ευαίσθητο. Οι τοξικές ουσίες που αιωρούνται στον αέρα και επικάθεται στο δέρμα μας, από ρυθμίζουν την λειτουργία του. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα στην ασφυκτιά να αφυδατώνεται και να παρουσιάζει έντονες ευαισθησίες, όπως  είναι οι κοκκινίλες.Έτσι, λοιπόν, όλες οι εταιρείες καλλυντικών έχουν βγάλει προϊόντα τα οποία δρουν κατά της Ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει η ρύπανση στο δέρμα:

 • Ξηρότητα
 • Ακμή
 • Πρόωρη γήρανση
 • Ρυτίδες
 • Μικρές γραμμές
 • Χαλάρωση 
 • Γκρίζα όψη στο δέρμα
 • Αλλοίωση της ποιότητας του δέρματος
 • Διεσταλμένοι πόροι
 • Ανομοιόμορφη υφή 
 • Αύξηση της ευαισθησίας 
 • Αλλεργίες
 • Κοκκινίλες δυσχρωμίες

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να επιλέγουμε  καλλυντικά τα οποία δρουν κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών;

Οι ειδικοί λένε πως μπορούμε να προστατευτούμε αποτελεσματικά  από την ατμοσφαιρική μόλυνση. Αρκεί να καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα μας κάθε βράδυ και να την ενυδατώνουμε σωστά, προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή την εξωτερική στοιβάδα.

Βέβαια μόνο η περιποίηση δεν φτάνει!

Καλό είναι να έχουμε και μια υγιεινή στάση ζωής. Δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές τροφές, άσκηση, κόψιμο του τσιγάρου.

Όλες οι εταιρείες έχουν βελτιώσει τα προϊόντα τους, και έχουν εμπλουτίσει τις συνθέσεις τους με αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν είναι κάτι καινούργιο,  αλλά πληθαίνουν τα καλλυντικά όπου βρίσκουμε ενισχυμένες συνθέσεις αντιοξειδωτικές ουσίες.

Όλο αυτό φυσικά ξεκίνησε από την Ασία όπου εκεί έχουμε τους δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης να χτυπούν στο κόκκινο.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το εξής:

Ότι το προϊόν το οποίο θα επιλέξουμε, θα πρέπει να δουλεύει σε δύο επίπεδα. Δηλαδή να θωρακίζει το δέρμα, αλλά και να δυναμώνει τον έντονο επιδερμικό φραγμό, να απομονώνει τις τοξίνες και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, Δηλαδή τις χημικές αντιδράσεις οι οποίες καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Μερικά από τα κυριότερα συστατικά που έχουν την δράση είναι η βιταμίνης C και E.

Στα προηγούμενα άρθρα σας είχα μιλήσει και σας είχα γράψει για τα προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, που περιέχουν βιταμίνη C.

Θα πρέπει τώρα να έχουμε την προσοχή μας και να δούμε τον σωστό τρόπο καθαρισμού της επιδερμίδας μας. Που είναι το βασικότερο στάδιο στην ρουτίνα μας. Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για skin care Θα πρέπει να ξέρουμε ότι το σημαντικότερο κομμάτι στην περιποίηση του προσώπου, είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου μας.

Όλα ξεκινούν από τον σωστό καθαρισμό.

Εάν το πρόσωπο το βράδυ δεν το καθαρίζουμε σωστά, δεν απομακρύνουμε όλη την σκόνη, τους ρύπους και το μακιγιάζ. Δεν θα μπορεί να απορροφήσει σωστά  οποιοδήποτε μορφίνη προϊόντος που θα τοποθετήσουμε, είτε αυτό είναι κρέμα ή σέρουμ. Δεν θα μπορέσει να εισχωρήσει.

Ξεκινάμε από το πρωί τον καθαρισμό μας…

Επίσης και το πρωί θα πρέπει να καθαρίσουμε πάλι το πρόσωπο μας, έτσι ώστε να απομακρύνουμε ιδρώτα και ορισμένα κατάλοιπα από τις κρέμες που θα έχουμε βάλει το βράδυ.

Για παράδειγμα ένα προϊόν με βιταμίνη C θα πρέπει να το αφαιρέσουμε το πρωί με τον καθαρισμό και τα  κατάλοιπα. Γιατί δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον ήλιο, ή τα οξέα φρούτων,  έτσι ώστε να είναι καθαρό για να δεχθεί μετά τα προϊόντα που θα τοποθετήσουμε εμείς το πρωί.

Ένα πολύ καλό καθαριστικό είναι το Electrogel Cleanser.

Είναι, λοιπόν, μια πρωτοποριακή formula αποσύνθεση της περιέχει αρνητικά φορτισμένο angel προκειμένου να εξαλείψει τις θετικά φορτισμένες τοξίνες, όλα τα νανοσωματίδια ρύπανσης τα βαρέα μέταλλα και τις ελεύθερες ρίζες. Που δημιουργούν προβλήματα στην επιδερμίδα.

Το πλαίσιο αυτό, λοιπόν, είναι καθαριστικό σε μορφή κρεμάς.  Για το μακιγιάζ καθαρίζει διεισδύοντας τους πόρους και προσφέρει στην επιδερμίδα την απόλυτη αποτοξίνωση εμπλουτισμένο με γιασεμί, φασκόμηλο, δεντρολίβανό και χαμομήλι. Είναι απολαυστικό στη χρήση και χαρίζει ένα πραγματικά καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Ποια είναι όμως η lixirskin η βραβευμένη εταιρία όσο αφορά την περιποίηση προσώπου;

Επί δύο δεκαετίες η Dr.Colette Haydon εβαλε την σφραγίδα της ως εξειδικευμένη στην περιποίηση του προσώπου. Η ίδια  φαρμακοποιός  έφτιαχνε τα προϊόντα διάσημων brands.

Πριν από ένα χρόνο έκανε το επόμενο μεγάλο της βήμα, το 2017 δημιούργησε την εταιρεία φέρνοντας την επανάσταση στην περιποίηση της επιδερμίδας με μια καινοτόμο δερμοκαλλυντική σειρά που μας γνωρίζει ένα νέο τρόπο φροντίδας του δέρματος.

Μέσα από την εταιρεία της η Dr.Colette Haydon λανσάρει επτά Multi tasking προϊόντα, που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Όλα αυτά χαρίζουν εξατομικευμένη φροντίδα με άμεσα αποτελέσματα. Μέσα στις υπέροχες συσκευασίες της θα ανακαλύψετε καινοτόμες φόρμουλες που θα απογειώσουν την καθημερινή ρουτίνα ομορφιά σας.

Είναι πολύ σημαντικό όπως γνωρίζετε να χρησιμοποιούμε προϊόντα της ίδιας εταιρείας όσον αφορά την περιποίηση προσώπου γιατί το ένα προϊόν, συμπληρώνει το άλλο ή μπορεί κάποια συστατικά κάποιου προϊόντος να δημιουργήσουν  αντίδραση με τα συστατικά κάποιου άλλου. Οπότε πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι τοποθετούμε στο πρόσωπο μας, έτσι, λοιπόν, τα προϊόντα της elixir skin συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

 

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Όποιο προϊόν και εάν επιλέξετε, να μην ξεχνάτε τον καθαρισμό, είναι το Α και το Ω στην περιποίησή μας!

 

 

Σύνταξη: Ιωάννα Μαργέλη (Beauty Editor & Fashion Illustrator with Beauty Products)

Follow: @makeup_illustrations

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Ιωάννα Μαργέλη

Η τέχνη είναι διαχρονική και μέσα από αυτή χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά τα οποία αντιπροσωπεύουν το εφήμερο, φτιάχνω έργα τέχνης. Η δημιουργία αυτής της στήλης, έχει ως απώτερο σκοπό κάθε εβδομάδα να σας παρουσιάζω καινούργια προϊόντα ομορφιάς, να φτιάχνουμε ωραία έργα και να ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από την ομορφιά και την τέχνη. Είμαι η Μαργέλη Ιωάννα, Beauty Editor and Fashion Illustrator with Beauty Products. @makeup_illustrations #drawingwithbeautyproducts

Δείτε Επίσης

Περιποίηση προσώπου: 3+1 tips για μαμάδες σε καραντίνα

Περιποίηση προσώπου: 3+1 tips για μαμάδες σε καραντίνα

Τώρα που είμαστε στην απομόνωση με τα παιδιά μας, πρέπει να τα απασχολούμε συνεχώς. Όμως, …

Φτιάξτε μόνες σας ξεβαφτικό balm με 3 υλικά για υγιές και βαθιά ενυδατωμένο δέρμα

Φτιάξτε μόνες σας ξεβαφτικό balm με 3 υλικά για υγιές και βαθιά ενυδατωμένο δέρμα

Τα cleansing balm είναι μέθοδος ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι, αφαιρεί αποτελεσματικά το make up …

Tips για άμεση ενυδάτωση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας

Tips για άμεση ενυδάτωση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας

Οι ξηρές και  ευαίσθητες επιδερμίδες είναι και οι πιο απαιτητικές, αφού χρειάζονται έξτρα φροντίδα και …

3+1 πολύτιμα μαθήματα ομορφιάς που μας διδάσκει η δεκαετία των 20

Τη στιγμή που φτάνουμε στην δεκαετία των 20 αρχίζουμε να κατανοούμε καλύτερα το δέρμα μας …